orzechowy - 3000 przepisów (strona:155/200)

NAJZDROWSZE OLEJE - KTÓRE WYBRAĆ? 172

OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY OLEJ LNIANY - BOGACTWO (NIE TYLKO) NIEZBĘDNYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH!     Olej lniany t łoczony na zimno jest produktem o żółtawym zabarwieniu, specyficznym zapachu i lekko orzechowym smaku. Powstaje przez tłoczenie "na zimno" nasion lnu. Temperatura w czasie tego procesu nie jest wyższa, niż 50 stopni, zatem wrażliwe na temperaturę składniki (głównie nienasycone kwasy tłuszczowe) zachowują swoje właściwości

Katsuumi
Owocowe crumble (z brzoskwiniami, jeżynami i malinami) 151

Ostatnie maliny, jeżyny i soczyste brzoskwinie z miodem pod orzechową kruszonką - super pomysł na śniadanie lub szybki deser. W wersji śniadaniowej pysznie smakują z naturalnym jogurtem. Jako deser świetnie sprawdzą się podane w pucharkach z lekko tylko osłodzoną bitą śmietaną. Takie crumle przygotowałam ostatnio w sobotni poranek. Już podczas pieczenia po całym mieszkaniu roznosił się owocowy zapach, a śniadanie... cóż

Kulinarne Inspiracje
Tort dla Violety 161

Czekoladowy smak wypełniony nutką orzechową i pysznymi wisienkami:) Prawie 5 kg rozkoszy podniebienia

In my kitchen
Piernik staropolski + przepis na idealną polewę czekoladową 171

upieczeniu placki są twarde, lecz po 2-3 dniach skruszeją. Wystudzone placki przełożyć lekko podgrzanymi powidłami śliwkowymi. Oczywiście wybór przełożenia, należy do was. Można np. przełożyć masą kajmakową, masą orzechową, a nawet marcepanową. Po przełożeniu piernika, ciasto nakryć arkuszem papieru do pieczenia i równomiernie obciążyć deską lub odpowiedniej wielkości książkami. Piernik ten długo zachowuje świeżość, zwłaszcza wtedy, kiedy przechowywany jest

CookYourself
Idealne makaroniki z ... siemienia lnianego. Flax macarons. 212

mówić - działa! Klasyczne makaroniki według zupełnie nieklasycznego przepisu są po prostu idealne! Nie wiem, jak to działa, ale działa bez zarzutu i smakuje DOSKONALE!  Smak siemienia jest cudownie orzechowy, tajemniczy, kuszący. Makaroniki cudownie się ciągną i przy jedzeniu nie można się zatrzymać na rozsądnej liczbie.  Cokolwiek myślicie o klasyce i bez względu na to, jaką wagę przywiązujecie

KUCHARNIA
Mazurek czekoladowy 147

Składniki na spód: 185 g mąki pszennej 60 g mąki orzechowej (lub drobniutko posiekanych migdałów) 180 g masła lub margaryny (użyłam margaryny) 2 żółtka ugotowane na twardo 1 żółtko surowe 70 g cukru pudru szczypta soli skórka z 1/4 cytryny Składniki na nadzienie: 100 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej 50 g czekolady gorzkiej ulubione orzechy i bakalie CZAS

My Culinary Art
Przepisy na Wielkanoc 185

jajka faszerowane Jajka faszerowane pieczarkami Majonez dietetyczny  Mielonka wieprzowa (z szynkowara)  Schab 5-minutowy  Schab pieczony w musztardzie       Mazurki: Mazurek marcepanowy  Mazurek orzechowo-żurawinowy   Babki : Babeczki orzechowe Babka pomarańczowa Babka bananowa   Paschy: Pascha żurawinowa Pascha czekoladowa Pascha waniliowa

Sto kolorów kuchni
Zupa krem z topinamburu i amarantusa, z wiosennymi dodatkami 130

formie kremu czyli gładka, gęsta i pożywna. Z topinamburu, słonecznika bulwiastego a właściwie tylko jego podziemnych części, które są lekko słodkawe i w smaku przypominają według mnie kalafiora z orzechowym posmakiem. Do tego bardzo zdrowe ziarno amarantusa jakie znalazłam w bogatej ofercie marki Sante , ale o nim kilka słów niżej. Krem topinamburowo-amarantusowy podałam w wersji wiosennej czyli z chrupiącymi

Smaczna Pyza
Placek owsiany z prażonym jabłkiem :) 170

waniliowa od kulturystyka.sklep.com )  2 małe jajka 1 łyżeczka kakao 1 jabłko 1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) dodatki: dżem jagodowo - borówkowy bez cukru, domowje roboty oraz masło orzechowe crunchy  Przygotowanie: Płatki zalej wrzącą wodą i odstaw na 10-15 minut do napęcznienia. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Upraż w garnku z niewielką ilością wody.  Namoczone

Zdrowie na języku :P
Triki kuchenne – pieczenie 12875

również możemy pozbyć się skórek. Warto tez orzechy oprószyć mąką, nie utoną w cieście. W cieście z orzechami warto 2 łyżki masła czy margaryny zastąpić 2 łyżkami masła orzechowego – ciasto będzie bardziej aromatyczne! Kto tu bije pianę? Ubita piana z białek to nieodłączna część wielu wypieków i podstawa biszkoptu. Ubija się ja w prostym celu – aby dodać ciastu lekkości

Pyry na Gaz
Szybkie ciasto Snikers na krakersach 677

łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 jajko 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru wanilinowego 200 g masła Oraz: 400 g masy kajmakowej (dałam o smaku orzechowym) 150 g orzeszków ziemnych 2 duże paczki krakersów Przygotowanie Do szklanki mleka dodajemy obie mąki, jajko, budynie, cukier wanilinowy i dokładnie miksujemy. Resztę mleka zagotowujemy z masłem i cukrem. Do gotującego

e-PrzepisyKulinarne
Granola z orzechami i żurawiną 144

granola jest chrupiąca a prażone składniki są o niebo lepsze w smaku niż surowe. Dlaczego warto poświęcić 20 minut w kuchni i przygotować domową granolę? Oto odpowiedź - skład granoli orzechowej jednego z najbardziej znanych producentów w Polsce. Czerwonym kolorem zaznaczyłam to, co w granoli jest zupełnie zbędne. Ktoś może powiedzieć, że czystej żurawiny suszonej też nigdzie nie dostanę

bistro mama
Chałka według Hamelmana 169

oznacza to, że byłam niesmaczna, o co to, to nie.  Była przepyszna.  Smakowała  na ciepło zimno, na zimno,  podpieczona w opiekaczu, czy posmarowana masłem (też orzechowym).      Składniki: 600 g mąki pszennej chlebowej (dałam typ 650) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 75 g cukru (u mnie trzcinowy) 4 żółtka 2 jajka 70 g oleju

Sto kolorów kuchni
Wegańskie muffiny z granolą 160

upieczeniu wyjmij babeczki na metalową kratkę i odczekaj- tak chociaż 10 min- aż lekko przestygną. Najlepiej smakują jeszcze na ciepło, przekrojone na pół i posmarowane masłem orzechowym

Roślinna - blog wegański