Dynia piżmowa kształtem podłużnym się charakteryzuje, lekko słodko i orzechowo smakuje. Jest bogatym źródłem potasu, witaminy B6, które na nas pozytywnie działają i przeciwutleniaczy, które o nasze zdrowie dbają. Dynię piżmową powinny jeść osoby o obniżonym nastroju, dla poprawy humoru. Polecam Wam danie makaronowe, łatwe i zdrowe. W piekarniku dynię wypiekałam, którą
Moniki Smakołykipieczenia, szybko, prosto i oczywiście pysznie. Efektowne muffinki, które tworzą orzechowy spód, karmel daktylowy oraz polewa z gorzkiej czekolady. Całość mogłaby się wydawać bardzo słodka, ale ku zdziwieniu słodycz nie jest przytłaczająca. Serduszka są bardzo smaczne. Spód jest miękki, z chrupiącymi kawałkami pistacji. Karmel gęsty i kremowy, a czekolada tworzy chrupiącą skorupkę. Składniki na 8 muffinek: Spód
Zdrowie na języku :PPolsce jest uprawiany od XVIII wieku. Jego bulwy kształtem przypinają imbir. W kuchni ma podobne zastosowanie, jak ziemniak. Warto gotować go w mleku, uwydatnia się wtedy jego delikatnie orzechowy smak. Topinambur jest ważnym składnikiem diety diabetyków, osób odchudzających się, mających anemię czy takich, które chcą oczyścić swój organizm z toksyn. Bulwy słonecznika bulwiastego zawierają witaminę C i witaminy
Kulinarne przygody GatityOrzechowe rogaliki. Szary sweter. Gorąca kawa. Z mlekiem. I cynamonem. Gdy za oknem robi się coraz zimniejsza aura ma się ochotę na konkretne, sycące jedzenie. My ostatnio raczyliśmy się takim pysznym kurczakiem. Przepis na niego znalazłam tutaj ( klik ), gdzie figurował pod nazwą "Kurczak jak z KFC". Nie mam porównania, czy rzeczywiście smakuje on tak jak z tej znanej sieciówki, bowiem
My simple kitchenSkładniki 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 mały jogurt 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolny dżem (można wymieszać z masłem orzechowym) Wykonanie Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy jogurt, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy z masą jajeczną. Wykładamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym
kgwjanczewoszklanki kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 3 łyżki cukru kokosowego ( może być trzcinowy, miód, syrop klonowy) aromat migdałowy szklanka wiórków kokosowych łyżka oleju kokosowego (może być masło, masło orzechowe) wiórki kokosowe do obtoczenia (możesz też użyć kakao, zmielone orzechy , migdały itp) Kaszę jaglaną przelej na sitku obficie zimną wodą a następnie wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. Kaszę włóż
Mój pomysł napyszne i puszyste ciasto a do tego z dodatkiem czekolady. Dlatego mamy dla Was przepis na ciasto czekoladowo orzechowe :) Składniki na ciasto czekoladowe: – 200 g mąki z orzechów arachidowych – 200 g czekolady gorzkiej 70% – 200 g masła 82% – 160 g cukru trzcinowego – 1 łyżka kakao
Kuchenne Wariacjeminut aby jeszcze podrosły i posmaruj białkiem jaja; - piecz w temperaturze 170 stopni przez ok.20-25 minut, aż się pięknie zarumienią. Propozycja podania drożdżówki fit na zdjęciu: z odrobiną masła orzechowego. SMACZNEGO
MintTasteUwielbiam mascarpone, ale w kuchni lubię zmiany, więc wymyśliłam coś zupełnie nowego i wyjątkowego. Jest to przepis na ciasto orzechowo-kokosowo-czekoladowe, ltórego głównym składnikiem jest mascarpone, ale bez mleka. Długo szukałam mascarpone bez dodatku mleka i z małą ilością węglowodanów. W końcu znalazłam! Na pewno kupicie go w sklepie Auchan. Mam nadzieję, że ta mała wskazówka zaoszczędzi trochę Twojego
Keto Przepisybardzo dojrzałe banany (najlepiej mocno pomarańczowe z kropkowaną na brązowo skórką) 200g mąki owsianej – u mnie zmielone w młynku do kawy płatki owsiane górskie 2 łyżki masła orzechowego (u mnie 100% arachidowe) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka kakao (można pominąć) 75g orzechów pekan (mogą być też inne orzechy np. włoskie czy laskowe) Banany obrać
Dietologsię czasami zmienić trochę ich formę, aby nie było zbyt monotonnie, a wciąż pysznie. Tym razem moje drożdżówki zwinęłam nadając im kształt kwiatków 😊 Puszyste, drożdżowe ciasto + orzechowa nutella w środku + maślana kruszonka = 💕💕💕 Uczta dla podniebienia! Składniki: 2 szkl. mąki pszennej tortowej 4 czubate łyżki cukru 15 g świeżych drożdży 1/2 szkl. mleka
Walijskie Pichceniemiękkiego masła 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 paczka cukru wanilinowego 2 niepełne szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 12 niepełnych łyżek dowolnego kremu orzechowego Przygotowanie: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie powoli wsypywać cukry. Kolejno dodawać po jednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając
Kocham Czekoladęmasy połączyłam i wylałam na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Omlet smażył się pod przykryciem, a gdy góra się ścięła, wyłożyłam om let na talerz. Podałam go z masłem orzechowym, jogurtem wymieszanym z dżemem 100% figa i świeżą figą. Tyle do szczęścia wystarczy
Kucharzycamaczać w jajku, potem obtaczać w płatkach kukurydzianych mocno dociskając. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z dwóch stron. Smacznego To też może Cię zainteresować: Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym
Oryginalny smak