cebuli\r","1 papryka czerwona\r","1 \u0142y\u017cka octu winnego lub jab\u0142kowego\r","szczypta cukru\r","4 \u0142y\u017cki oliwy\r","1\/2 szkl. wody\r","chili (opcjonalnie)\r","mi\u0105\u017csz z chleba lub bu\u0142ki pszennej \r","s\u00f3l, pieprz\r","do podania: feta, grzanki, co\u015b\u00a0zielonego"],"name":"Szybkie gazpacho- zupa pomidorowa na zimno","cookTime(...)cebuli 1 papryka czerwona 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego szczypta cukru 4 łyżki oliwy 1/2 szkl. wody chili (opcjonalnie) miąższ z chleba lub bułki pszennej sól, pieprz do podania: feta, grzanki, coś zielonego Sposób przygotowania Pomidory i obrane ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę. Dodajemy wodę, czosnek i przyprawy. Blendujemy na gładką masę. Jeśli chcemy
Mieszam w Garnkuczerwone opakowanie Winiary Pomysł na...Gulasz mały słoiczek koncentratu pomidorowego mała papryczka chili Cebulę obieram i drobno siekam, szklę w garnku na niewielkiej ilości oleju. Papryczkę chili kroję w małe talarki, usunąwszy wcześniej nasionka. Mięso, jeśli jest w kawałku, kroję w kostkę, wrzucam do cebuli i przesmażam. Ogórki kroję w drobną kostkę. Wrzucam do mięsa, kiedy jest ładnie zrumienione
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: 150 g ryżu 200 g polędwice z dorsza 1 pomidor 1/2 ogórka szklarniowego kukurydza konserwowa 1/2 bakłażana ulubione przyprawy słodki sos chili Przygotowanie: Ryż ugotować w 1,5 szklanki osolonej … Czytaj dalej Bowl z ryżem i dorszem
czarrna od kuchniwysmażone (wypieczone) lubimy steki. Wyjmujemy mięso z piekarnika, na każdym kotlecie polecam położyć 1 łyżeczkę masła. Podałam steki z sałatką z pomidorami, mozzarellą i ogórkiem małosolnym i czerwoną cebulą, oraz pysznym sosem np. sweet chili. A wy podajcie steki z tym czym lubicie! The post Tomahawk steak . Stek wieprzowy z kością appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędorsza lub odsączoną ciecierzycę z puszki. Danie najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z dojrzałych pomidorów lub mizerią z ogórka. Przed samym podaniem można posypać świeżą kolendrą i papryczką chili. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka tartego imbiru 500 g ziemniaków 2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego przyprawy: sól
cool and mintynaturalne smaki. Szpinak, ogórki, papryka, jajko z nutą pikanterii i dressing uwodzący zapachem bazylii. Polecam :) 4 porcje: 8 gofrów: szklanka mąki szklanka kefiru pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów 2 jajka dodatkowo: czerwona papryka żółta papryka zielony ogórek świeży szpinak 4 jajka przyprawa Vegeta Natur pikantna z chili łyżeczka sezamu dressing bazyliowy
Mienta blogzdrową i smaczną pastę. Pasta z soczewicy jest bardzo szybka w przygotowaniu. Do kanapki z pastą możemy na wierzch dorzucić świeżego pomidorka lub kiszonego ogórka. Jeśli lubicie ostre smaki to polecam do pasty dodać chili :-) Składniki: soczewica czerwona 1 szklanka, czosnek 2 ząbki, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Soczewicę
kulinarne odsłony patiDawno na blogu nie było boczku. A jak wiadomo – boczek jest smaczny. Ba, najsmaczniejszy. Dawno też nie używaliśmy wolnowara. A wolnowar i boczek, to połączenie
slodkokwasnaplwarzywami to pyszna, lekka, łatwa sałatka. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 szklanka kuskusu 1 szklanka wrzącej wody 1 świeży ogórek kilka gałązek natki pietruszki kilka gałązek szczypiorku 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz chili 2 łyżki oliwy sok z połowy cytryny lub łyżka soku z granatu Przygotowanie Wsypać kuskus do garnka, dodać koncentrat pomidorowy i wlać wrzącą wodę
Tureckie PrzepisyOstatnimi czasy przyrządzamy sporo wołowiny. Bo mięso wołowe jest dobre i zdrowe. Chociaż wieprzowe też jest dobre 😉 szczególnie boczek. No ale miało być o wołowinie. Wiadomo
slodkokwasnaplwieprzowiny 1 cebula 1 marchewka 3 suszone pomidory z zalewy szczypta chili pół łyżeczki czerwonej papryki 1 litr rosołu 3 kiszone ogórki 3 ziemniaki pół czerwonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do Gyrosa natka pietruszki sól pieprz Mięso pokroić w kostkę, niezbyt drobną, jak na szaszłyki. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko włożyć
Gotowanie jest łatweostygnięcia. Kroić, gdy ostygnie. Chleb pachnie mocno ogórkowo. Do tego stopnia, że gdy jecie kanapkę z nim, ludzie myślą, że macie wewnątrz kiszone ogórki ;) ----------- Podobne: Chleb marchewkowy na zakwasie Chleb z dynią i chili Chleb toskański
Weekendy w domu i ogrodzieoliwa z oliwek, wszystko zwieńczone cytrusową nutą z otartej limonki! Czego chcieć więcej!? Chwila Smaku! ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: - Ser feta Arla Apetina Red Peppers & Chili - 4 kawałki ośmiornicy - 12 pomidorków koktajlowych - cebula czerwona - 1/2 ogórka zielonego - 15 oliwek zielonych - świeża bazylia - świeży koper zielony - roszponka - 1/2 awokado - oliwa z oliwek - otarta skórka z limonki - 3 kromki ciabatty Wykonanie: Na rozgrzaną
SMYKWKUCHNImięso wołowe do burgerów - są wtedy o wiele smaczniejsze. Przepis powstał do Tygodniowego Wyzwania Blogowego.Składniki :* 300g mielonej karkówki* 300g mielonej wołowiny* sól, pieprz, chili bądź świeża papryczka * dodatkowo : bułki z sezamem, sałata, pomidor, ogórek korniszon, cebula, majonez, ketchup, musztardaPrzygotowanie : Mięso mieszamy z przyprawami, wyrabiamy na zwartą masę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni
Magiczne Życie Martypół cytryny 6 większych arkusz papieru ryżowego jajko sezam skruszone płatki kukurydziane olej do smażenia kilka gałązek szczypioru papryka surowa mała marchew sałata rzymska ogórek gruntowy olej do smażenia limonka Sos majonezowy: 115g majonezu sos chili 1 łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku, zgniecione 1 łyżka brązowego cukru Wszystkie składniki sosu majonezowego mieszamy ze sobą i w razie potrzeby(...)sezamie. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok 2 minuty z każdej strony.Papier ryżowy moczymy delikatnie w wodzie i układamy na desce. Nakładamy kawałki sałaty, pokrojone w słupki kawałki ogórka i marchewki, kilka gałązek szczypioru. Nakładamy troszkę gotowego sosu, na to usmażoną i przekrojoną na pół krewetkę. Całość zwijamy jak krokieta, naleśnika. Podajemy z kawałkami limonki, sosem sojowym/teryjaki i kawałkami
Malinowe Pocałunki