ogromne porcje lub 3 mniejsze. 300g polędwiczki wieprzowej 500g frytek mrożonych 1/2 główki sałaty lodowej 1 papryka 3 ogórki kiszone 2 pomidory 100g sera feta przyprawa kebab-gyros olej Sos: 200g jogurtu greckiego 200g keczupu pikantnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1. Frytki pieczemy w piekarniku zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Polędwiczki siekamy
Szefowa kuchniwersja jest tą jedyną i prawdziwą. :-) Fakt j est taki , że są na prawdę smaczne. Odpo wiednio słone, odpowiedni o pikantne . Kojarzą mi się głównie ze Świętami i wtedy też najczęściej goszczą na stole. 500g filetów śledziowych 5 ogórków kiszonych 1 duża cebula czerwona 6 łyżek keczupu 3 łyżeczki musztardy 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki
Szefowa kuchniSkładniki na 4 tortille: 1 duża pierś z kurczaka 1 duża gałązka świeżego rozmarynu olej rzepakowy Biooil przyprawa do grilla pikantna Kamis sól czosnkowa z ziołami Kamis Dodatkowo: 1 mała papryka czerwona 4 większe listki mięty pomarańczowej kawałek ogórka zielonego 1/2 dużego pomidora szczypior, malutki pęczek kilka listków szpinaku garść miksu sałat garść rukoli 1 mała czerwona cebulka 4 placki
Blondynka GotujeUwielbiam leczo rybne firmy Seko , tak więc postanowiłam w domowym zaciszu spróbować odtworzyć te smaki i tak właśnie powstał ten oto przepis na leczo rybne ze
Kulinarne PrzebojeOgórki z chilli -zimowa przekąska Uwielbiam , po prostu najzwyczajniej na świecie , kocham tą przekąskę . Zaczęłam od hymnu pochwalnego , bo naprawdę jeśli ktoś lubi pikantne przegryzki , dodatki na kanapeczki , to odpłynie zaraz po spróbowaniu tego specjału . Nie są trudne do wykonania , w tym roku próbowałam także użyć do części słoików świeżego chilli , ale to już nie to samo , więc powróciłam(...)Spróbujcie , warto , no chyba że ktoś w ogóle nie jada ostrości , to wtedy poczuje się zawiedziony " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : około 3 kg ogórków 1 główka czosnku 1/2 paczki chilli zalewa : 1 butla octu 10 % ( 0,75 l ) 1 solidna szklanka cukru 1 łyżka soli 3 l wody Ogórki myjemy , kroimy
Ogrodnik w podróżyżółtego 3 filety z kurczaka 1 sałata lodowa 1 dojrzałe owoce awokado 1 ogórek zielony 2 pomidory oliwa z oliwek 1 op serka naturalnego bazylia oregano sól pieprz słodka papryka Guacamole: • 1dojrzałe awokado • 2 łyżki soku z limonki • 1 mały ząbek czosnku • 2 łyżeczki pikantnego sosu tabasco • kilka gałązek świeżej kolendry • 4 łyżki oliwy z oliwek • sól • składniki
Luźna Kuchniazniknęła błyskawicznie! Ma konkretny smak za sprawą przypraw. Do kanapki z tą pastą pasuje ogórek lub papryka konserwowa. Składniki: • 1 duża wędzona makrela • 100 g sera żółtego • 4 łyżki majonezu • 4 łyżki keczupu pikantnego • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka posiekanego koperku • sól, pieprz do smaku • chleb do wyboru Wykonanie: • Makrelę obrać
To co kochamminut. Do przyrządzenia zapiekanek wykorzystałam SOS KIELECKI KANAPKOWY firmy WSP SPOŁEM . Sos idealnie wpasował się w charakter zapiekanek, nadając im pikantnego smaku z nutą orientu. Wytworzony jest z bez substancji konserwujących. Charakteryzuje się kawałkami warzyw i grzybów konserwowych tj. ogórka, cebuli, pieczarek i kopru. Polecam do różnorodnych kanapek jak i również zapiekanek. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąpikantne zupki chińskie · ½ kapusty pekińskiej · 1 podwójny filet z kurczaka · 2 czerwone papryczki peperoni · 2 zielone papryczki peperoni · 1 ogórek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaodcedzić w kawałku podwójnie złożonej gazy przez kilka godzin w lodówce (np. przez noc). Jeżeli ogórek ma dużo pestek, należy je z niego wykroić. Następnie ścieramy ogórka na tarce o dużych oczkach, solimy i pozostawiamy na 10 minut. Sól wyciągnie z ogórka nadmiar wilgoci. Po tym czasie należy go jak najlepiej odcisnąć, można przez kawałek gazy, ja to robię ręcznie(...)Ogórek zetrzyj do miski na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw na 10 minut. Następnie bardzo dokładnie odciśnij go z wydzielonego soku. Miąższ ogórka umieść z powrotem w misce. 2. Do ogórka dodaj jogurt typu greckiego, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet lub sok z cytryny jeżeli używasz, odrobinę oliwy oraz posiekane świeże zioła. 3. Wszystko dobrze wymieszaj, dopraw
Chilli Czosnek i Oliwa100g sezamu Smażenie: 1 szklanka oleju Sos: 1/2 szklanki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka myjemy, kroimy na ok 4cm słupki. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku (również doprawionym) i sezamie. 2. Sałatę, ogórka i pomidora myjemy. Sałatę targamy na mniejsze kawałki, ogórka w słupki, a pomidora
Kuchnia w czekoladzieByło tak: bardzo dawno nie jedliśmy ogórków konserwowych, bo ja za nimi nie przepadam, więc i rzadko kupuję, chyba że na specjalne zamówienie. I takie
Zdrowa Kuchnia Sowyciepło. Składniki: 1 kg filetów z ryby ( u mnie dorsz), 2 słodkie czerwone papryki, ½ litrowego słoika ogórków konserwowych, 2 duże cebule, Na zalewę: niepełna szklanka octu 10% ( około 200 ml), 1,5 szklanki wody, ¼ szklanki oleju, 1,5 łyżki cukru, 2 łyżki pikantnego ketchupu, 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego, płaska łyżeczka soli Na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki(...)oleju z obu stron ( ciasto ma się przyrumienić). Zdjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu i odstawić. Cebule obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Ogórki i paprykę pokroić w paski lub grubą kostkę. Przygotować zalewę - w garnku wymieszać wszystkie składniki i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać paprykę, ogórki i cebulę. Dusić pod przykryciem
Nie tylko w kuchnijedno z naszych ulubionych dań wielkanocnych. Klasyczny sos tatarski to zimny sos na bazie sosu majonezowego, z drobno posiekanymi pikantnymi marynowanymi w occie warzywami i grzybami. Ten pikantno-kwaśny sos przygotowany został z własnej roboty marynowanych grzybów i ogórków konserwowych, z dodatkiem sosu na bazie majonezu, śmietany, musztardy i odrobiny chrzanu. Sos tatarski idealnie współgra z ugotowanymi na twardo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjedno z naszych ulubionych dań wielkanocnych. Klasyczny sos tatarski to zimny sos na bazie sosu majonezowego, z drobno posiekanymi pikantnymi marynowanymi w occie warzywami i grzybami. Ten pikantno-kwaśny sos przygotowany został z własnej roboty marynowanych grzybów i ogórków konserwowych, z dodatkiem sosu na bazie majonezu, śmietany, musztardy i odrobiny chrzanu. Sos tatarski idealnie współgra z ugotowanymi na twardo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsztuk): 6 placków tortilli 1 opakowanie kotletów sojowych (100-150g) 1/2 główki sałaty 3 pomidory 3 ogórki konserwowe duże lub 6 małych korniszonów 6 rzodkiewek Sos: 1 mały jogurt naturalny gęsty 4 łyżki majonezu 4 łyżki pikantnego ketchupu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna oraz bułka tarta do panierowania kotletów olej
Kuchnia w czekoladziezarazem sycąca. SKŁADNIKI: 20 dag Surowej Szynki 1/2 szklanki kuskus 1/2 puszki kukurydzy natka pietruszki 4 ogórki konserwowe 3 papryki konserwowe pół pora łodyga selera 3 łyżki majonezu Kieleckiego 2 łyżki jogurtu Naturalnego 2 łyżki ketchupu pikantnego sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso kroję w kostkę. Przyprawiam. Smażę na Oleju. Wszystkie warzywa kroję
Gotowanie Patkirozmarynu. Ten pomysł na dodanie rozmarynu do słoika zobaczyłam na grupie Zdrowo Podjeść. Papryka marynowana z rozmarynem jest lekko pikantna za sprawą papryczki chilli, ale też idealnie słodko-kwaśna. Marynata ma trochę inne proporcje niż w marynacie do Ogórków konserwowych na zimę Składniki na 6 słoików o poj. 500 ml : – 6 sztuk papryki kolorowej: czerwonej, żółtej i pomarańczowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię