Przepyszna i bardzo sycąca sałatka z ryżem, paluszkami krabowymi i ogórkiem. Do tego jest bardzo łatwa i szybka do zrobienia. Doskonale sprawdzi się na domową imprezę. Składniki: 250 g paluszków krabowych 2/3 szklanki ryżu 3-4 ogórki konserwowe 1 średnia czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku majonez sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować al dente(...)lekko osolonej wodzie. Gotowy ryż przepłukać zimną wodą i odcedzić. Przełożyć do miski. Kukurydzę osączyć z zalewy. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Szczypior posiekać. Wszystko dodać do miski z ryżem, wypieszać. Na koniec dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze raz wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia Kasisól, biały pieprz. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i odstaw do przestygnięcia. Grzyby i ogórki przełóż na sitko, aby obciekły. Wystudzone jajka oraz odsączone grzyby i ogórki drobno posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do miseczki i dobrze wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszaj. W razie potrzeby (gdy majonez a tym samym gotowy(...)będzie zbyt gęsty, dodaj do sosu odrobinę zalewy z ogórków lub grzybów
blog.moje-pasje.infoocet winny Zielony ogórek tniemy w paski przy pomocy obieraczki do warzyw. Umieszczamy je w miseczce i skrapiamy odrobiną soli i łyżką octu winnego czerwonego. Dorzucamy ¾ posiekanego koperku i zagniatamy, odstawiamy na bok. Na talerzach układamy łososia, obrane i przekrojone na pół awokado oraz po łyżce serka wiejskiego. Na to wykładamy po połowie zamarynowanych ogórków. Skrapiamy delikatnie oliwą
Kolizje SmakówSałatka idealnie nadaje się na dodatek do dania głównego. Składniki 500 g ziemniaków 2 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 30 ml oleju rzepakowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki(...)obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku ( nie możemy dopuścić do tego, by się rozgotowały). Studzimy. W tym czasie drobno siekamy cebulę i natkę pietruszki. Ogórki kroimy w 2- 3 mm pół plasterki. Ostudzone ziemniaki, cebulę, natkę i ogórki dokładnie mieszamy z olejem i przyprawami. Schładzamy w lodówce
R'n'G Kitchengyros. Odstawić na ok 30 minut aby mięso przeszło przyprawami, można też na dłużej. Potem mięso usmażyć na oleju. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w średnią kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w średnią kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Majonez wymieszać z keczupem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na dno naczynia wsypać ugotowany ryż(...)ładnie wyrównać. Ryż posmarować cienka warstwa sosu z majonezu i keczupu. Posypać 1/3 startego sera. Na serze ułożyć kawałki usmażonego kurczaka. Na kurczaku rozłożyć warzywa-paprykę, kukurydzę oraz ogórki. Całość polać resztą sosu z majonezu i keczupu. Posypać pozostałym serem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ser się rozpuści ok 15-20 minut
Monia miesza i gotujeBardzo aromatyczna, pikantna sałatka na bazie polskich kabanosów, konserwowych ogórków, wyczuwalnego czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk. Składniki: 300g kabanosów 150g ogórków konserwowych 150g marynowanych pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 papryczki chilli 180g żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej(...)papryki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól Wykonanie: 1. Kabanosy pokroić w 0,5 cm talarki, a kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. 2. Papryki, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę. 3. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a czosnek i papryczkę chilli drobno posiekać. 4. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżki posiekanego szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. 3. Paprykę i ogórki pokroić w małą kostkę. 4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. 5. Cebulę i czosnek drobno posiekać. 6. Wszystkie składniki sałatki: kaszę, tuńczyka(...)kukurydzę, paprykę, ogórki, jajka, cebulę, czosnek i szczypiorek przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinyogórki 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania Łososia pokroić w drobną kostkę wymieszać z oliwą z oliwek. Cebulę obrać pokroić w kostkę lekko zgnieść z odrobiną soli. Ogórki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Na talerzu postawić okrągłą foremkę bez dna, ułożyć pokrojonego łososia, ogórki, cebulkę, przykryć łososiem. Schłodzić , delikatnie usunąć foremkę. udekorować koperkiem
Darcia w kuchnisól, pieprz, cukier 3 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki kiszone 1 łyżka startego chrzanu Przygotowanie Ugotowałem warzywa i jajka na twardo. Warzywa i jajka pokroiłem w kostkę. Ogórki i cebulę również. Groszek osączyłem z zalewy, z ogórków odcisnąłem lekko sok. Wszystkie składniki sałatki połączyłem, doprawiłem solą, pieprzem i cukrem. Dodałem majonez, musztardę i chrzan. Dokładnie wymieszałem
R'n'G Kitchenwarzywa, które są zdrowe, a ich jedzenie sprawia przyjemność. Tym razem kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem jest z dodatkiem papryki, koperku, natki pietruszki i czosnku. Surówka jest bardzo soczysta i chrupiąca. Składniki: (3 - 4 porcje) 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 5 małych ogórków kiszonych 3 gałązki świeżego koperku 1 gałązka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżka(...)majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Kapustę umyć i drobno pokroić. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w cienkie słupki. Ogórki pokroić w plasterki, jeśli nie lubimy ze skórką, należ je wcześniej obrać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Majonez, jogurt i czosnek wymieszać i dodać
Kuchcik gotujesytości dodaję fasolkę. A ulubiona zieleninka dopełnia wspaniale całości. Polecam! Składniki: 4 ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 1 małe jabłko 1 mała cebula 4 ogórki kiszone 1 szklanka fasolki czerwonej 1 szklanka kukurydzy z puszki 1 szklanka groszku konserwowego 1-2 łyżki ulubionej musztardy majonez domowy (przepis tutaj ) szczypta czarnej soli (dla “jajecznego” posmaku(...)marchewkę i pietruszkę gotujemy w mundurkach do średniej miękkości. Nie mogą zbyt miękkie, bo rozpadną się w sałatce. Jabłko i cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę, podobnie jak ogórki kiszone. Seler naciowy myjemy o kroimy w cienkie plasterki. Fasolkę, kukurydzę i groszek odcedzamy. Ugotowane warzywa, odcedzamy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Do większego naczynia wrzucamy przygotowane warzywa
Lamarida.plkonserwowe kilka pieczarek konserwowych 1 mała cebulka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego chrzanu 4 łyżki gęstego majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego pieprz grubo mielony WYKONANIE: ogórki,pieczarki,cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórki i pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chrzan, pieprz, majonez i jogurt, wszystko dokładnie mieszamy, jeśli trzeba
Kuchnia Beatypieprzu i ziela angielskiego 1/2 łyżeczki nasion kminku 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej posiekana natka pietruszki lub koperek sól i pieprz do smaku, maggi ok. 1/2 szklanki soku z kiszonych ogórków zacierki: 5 czubatych łyżek mąki pszennej+kilka łyżek do podsypywania 1 jajko 3 łyżki wody szczypta soli Z podanych składników wyrabiamy twarde ciasto, podsypując dodatkową ilością mąki około(...)kolejne 15 minut. Na około 5 minut przed końcem gotowania, do zupy dodajemy przygotowane wcześniej zacierki, zupę, w razie potrzeby, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z kiszonych ogórków - gotujemy aż zacierki będą gotowe (jakieś 5 minut). Krok 3. Wyjmujemy z zupy mięso z kurczaka, obieramy z kości i skóry, kroimy na kawałeczki i wrzucamy z powrotem
Moja Książka Kucharskacebule 100 g kiełbasy ( ja dodałam morlińską z piersi kurczaka ) 3-4 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Oregano Ostra papryka Łyżeczka oleju woda Wykonanie: Pieczarki, ogórki i kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Na wysoką patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulę. Po chwili dodajemy kiełbasę i dalej smażymy. Następnie wykładamy pieczarki. Smażymy tak długo(...)odparujemy cały płyn z pieczarek. W dalej dodajemy ogórki. Koncentrat pomidorowy rozprowadzamy w ½ szklanki wody. Dodajemy do bigosu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i oregano do smaku. Dusimy jeszcze około 10-15 minut. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewymięsem. Wlałam gorący bulion, dodałam liść laurowy, ziela angielskie, majeranek, paprykę ostrą i słodką, całość zagotowałam. Gotowałam pod przykryciem (na małym palniku) 10 minut. Następnie dodałam pokrojone w paski ogórki kiszone i koncentrat pomidorowy. Można zagęścić danie mąką, my nie przepadamy za sosami, dlatego ja mąkę pominęłam. Po ok.5 minutach wyłączamy palnik. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem(...)dodałam także 2 łyzki wody od ogórków, dla podkręcenia smaku... Podajemy z pieczywem lub jako dodatek np.do kasz, makaronu, itp. posypane natką pietruszki. Smacznego
Smaczne Zdrowe