orzechowy - 3000 przepisów (strona:122/200)

Ucieraniec orzechowy z truskawkami 185

mąki gryczanej. Bez cukru, to już oczywiste :) Ciasto dobrze przykryć na połowę czasu pieczenia. W ten sposób nie przypieką się ani owoce, ani orzechy. Smacznego! Ucieraniec orzechowy z truskawkami Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki 250 g mąka 120 g ksylitol lub inne słodziwo 4 szt jajko 250 g masło w temperaturze pokojowej 2 garść orzechy posiekane 1/2 szklana

Kucharzyca
Zielona herbata - rodzaje i sposób parzenia 212

temat herbaty matcha i sposobu jej parzenia znajdziecie tutaj   Genmaicha - nazywana też " popcorn tea " to mieszanka herbaty sencha i  prażonego ryżu. Herbata ma jasnobrązowy kolor i orzechowy zapach; Pierwotnie ryż dodawano w celu obniżenia ceny herbaty Sposób parzenia -  liście zalewamy wodą o temperaturze około 80-85 °C i parzymy około 2 do 3 minut. Uwaga: Po wyłączeniu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zdrowe, obłędnie czekoladowe brownie wegańskie, bezglutenowe 197

czekoladowego musu, możecie przełożyć je na talerz, albo do deserowych szklanek jak wolicie, ale mogę wam zapewnić, że posmakuje każdemu :)  Składniki :  1/2 szklanki daktyli 1/2 szklanki masła orzechowego lub migdałowego 1/2 szklanki mleka roślinnego (ja dodałam owsiane) 3/4 szklanki mąki migdałowej lub owsianej 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki soli opcjonalnie łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/4 szklanki kakao

zdrowa vege kuchnia
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 170

pieczoną w jabłku, zupę cebulową na cydrze, schab w rozmarynie z jabłkami, puchate racuchy z jabłkami oraz deser truskawkowy. Na stole kusiły apetyczne tartaletki z pastą jajeczno serową i orzechową, domowy chleb z masłem, sery oraz świeże tłoczone mętne soki, a rozmowę i słuchanie opowieści o planach na przyszłość umilał nam kieliszek cydru, który smakował niczym szampan. Orzeźwiający smak cydru

Obiad gotowy
Orzechowa strucla z rumem 80

dłuższego boku. Przenieść do formy wysmarowanej masłem. Ostrym nożem naciąć struclę pośrodku. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia. Posypać kruszonką. Piec 45-50minut w 190C. /inspiracja mojewypieki.com/ Artykuł Orzechowa strucla z rumem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ser w typie Limburski z czerwoną mazią 192

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Za to smak..boski , delikatny , orzechowy ..warto przetrzymać pierwszą falę smrodku ,żeby się nim zachwycić . Składniki na 3 małe krążki wielkości camemberta : 10 l mleka każdego byle nie UHT , najlepiej 2,2 % szczypta-czubek noża, bakterii

Ogrodnik w podróży
PĘCZAK Z WARZYWAMI 208

pęczaku. Kojarzył mi się tylko i wyłącznie ... z przynętą na ryby 😉 No i okazuje się, że ryby wiedzą co dobre! Bo pęczak jest pyszny! Bardzo odpowiada mi jego delikatnie orzechowy smak. Odkąd poznałam jego smak ... sypię go, gdzie tylko się da 😊 Zamieniam np. ziemniaki w zupie na pęczak, gotuję go do gulaszu, a ostatnio zrobiłam z warzywami. Pod tą postacią

Walijskie Pichcenie
Deser Monte 281

Przepyszny kakaowo-orzechowy deser lubiany nie tylko przez dzieci. Przygotowany w domu będzie równie smaczny a na pewno dużo zdrowszy. Bez żadnych sztucznych ulepszaczy. Polecam :) Na 2 porcje: 300g kremowego twarożku naturalnego 2 łyżki płynnego jasnego miodu łyżka kakao  3 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych Twarożek wymieszać z miodem. Podzielić na pół. Jedną część wymieszać z kakao i łyżką

Smakołyki Asi
Czekoladowe gniazdka 183

gniazdek) - 1 szklanka mąki pszennej - 100g masła - 0,5 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao - 1 żółtko - szczypta soli dodatkowo: - 2 opakowanie czekoladowych jajeczek - krem czekoladowy, masło orzechowe lub inny czekoladowy krem Ze składników ugnieść szybko kruche ciasto. Zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na 30 minut. Ciasto podzielić na 18 części i każdą część przeciskać przez praskę

CookYourself
Ciasto "Cappuccino" 136

łyżki kawy rozpuszczalnej zaparzone w 1/2 szkl. wody rum Masa cappuccino: 1/2 szkl. mleka 2 szkl. mleka w proszku 2/3 szkl. cukru 350 g masła 2,5 łyżki cappuccino orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych lub włoskich Sposób przygotowania: Ciasto : Ubij białka, dodaj cukier, żółtka rozmieszane z olejem i na koniec mąkę

Różne smaki w kuchni
Kulki mocy 251

większej miski wraz z wybranymi przyprawami. 2. Kolejno zmiel płatki owsiane i przesyp je do osobnej miski. 3. Na końcu zmiksuj namoczone wcześniej daktyle 4. Do mieszanki orzechowej dodaj masę daktylową i porządnie wymieszaj ją widelcem. Dodawaj płatki owsiane, ugniatając całą masę – do momentu, aż przestanie bardzo kleić się do rąk, ale nadal pozostanie plastyczna. 5. Uformuj kulę ciasta

Bon Appetit Małgorzaty
ORZECHOWE CIASTECZKA 146

nieobecność. Ale to sprawka ładnej pogody, która wręcz wyganiała mnie z domu :D Wiosennie natchniona przychodzę do was z serią Świątecznych przepisów! Zaczynamy od kruchych ciasteczek z aromatycznym masłem orzechowym, idealnych do popołudniowej kawki

Marcepanowa kuchnia
Zupa z topinamburem i czosnkiem niedźwiedzim 170

Jeżeli tylko uda się Wam kupić świeży czosnek niedźwiedzi i topinambur, koniecznie zróbcie taką zupę. Jest lekko pikantna i z orzechowym posmakiem topinamburu. Można dodać odrobinę śmietany i podawać z grzankami. Szkoda, że sezon na czosnek niedźwiedzi trwa tak krótko! Te piękne zielone listki dostałam w prezencie, w ogródku pomału rośnie czosnek posadzony przeze mnie jesienią, a w drodze jest

Stare Gary
Naleśniki... kolejna odsłona 161

uszkodzić owoców. Lekko podgrzewać ale nie gotować bo żelatyna straci swoje właściwości. Wystudzić. Można też włożyć do wyparzonych słoiczków zakręcić i zapasteryzować . Przepis na domową masło czekoladowo-orzechowe znajdziecie  Tutaj Przepis na frużelina znalazłam na blogu Moje wypieki- lekko ją zmodyfikowałam

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
torcikowy mazurek 185

ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy 1/2 cz. masy, kładziemy ciasto kokosowe na, którym rozsmarowujemy pozostałą część masy. Drugie ciasto z bezą układamy na masie, bezą do masy. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia