tostowego, lub innego miękkiego chleba. Polecam dla każdego kto lubi smak wędzonej ryby :) Składniki: * wędzony pstrąg * 1 łyżka twarogu * pół puszki kukurydzy * 4 ogórki kiszone * pół cebuli * sól, pieprz * pół łyżeczki suszonego koperku * 1/6 łyżeczki chili * 1/6 łyżeczki papryki w proszku * 4-5 łyżek serka fromage frais (można zastąpić jogurtem greckim, philadelphią lub gęstą śmietaną) * 4 jajka Jajka gotujemy(...)ryby rozdrobnić w rękach aby usunąć wszystkie ości. Mięso z pstrąga mieszamy ręką z przyprawami, tak aby powstała masa podobna do pasty. Do pstrąga dodajemy posiekanego w drobną kostkę ogórka oraz cebulę. Jajka kroimy w drobną kostkę i również dodajemy do pasty. Na sam koniec dodajemy twaróg, fromage frais oraz kukurydze. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Klasyka GotowaniaPost Sałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojecarne, tortillą z kurczakiem, chili jalapeno. Mięso odstawiamy na 20 minut.Papryki myjemy i wydrążamy środki i kroimy na małe kawałki. Ogórka kroimy w grubsze plasterki i każdy plaster na pół.Kawałki kurczaka układamy na folii aluminiowej w parowarze na 1 poziomie. Na 2 w pojemnikach na żywność, albo również na folii aluminiowej kawałki papryki i ogórka. Ja tym razem użyłem(...)minuty przed końcem parowania, włączamy patelnie i jak się rozgrzeje, wrzucamy na nią po kolei na kilka sekund każdy placek.Po skończonym parowaniu nakładamy na placka sałatę masłową, mix sałat, ogórki, papryki, cebule czerwoną, dymkę i kawałki piersi z kurczaka i zawijamy tortille :) Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało
Parowar Facetalniany długi ogórek sól pieprz Dodatki czarny sezam kolorowy pieprz w ziarnach rzodkiewka Sos drobno pokrojona połówka dymki 3 łyżki sosu sojowego kilka kropel oleju sezamowego łyżka słodkiego sosu chili łyżka octu ryżowego 4 łyżki oleju lnianego Kaszę jaglaną wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Kaszę zalać 200 ml wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować(...)lnianego. Całość zmiksować na gładką masę Masę przełożyć do miseczki i dobrze doprawić solą. Długiego ogórka dobrze umyć i pokroić w poprzek na kawałki grubości ok. 1,5 cm. Z każdego kawałka wydrążyć miąższ (można to wygodnie zrobić łyżeczką do melonów). Do dołków w ogórkach wkładać pastę jaglano-tuńczykową. Z reszty pasty uformować kulki w rękach natartych olejem. Przystawkę
Weekendy w domu i ogrodzieszkl. pokrojone w krótkie paseczki ogórki korniszony , 1 1/2 szkl. pokrojony w krótkie paseczki , ser żółty - wyrazisty w smaku 1 1/2 szkl. pokrojona w równe paseczki kiełbasa żywiecka, 1 łyżka musztardy- bawarskiej,miodowej lub dijon , 1 łyżka dobrego majonezu , 1/4 malutkiej,chili papryczki do smaku - posiekana , sól , pieprz , pieprz czerwony , 1 czubata łyżka(...)muszą być pokrojone w drobne i krótkie paseczki .. Wrzucamy je do miski i zalewamy wodą z ogórków kiszonych .. Zostawiamy na godzinkę , co jakiś czas mieszając .. Po tym czasie odcedzamy na sitku pozbawiając nasze składniki kwasu ogórkowego .. Wszystko mieszamy w misce , dodajemy chili , natkę pietruszki-mieszamy .. Na koniec dodajemy musztardę i majonez i doprawiamy solą pieprzem .Można podawać
Swojskie jedzonkoRoman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 250 g tortellini np. z serem ogórek puszka kukurydzy cebula 250 g szynki 250 g żółtego sera majonez 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz papryka chili Tortellini przygotować według instrukcji na opakowaniu (ja gotuje dużo dłużej lubię jak jest miękki). Szynkę pokroić na paseczki. Ser żółty oraz cebulkę
kulinarnyswiatdomioliwek - 2 średnie cebule - czubata łyżka majonezu - kilka ząbków czosnku - łyżka bazylii, sól, pieprz do smaku, kilka szczypt chili cayenne, szczypta curry Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie z kilkoma ząbkami czosnku. Ugotowane, ostudzone ziemniaki pokroić w kostkę. Pomidory, ogórki, cebulę, również pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Wszystko wymieszać w misce. Dodać majonez i przyprawy, wymieszać ponownie
Corner With Recipespieczarek 1 papryczka chili 2 cebule 1 duża czerwona papryka 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej sól pieprz 1 niepełna szklanka wody 1 łyżka tłuszczu do smażenia Przygotowanie: Udziec z indyka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki obrać i podzielić na mniejsze części. Z papryczki chili wyjąć tylko pestki(...)paprykę w proszku, dokładnie mieszamy i dusimy aż papryka zmięknie (max. 15 minut), doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem wyjąć z gulaszu papryczkę chili i listki laurowe. Gotowy gulasz wyśmienicie smakuje z sałatką z kiszonych ogórków. Smacznego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSzybka do przygotowania i bardzo smaczna. Przepis dodaje do akcji Sałatka zamiast kanapki! Składniki: 1 puszka tuńczyka (ja użyłam tuńczyka z chili) 3 ugotowane na twardo jajka 100 g rukoli 2 średniej wielkości pomidory malinowe 1/2 cebuli 1 ogórek gruntowy sól ewentualnie oliwa z oliwek Warzywa umyć i osuszyć. Na dno miski umieścić rukolę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, pozbawić skóry
Ugotowaćpełnowartościowy posiłek. Jeśli chcecie podać sałatkę maluchom, możecie pominąć dodatek ostrej papryczki. 200 g komosy ryżowej (quinoa) 2 pomidory 1 ogórek zielony 1/2 cebuli czerwonej sok z 1 cytryny (około 10 łyżek) 10 łyżek oleju 1 mała suszona papryczka chili (może być świeża) 2 łyżki poszatkowanych listków mięty 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku W miseczce(...)mieszamy sok z cytryny, olej oraz posiekaną papryczkę chili (bez pestek). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy. Komosę płuczemy na gęstym sicie, wrzucamy do dużego garnka z wodą. Gdy całość zacznie się gotować zmniejszamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Gotujemy jeszcze przez około 15 minut. Quinoa będzie gotowa, gdy pojawią się na niej białe ogonki. Komosę odsączamy
Dieta bez mlekazimno. Z dodatkiem czarnych oliwek, cebuli i parówek, maślane, chrupiące z zewnątrz. Ciasto jest na tyle wdzięczne, że możecie do niego dodać posiekaną chili, wędlinę, ser, warzywa, jak np. kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zasmakuj Kuchnikilka gałązek natki pietruszki 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano świeżo zmielony pieprz szczypta rozmarynu sól szczypta mielonej kolendry odrobina chili Na sos tzatziki: duży grecki jogurt kumin 2 ząbki czosnku ogórek zielony sól i pieprz łyżka majonezu(można pominąć) koperek odrobina tartej skórki z cytryny Przygotowanie: Cebulkę ,czosnek,natkę pietruszki drobniutko posiekać,dodać
Swojskie jedzonkoSkładniki: bułki do hamburgerów 400 gram mięsa wołowego 120 ml bulionu 1/3 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki kolendry mielonej Rafex 1/3 łyżeczki chili grys Rafex 1/3 łyżeczki gorczycy mielonej sól, pieprz pomidor cebula ogórek sałata ser żółty majonez Roleski ketchup Roleski musztarda sarepska Roleski Mięso dokładnie myjemy, mielimy przynajmniej dwukrotnie maszynką do mięsa. Dodajemy startą na tartce cebulę, przyprawy
kulinarnyswiatdomidzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz,ostra czerwona papryka Sos: majonez ketchup papryczki piri-piri czosnek ostra czerwona papryka sos tabasco Piersi z indyka pokroiłam na drobne paseczki
potrawyregionalneKorniszony (nie mylić z ogórkami konserwowymi) to małe ogórki gruntowe w zalewie octowej poddane wcześniej procesowi kiszenia. Dodatek cebuli, chili i pieprzu sprawia, że są bardziej wyraziste w smaku. Pasują doskonale do pajdy domowego chleba ze smalcem, kanapek z tradycyjnie wędzoną wędliną czy też śledzika w majonezie.” Czytaj więcej
Wiem co jem