ręce wpadł jadalny brokat w kolorze złotym ;). Musiałam jednak dorobić się złotych papilotek i gdy tylko udało mi się je zdobyć od razu zabrałam się za robotę. Pyszne, kakaowo-orzechowe ciasto ucierane, pralinka Ferrero Rocher w środku, gęsty krem na bazie mascarpone jako wykończenie plus złota dekoracja i jeszcze jeden cukierek... Polecam! Składniki (12 babeczek) 130 g miękkiego masła
Słodkie inspiracjenapoju roślinnego 150 ml wody 1 czubata łyżka wiórków kokosowych 1 miarka (25 g) białka wegańskiego o smaku MOCHA WARIOR BLEND (Sunwarrior Polska) 1 łyżeczka mała orzechowego 1 łyżka soku z cytryny kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj na gładką, jednolitą konsystencję
Zdrowie na języku :Pdługo, mi mniej więcej na 2-3 tygodnie. Smakuje świetnie i wykonana jest tylko ze zdrowych składników. Wygrywa za wszystkimi sklepowymi odpowiednikami. Spróbujcie również granoli z rabarbarem oraz granoli orzechowej . Składniki: – 200g płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 jabłka – 60g sezamu – 60g słonecznika – 2-3 łyżki miodu/syropu klonowego – garść płatków migdałowych – garść nerkowców – garść
Be Fit Be Strongtamtego momentu nie miałem z nią styczności… aż do dziś. Chciałem, a raczej musiałem zrobić sobie coś na szybko do jedzenia, a że na kanapki z masłem orzechowym nie mogłem już patrzeć, wyciągnąłem ręce do zamrażarki z nadzieją, że znajdzie się tam coś fajnego. Gdy tylko zobaczyłem wielki napis „szpinak”, od razu wiedziałem, że dzisiaj będę miał
BlendmanKiedy zrobiłam tą pełną jabłek szarlotkę na cieście orzechowym byłam pewna sukcesu. W kuchni pachniało obłędnie. Po rozkrojeniu… już taka pewna nie byłam;) Nie dość dobrze chyba odparowałam jabłka, bo spód mi nieco namoknął (wierzch i boki były idealnie dopieczone). Jako, że ostatnio staram się słodkie ograniczać, odkrojony kawałek ciasta (któremu robiłam fotkę) odłożyłam. Kiedy jednak z każdej strony
Smaki Na Talerzuzielonego groszku Do tej pory dosyć rzadko używałem groszku w mojej kuchni. Nie mam nic do niego, tak po prostu wyszło. Sporadycznie lądował na patelni z tofu, zalany sosem orzechowym lub, ewentualnie, robiłem z niego kotleciki z zielonego groszku . Wraz z nadchodzącą wiosną przyszedł czas na zupy. Nieprzypadkowo wybrana została zupa krem z zielonego groszku. Chciałem w ten sposób przełamać
Blendmanmąki ziemniaczanej - 4 żółtka - 1/2 litra mleka - 1/2 szklanki cukru - 300 g masła - 120 g capuccino śmietankowego oraz - 2 opakowania krakersów Przygotowanie: Na początek zabieramy się za upieczenie ciasta orzechowego. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier, żółtka, bułkę tartą, proszek do pieczenia oraz zmielone orzechy i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części
Zainspirowana w kuchnibatonami na bazie daktyli. Dobra Kaloria oferuje jednak na tyle ciekawe smaki, że każdy znajdzie coś dla siebie. Moim faworytem jest chrupiący orzech, który smakuje jak masło orzechowe. Batony Dobra Kaloria są bezapelacyjnie najlepszym produktem jaki ostatnio udało mi się upolować w Lidlu. To pełnowartościowa przekąska bez dodatku cukru, którą z czystym sumieniem możecie dać
Bez Cebulibiałka, którego zawartość w mleku krowim jest tak niepożądana. To właśnie to białko, oskarżane jest o rozwój osteoporozy, chorób serca czy schizofrenii. Mleko migdałowe, ma bardzo dobry smak, lekko orzechowy, a z dodatkiem miodu zasmakuję nawet najmłodszym alergikom. Dostępne są również w sprzedaży, smaki takie jak truskawkowy, czekoladowy i waniliowy. Mleko z migdałów, świetnie nadaje się dla osób chcących utrzymać
Moja Mama GotujePomysł na bardzo owocowe i słodkie śniadanie. Orzeźwiający zmysły koktajl i do tego chrupiące tosty z aromatycznym mango i własnoręcznie robioną, bardzo orzechową nutellą. Czy można lepiej rozpieścić nasze kubki smakowe o poranku? ;p Wykonanie owocowego koktajlu Oczyść i umyj owoce. Zmiksuj truskawki z kilkoma listkami mięty, kawałkami pomarańczy i ewentualnie arbuzem. Udekoruj listkami mięty. Składniki 1 pomarańcza
Eat me! Fit me!jest za gęste dolewamy wody ). Patelnie smarujemy olejem kokosowym i smażymy z obu stron do zarumienienia . Możemy podać je ze świeżymi owocami / waniliowym jogurtem sojowym / dżemem lub masłem orzechowym :) SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniaZadziwiające, jak tak banalne składniki, jak masło, jajka i cukier, dzięki odrobinie wyobraźni, mogą zmienić się w coś tak pysznego. Kruche ciasto na bazie palonego masła jest niesamowite. Lekko orzechowe, niesamowicie chrupiące i po prostu doskonałe. Z tego przepisu skorzystam jeszcze nie raz. Nadzienie to zwykły, banalny curd, najczęściej podawany w wersji cytrynowej. Tu kwaśne cytrusy zastąpiły ich krwistoczerwone(...)zimnego masła dodatkowo: cukier puder Najpierw przygotować spód: Masło pokroić w kostkę, włożyć do garnka. Rozpuścić, a następnie podgrzewać, aż zrobi się jasno brązowe i zacznie pachnieć orzechowo. Dodać cukier, wymieszać, aż niemal całkowicie się rozpuści. Dodać sól i mąkę, dokładnie połączyć. Ciastem wylepić formę, formując brzegi. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. W tym czasie przygotować krem: Mąkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSzybkie ciastka z ciasta francuskiego. Można użyć dowolnych owoców. Dobrze sprawdzi się też marmolada lub masło orzechowe. Przygotowanie zajmuje kilka chwil, a efekt jest smakowity
KucharzycaPyszna zdrowa pełna witamin i smaków jesiennych sałatka.Orzechy nadały gruszce orzechowego smaku. Ser wędzony i polędwiczka przypominają nam o smakach z lasu. Pyszny winegret pomarańczowy podkreślił charakter sałatki. składniki kilka plastrów polędwiczki wieprzowej wędzonej ze znakiem QAFP ser wędzony pomidorki koktajlowe mix sałat 1 szt figa kawałki dyni Karmelizowana gruszka
Kulinarne pyszności Molki