ogórki z chili - 1429 przepisów (strona:67/96)

FIT PASTY RYBNE Z WĘDZONEGO PSTRĄGA! 84

chudego białego twarogu - sól, pieprz, świeże chili, - natka pietruszki,  - świeży koperek - czerwona cebula - 10 plasterków cukinii świeżej - 2 łyżki jogurtu naturalnego Twaróg, cukinię, jogurt zmiksuj na gładką masę, resztę ziół i cebulę posiekaj, dodaj rozgniecionego widelcem pstrąga, całość wymieszaj dokładnie. Dopraw i gotowe! FIT PASTA Z PSTRĄGA II - 1-2 małe ogórki kiszone - drobno posiekaj - 1/4 czerwonej cebuli

SMYKWKUCHNI
Karkówka z grilla 67

mięsiwa zrobiłam salsę z pomidorami, ogórkami, papryką i innymi dobrociami. Myślę, że niedługo wrzucę przepis i na nią, jest idealnym dodatkiem, nie tylko do potraw z grilla. Składniki: 1 kg karkówki 3 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 4 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżeczka chili w proszku sól (opcjonalnie) Rozdrobniony czosnek mieszamy

Kardamonovy
Pieczona brukselka z cebulą i czosnkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 111

Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior(...)kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 wegańską szarlotkę sorbet jabłko-grejpfrut Pieczona brukselka z cebulą i czosnkiem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g brukselki 1 czerwona cebula 2 duże ząbki czosnku 1/2 papryczki chili  1 łyżeczka tymianku sól pieprz 1 łyżeczka

Kulinarne przygody Gatity
Śledż w śmietanie 209

Od kilku dni chodzi za mną śledż w śmietanie :) dzisiaj wreszcie postanowiłam go zrobić :) dodałam do niego jabłko , cebulkę i podałam z ziemniaczkami  myyy pycha

Sama słodycz i szczypta chili
Salsa z pomidorów z puszki 30

się na Kardamonie. Jest tego wart. Składniki: 2 puszki całych pomidorów 1 mała czerwona cebula 2 ząbki czosnku sok z 1 limonki duża garść liści kolendry 1-2 papryczki chili (ja użyłam czerwonej cayenne, można użyć jalapeno) 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego duża szczypta cukru sól Pomidory odsączamy z soku (nie wylewajcie go, zostawcie na potem), wrzucam do blendera. Dodajemy(...)pomidorów. Do sosu dodajemy pokrojone drobno chili i cebulę i wlewamy połowę soku, który wcześnie odlaliśmy. Jeżeli salsa Waszym zdaniem jest nadal za gęsta, dolejcie go więcej. Wszystko mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin, żeby smaki się połączyły. Podobne przepisy: Salsa pomidorowa Salsa z mango i granatem Salsa z ogórków kiszonych Artykuł Salsa z pomidorów

Kardamonovy
Salsa z pomidorów z puszki 89

się na Kardamonie. Jest tego wart. Składniki: 2 puszki całych pomidorów 1 mała czerwona cebula 2 ząbki czosnku sok z 1 limonki duża garść liści kolendry 1-2 papryczki chili (ja użyłam czerwonej cayenne, można użyć jalapeno) 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego duża szczypta cukru sól Pomidory odsączamy z soku (nie wylewajcie go, zostawcie na potem), wrzucam do blendera. Dodajemy(...)pomidorów. Do sosu dodajemy pokrojone drobno chili i cebulę i wlewamy połowę soku, który wcześnie odlaliśmy. Jeżeli salsa Waszym zdaniem jest nadal za gęsta, dolejcie go więcej. Wszystko mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin, żeby smaki się połączyły. Podobne przepisy: Salsa pomidorowa Salsa z mango i granatem Salsa z ogórków kiszonych Artykuł Salsa z pomidorów

Kardamonovy
Grzanki z serem, pieczarkami i sosem ziołowym 101

ulubionymi dodatkami, najczęściej pomidorami, pieczarkami, cebulką, chili, pesto, cukinią i oczywiście delikatnie ciągnącym się serem. Dziś dopełniłam grzanki sosem ziołowym na bazie oliwy i oleju lnianego z ulubionymi ziołami i suszoną natką – wyszły wspaniałe, gorące i chrupiące grzanki takie jak lubię. Składniki: kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego lub białego majonez kilka pomidorków koktajlowych ogórek kiszony mała cebulka kilka plastrów żółtego

Zasmakuj Kuchni
Lekka zupa ogórkowa na masełku. 131

Witajcie :) Po tłustym czwartku polecam  lekką zupkę ogórkową na masełku.Uwielbiam takie lekkie zupy bez mięsa.  Do zupy użyłam przepysznych suszonych warzyw od firmy

Sama słodycz i szczypta chili
Kimchi – kiszonka po koreańsku 94

magnez, wapń, żelazo i błonnik. Pobudza trawienie i metabolizm. Proces kiszenia sprawia, że kimchi bardzo korzystnie wpływa na pracę jelit i wątroby, oczyszczając organizm z toksyn. Zawarta w chili kapsaicyna ma właściwości bakteriobójcze i wzmacnia odporność. Nie ma lepszej kiszonki na jesień i zimę. Kimchi to najsłynniejsze danie kuchni koreańskiej i ważny element kultury – potrawę i proces jej przygotowania wpisano(...)swym zapachem potrawa, która neutralnemu smakowo ryżowi dodała charakteru i wartości odżywczych. Skąd jednak ostry smak koreańskich kiszonek? Odkąd w XVII wieku upowszechniła się sproszkowana meksykańska ostra papryka chili (do Południowo-Wschodniej Azji przywieźli ją portugalscy kupcy), to właśnie ta papryczka stała się nieodzownym składnikiem pasty, w której marynuje się warzywa na kimchi. Poznaj sprawdzony, prosty przepis na naturalny

smakowitehistorie.com
Karkówka po cygańsku 60

Papryki kroimy w drobne paseczki, ogórki w drobną kostkę, pieczarki i marchewkę w pół plasterki, a cebulę w piórka. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie warzywa, następnie plastry karkówki, poprzekładane warzywami. Wierzch ma być nakryty w całości warzywami. Na patelnię po smażeniu karkówki przekładamy sos z cukinii, dodajemy 1/2 łyżeczki chili, 1 łyżkę majeranku. Pieprz, sól. Zalewamy

Do Garów!
Karkówka po cygańsku 174

push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Karkówka po cygańsku składniki: 5 dużych plastrów karkówki (około 800 g) 4 zielone papryki spiczaste 4 małe ogórki kiszone 150 g pieczarek 3 duże cebule 2 średniej wielkości marchewki szklanka sosu pomidorowego z cukinii  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level(...)Papryki kroimy w drobne paseczki, ogórki w drobną kostkę, pieczarki i marchewkę w pół plasterki, a cebulę w piórka. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie warzywa, następnie plastry karkówki, poprzekładane warzywami. Wierzch ma być nakryty w całości warzywami. Na patelnię po smażeniu karkówki przekładamy sos z cukinii, dodajemy 1/2 łyżeczki chili, 1 łyżkę majeranku. Pieprz, sól. Zalewamy

Delusional Trine
Pieczony kalafior z kuminem (dieta dr Dąbrowskiej) 114

Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior(...)zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 wegańską szarlotkę sorbet jabłko-grejpfrut Pieczony kalafior z kuminem  (dieta dr Dabrowskiej) Czas przygotowania:  40 minut Składniki: 1 spory kalafior 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kuminu 1/2 łyżeczki chili w proszku 1/2 łyżeczki papryki 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Fried Rice Chicken - smażony ryż po tajsku 229

tajski sos chili zajdziecie tutaj>>>    Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 2 Składniki: 1 pierś kurczaka pokrojona w plastry 1 miska ugotowanego ryżu 2 jajka 1/2 szklanki zielonego groszku mrożonego 1/2 marchewki grubo posiekanej 1/4 cebuli grubo posiekanej 3 ząbki czosnku drobno posiekane 1 dymka pokrojona w 2 cm kawałki ogórek 1/4 pomidora pokrojonego w plastry

SzczyptaSmaQ
Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu 198

tofu (300 g) 1 łyżeczka płatków chili 2 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego Dodatki : 300 g makaronu do ramenu tuzin grzybów shiitake kilka grzybów mun 2 łyżeczki glonów watakame 1 pęczek szczypiorku kiełki fasoli mung jajka ugotowane na twardo zielony ogórek czarny sezam * PRZYGOTOWANIE Bulion Wszystkie warzywa

Food Square
Pikantne skrzydełka z serowym dipem 180

patelni rozgrzałem masło, dodałem sos chili i ocet, posoliłem. Do sosu włożyłem usmażone skrzydełka, podgrzewając wymieszałem je, aby sos dokładnie pokrył mięso. Sos : majonez , jogurt, śmietanę i pokruszony ser wymieszałem, nie rozcierałem, bo sos nie powinien być gładki.. Gotowe skrzydełka przełożyłem na półmisek i podałem z dipem serowym i kawałkami surowego ogórka i selera naciowego

R'n'G Kitchen