osób, które nie przyswajają białka pochodzenia zwierzęcego. W swojej ofercie mają produkty bez konserwantów i sztucznych barwników. Są to produkty pochodzenia roślinnego min sojowe, migdałowe, kokosowe, ryżowe, orzechowe i owsiane a także pyszne deserki waniliowe i czekoladowe. Deser waniliowy i czekoladowy wykorzystałam do mojego deseru, który przygotowałam z niewielkim nakładem pracy, a był pyszny. Składniki: 2 szt deseru
Ala piecze i gotujejeżeli chodzi o dzisiejszy przepis :D Uwielbiam granolę za niezwykłą chrupkość i te małe "zlepki", które powstają dzięki użyciu odpowiednich składników. U mnie tymi składnikami było masło orzechowe oraz syrop daktylowy :) Granola wychodzi słodka, ale nie przesłodzona z przepięknym aromatem i smakiem masła migdałowego :) Dodatki w postaci orzechów, suszonych owoców i gorzkiej czekolady (swoją drogą prze-przepysznej) dopełniają całość
Zdrowie na języku :PJest to jedno z moich ulubionych, letnich, owocowych ciast. Kruche, orzechowe brzegi wypełnione kremowym, słodkim, aksamitnym kremem z dodatkiem soczystych owoców, które nadają mu świeżości i lekkości. Idealne na letnie popołudnie! Polecam!!! Składniki na kruche ciasto z nadzieniem jogurtowym i owocami na tortownicę o średnicy 28 cm CIASTO: 300 g mąki pszennej 100 g obranych i zmielonych orzechów laskowych
Rozpustne gotowanieDodając półtwardy żółty ser nadajemy racuszkom łagodny niepowtarzalny smak. Jest to przepis z kuchni norweskiej, w którym korzysta się z sera Jarslberg, o smaku orzechowym, (w Polsce trudno dostać). Ale można zastąpić serami : gouda, ementaler, parmezan. Składniki 400 g ziemniaków 120 g szynki gotowanej 120 g tartej bułki 130 ml śmietany 1 jajko 1 łyżka startego żółtego sera 2 łyżki
R'n'G Kitchenjest w środku jest ... zastanawiające. Skład nutelli to cukier( 57%) i olej roślinny! Orzechy są, ale to zaledwie 13%. W tej sytuacji może warto zrobić swój krem czekoladowo-orzechowy. To zdrowy zamiennik, który dzieci pokochają. Nie używam do wykonania smarowidła ani masła ani oleju, aby krem zawierał tylko naturalne tłuszcze z orzechów czy awokado. To jest idealny posiłek na śniadanie
Apetyt na Zielonepuszystą masę. Wbijać po jednym jajku i cały czas ucierać. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia i orzechami wymieszać i powoli wsypywać do masy, dolać mleko oraz syrop orzechowy i cały czas ucierać masę mikserem. Wmiksować awokado do masy. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki, wyrównać i piec około 70 minut, do suchego patyczka. Jeżeli
DefinicjaSmakuziemniaki w połączeniu z pikantnym chilli, kremowym masłem migdałowym, rozgrzewającym imbirem oraz świeżą, rześką kolendrą stanowią coś niesamowicie pysznego! Absolutnie nie rezygnujcie z masła migdałowego (ewentualnie można zastąpić masłem orzechowym) i kolendry, to te dwa składniki budują fantastyczny smak zupy. Dziękuję Pożeraczce za inspirację :) SKŁADNIKI (4 porcje) 4 średniej wielkości bataty 2 nieduże cebule 2 cm świeżego imbiru 2 liście
DefinicjaSmakukakao. Ale gdyby tak dodać trochę masła migdałowego? :) Dla mnie bomba :) SKŁADNIKI (1 porcja) 125g jogurtu naturalnego 4 łyżki ulubionej granoli 2 kopiaste łyżeczki masła migdałowego (lub orzechowego) maliny, borówki i truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Owoce dokłądnie myjemy. Większ kroimy na kawałki. W pucharku układamy kolejno: połowę jogurtu, dwie łyżki granoli, łyżeczkę masła migdałowego, połowę owoców, jogurt, granolę
DefinicjaSmakupłatków? Kierunek Warszawa, lekarz, a potem w poszukiwaniu butów dla mnie i sukienki dla mamy, coś czuję, że szybko nie wrócimy xd Ale, przynajmniej uzupełnię zapasy masła orzechowego
More food, love and dreamsHellooooo summer! Pierwszy dzień lata przywitaliśmy bardzo leniwym porankiem i nadzwyczaj zdrowym posiłkiem. Było pysznie, zdrowo i kolorowo; soczyste owoce pod chrupiącą, owsiano-orzechową kołderką, musniętą cynamonem i skropioną nitką miodu zapewniły nam śniadanie godne championów! Każdy wybrał odpowiadający własnym kupkom smakowym dressing: córki upierały się przy gałce lodów waniliowych, ale ostatecznie dostały naturalny, lekko słodki jogurt, tata
Mia Cucina SofietaMoja córka dostała od swojej tureckiej przyjaciółki przepisy, o których wspominałyśmy już w poprzednich postach ( ciastka zebra , ciastka kawowo-orzechowe ). Wczoraj wypróbowałam kolejne ciasteczka i ponownie jestem bardzo mile zaskoczona. Ciastka są kruche i delikatnie kawowe. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com
Przepisy AleksandryPochodzi z regionu Ile, konkretnie z Burgundii. W środku jest kremowy a z wierzchu porośnięty szlachetną, białą pleśnią. Ma smak maślany, słodkawy z posmakiem kwaśnego mleka, lekko orzechowy. Ustanowiona w latach trzydziestych ubiegłego wielu oficjalna nazwa tego sera jest hołdem dla wielkiego osiemnastowiecznego smakosza, autora "Fizjologii smaku", jakim był Jean-Savarin Anthelme Brillant. Ser Brillat savarin affine połączyłam
Smaczna Pyzagrilla. 3-5 ogórków gruntowych 1 ząbek czosnku ok 10 listków mięty duży jogurt grecki sól pieprz szczypta cukru odrobina soku z cytryny oliwa z oliwek lub oliwa orzechowa Ogórki zetrzeć na grubej tarce i posolić. Zostawić na kilka minut aż puszczą skok. Najeży go odcisnąć. Dodać jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną miętę, sok s cytryny
Jemy Pijemywersję z olejem kokosowym, jeśli jeszcze nie jesteście do niego przekonani i nie słyszeliście o jego prozdrowotnych właściwościach to zapraszam do poczytania tutaj . Składniki : - 1/2 szklanki masła orzechowego bez cukru ja użyłam primaviki - 2 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1/4 szklanki nasion słonecznika - 3-4 czubate łyżki miodu ja użyłam spadziowego miody polskie
zdrowa vege kuchniaogrodnictwie. ;) A same brzoskwinie płaskie są o wiele bardziej aromatyczne i słodsze od zwykłych, ich miąższ jest bardziej zwarty i dobrze odchodzi od pestki. Podobno mają też orzechowy posmak, ja jednak nigdy nie doszukałam się w nich tego smakowego akcentu... ;) Postanowiłam połączyć te wspaniałe owoce z doskonałym ciastem biało-czekoladowym w jedną, smaczną całość. Jak smakowało
Kuchnia Prezydentowej