Inspirację do stworzenia tej sałatki znalazłam w książce „CasaMia” Cristiny Bottari. To zbiór fantastycznych, nie tylko tradycyjnych, włoskich przepisów. Połączenie bogatej w białko komosy ryżowej (quinoa) i świeżych warzyw sprawia, że mamy doskonały i pełnowartościowy posiłek. Jeśli chcecie podać sałatkę maluchom, możecie pominąć dodatek ostrej papryczki. 200 g komosy ryżowej (quinoa) 2 pomidory 1 ogórek zielony 1/2 cebuli czerwonej sok z 1 cytryny (około 10 łyżek) 10 łyżek oleju 1 mała suszona ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!