orzechowy - 3000 przepisów (strona:144/200)

Torcik orzechowo-kawowy 168

Święta nie może zabraknąć orzechowych smaków. Torcik orzechowo-kawowy będzie idealny na świąteczny stół – robi się go bardzo prosto, nie wymaga nasączenia i wybornie smakuje. Krem z serka mascarpone i kawy jest bardzo subtelny. Orzechy włoskie należą do moich ulubionych, kawę uwielbiam, więc smak tortu wyjątkowo przypadł mi do gustu. Torcik orzechowo-kawowy: 200 g mąki pszennej(...)miksujemy wraz z cukrem pudrem, syropem klonowym i kawą. Przekładamy torcik połową kremu, a drugą połowę rozsmarowujemy na wierzchu. Ozdabiamy połówkami orzechów włoskich. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Torcik orzechowo-kawowy pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Świąteczne smakołyki 133

Pierniczki najlepsze na świecie!     Zimtsterne         Ciasteczka cynamonowe Brunsli   Milanais Crinkles     Czekoladowe serduszka       Cranberry Noël     Lebkuchen Orzechowe rożki     Sernik dyniowo-fistaszkowy     Sernik kawowy   Sernik teściowej   Pierogi ruskie Pierogi z kapustą i grzybami

Przepysznik - BLW i nie tylko
Naleśniki 178

ubić trzepaczką do podwojenia objętości. Mąkę przesiać. Wsypać do jaj, dodać, mleko i wodę gazowaną. Miksować 3 minuty, do dokładnego połączenia składników. Na patelni roztopić masło, jak będzie miało orzechowy kolor wlać do ciasta naleśnikowego. Zmiskować. Odstawiać na 1 godzinę, aby dobrze. Na dzbanku/misce ustawić sitko, przelać ciasto, aby nie było grudek w cieście. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki, cienkie

moj przepis na
Tort podwójnie czekoladowy z owocami 175

ponczu). Ponadto: 350 gr dżemu truskawkowego 350 gr dżemu malinowego 600 ml kremówki 500 gr mascarpone barwniki 3 opakowania biszkoptów podłużnych po 220 gr każde 4-6 opakowań mm orzechowych po 100 gr każde opakowanie Wykonanie: Pierwszy blat położyć na paterę, nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć na jedną połowę 175 gr dżemu truskawkowego, na drugą połowę 175 gr dżemu malinowego

moj przepis na
TOP 13. Najlepsze przepisy na ciasteczka i słodkości na Boże Narodzenie 988

swój bogaty farsz doskonale będą pasować na Boże Narodzenie. Kruche ciasteczka z orzechami – właściwie orzechami ziemnymi w karmelu. Ciasteczka są kruche, delikatne, pysznie. Ze względu na swój orzechowo-karmelowy farsz doskonale pasują na Boże Narodzenie. Kruche rogaliki z marcepanem i bakaliami – nie są zbyt słodkie, przygotowuje je się bardzo szybko, nie wymagają dużego nakładu pracy i są dosyć(...)tanie w przygotowaniu. Orzechowo-migdałowe makaroniki z gorzką czekoladą – słodkie bezowe ciasteczka, które będą doskonałe do pochrupania podczas Świąt Bożego Narodzenia. Orzechowo-migdałowe makaroniki z gorzką czekoladą są idealne, kruche, rozpływające się w ustach, do tego te makaroniki przygotowuje się błyskawicznie. Można makaroniki przygotowywać tylko z dodatkiem migdałów, pomijając orzechy. Pierniczki z witrażami z landrynek – łatwe, ale pełne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ELSWEYR FONDUE – SKYRIM – serowe fondue na piwie 220

gałki do smaku. W zależności od rodzaju wykorzystanych serów i piwa, balans smaków może być różnorodny, dlatego zachęcamy do eksperymentowania. Nasza wersja była bardzo aromatyczna, słodko-gorzkawa z nutami orzechowymi. PODANIE Fondue zajadamy z kawałkami pieczywa lub warzyw, nabitymi na szpikulec czy drewniany patyczek do szaszłyków. Masa z sera bardzo szybko stygnie, więc fondue trzeba podgrzewać podczas konsumpcji

Nerds Kitchen
Rogale drozdzowe z orzechami czyli nieNiedzielne Sniadanie odc.73 142

niedzielny poranek chrupaliśmy granolę inspirowaną KUKBUKiem ale jedliśmy też drożdżowe rogale z orzechami (również wg tego magazynu).  Mięciutkie ciasto i wspaniałe, orzechowe (trochę jakby świąteczne) nadzienie... nic dodać, nic ująć! Oto Rogale drozdzowe z orzechami przepis niebawem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zawijana strucla orzechowa 181

namaszczeniem rozprowadzała go na upieczonej powierzchni. Jest p rosta w przygotowaniu, bardzo efektowna, a przede wszystkim pyszna.   Taka s trucla nie może być nieatrakcyjna J Zawijana strucla orzechowa Składniki na struclę pieczon ą w tortownicy 28 cm: Ciasto drożdżowe 450g mąki pszennej (u mnie 250g tortowej i 200g manitoba) 2 jajka 1 szklanka maślanki ( pokojowa temp.) 25g świeżych drożdży

Mia Cucina Sofieta
TORT BEZOWY z orzechowo- czekoladowym sosem 141

papier. Wsadzić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec przez 70 minut. Po upływie czasu nie otwierać piekarnika, pozostawić do całkowitego wystygnięcia w zamkniętym piekarniku.  SOS ORZECHOWO- CZEKOLADOWY SKŁADNIKI: 2 garści orzeszków ziemnych (nie solonych i nie prażonych) - zmiksować na pył 250 g serka mascarpone 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 1/4 szklanki mleka 2 łyżki miodu(...)żółtek 1 łyżka surowego kakao 1 łyżka masła orzechowego bez soli i cukru PRZYGOTOWANIE: I to jest najprościej :). Orzechy zmiksować 10 sek/ 10 obr. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu thermomixa. Nastawić czas 5 minut. Temperaturę 60 stopni i obroty 6. Proste prawda? Normalnie to musiałabym zmiksować blenderem i potem podgrzewać. WYSTUDZIĆ

ClauditteMissCooking
Bajeczna bania – czyli dynia z boczkiem 139

pyszne warzywo , które jak trzeba super udaje owoce , szczególnie polecam odmianę Hokkaido , gdyż po upieczeniu skórka jest tak mięciutka ,że wręcz niewyczuwalna , a sama dyńka ma kasztanowo – orzechowy posmak i co tu wiele pisać jest wyborna . Tak więc ujmując wszystko do kupy , raz na jakiś czas na banię nadchodzi czas Składniki na 4 osoby : 2 małe dynie odmiany Hokkaido

Ogrodnik w podróży
Tort sernikowy nugatowo-śmietankowy 151

Wyśmienity tort sernikowy bez pieczenia na kruchym spodzie, o aksamitnej konsystencji i wyraźnie orzechowym smaku. Jest wręcz perfekcyjny na wszelkie uroczystości. Nie jest za słodki mimo sporej ilości czekolady, a wszystko za sprawą śmietankowego, lekko kwaśnego twarogu, który równoważy smaki. Do spodu dołożyłam dodatkowo ok. 50 g posiekanych orzechów laskowych, stąd też dolna warstwa mojego torciku jest odrobinę zbyt sypka

MyCookBook.pl
Rolada makowo-orzechowa 117

Bardzo często robię tą roladę, bo wszystkim domownikom  smakuje. Rolada makowo-orzechowa Składniki: Biszkopt : jajka - 5 szt mak mielony suchy - 3/4 szkl mąka - 3/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól - szczypta Masa serowa : ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka z czubkiem kawa rozpuszczalna - 1 łyżeczka

Kuchnia Danusi
Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą 124

Składniki masło orzechowe, 6 łyżek kopiastych mąka pszenna, 1 szkl cukier, 3/4 szkl czekolada gorzka lub mleczna, 100g jajka, 2 szt aromat waniliowy, kilka kropel cukier, kilka łyżek do obtoczenia Przygotowanie Czekoladę drobno siekamy. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, dokładnie, ręcznie wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy każdą kulkę w cukrze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Gotowanie moimi oczami
Domowy eliksir zdrowia 2718

temperaturze; nie lubi także światła - przed każdym użyciem należy wstrząsnąć słoikiem/butelką - miód lubi osiadać na dno Dlaczego eliksir jest taki magiczny? 1)  Olej lniany - ma gorzki, orzechowy posmak. Otrzymywany jest przez tłoczenie "na zimno" dojrzałych nasion lnu, dzięki czemu bioaktywne związki - jakimi są (wielo)nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), nie ulegają zniszczeniu. To właśnie one nadają leczniczych właściwości

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Dietetyczne Czekoladki - Zdrowe Słodycze 160

wykonaniu. Zamień swoje słodycze na zdrowsze już dziś.  KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁAD - ✔  100 g  Czekolady 70% ✔  2  Banany ✔   50 g Masła Orzechowego - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  1187   Węglowodany   102  g     Białko               23 g   Tłuszcze

Sylwetka Od Kuchni