świerzego ogórka kilka rzodkiewek 1/2 papryki czerwonej liście mizuny w różnych kolorach i kształtach ( musztardowca lub mix sałat, jeśli nie macie – warto jednak wyhodować tą roślinkę , jest bezobsługowa , śliczna i smaczna ) pomidor śliwkowy trochę drobno tartego sera – parmezanu marynata : 4 łyżki sosu teriyaki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka cukru sól do smaku 1/2 łyżeczki ostrej ,mielonej papryki
Ogrodnik w podróżyTuż po Greckiej Sałatce to moja kolejna propozycja na upalny dzień. I choć dzisiaj jest już trochę chłodniej to nadal mam chęć na takie właśnie posiłki
Dzieje kuchennej WiewióryWielkimi krokami zbliża się Sylwester i szalony okres karnawału. A co za tym idzie będziecie królować na wszelkiego rodzaju imprezach, balach i domówkach. A impreza na
Ostra na Słodkokeczupu ostrego 5 łyżek majonezu przyprawa gyros Przepis: Pokrojone na kawałki piersi z kurczaka wymieszać z przyprawą gyros, odstawić na ok 8 godzin.Podsmażyć na patelni z oliwą z oliwek (nie rumienić). Ostudzone piersi ułożyć na dnie naczynia szklanego, kapustę pekińską i zalewamy połową sosu z ketchupu i majonezu. Kolejną warstwę ułożyć z kukurydzy i pokrojonych ogórków i zalać
Gotowanie-ukpieczarki i ogórki, nie dosalaj. Podsmaż na brązowo, ok 5-7 minut.Dodaj po około 1,5 godzinie do sosu i duś jeszcze 30 minut, w razie potrzeby dolej wody, ale nie wiele, aby nie był za rzadki.Taki sosik zakropiony kwaśną śmietaną pasuje do ziemniaków, knedli, klusek i placków z ziemniaków. SMACZNEGO>CMOK.Jeżeli wolisz na ostro , dodaj ostrej
Pasje Jolkimętny – bogaty w błonnik nierozpuszczalny, w którym znajduje się najwięcej składników odżywczych. Sokowirówka trze, wyciskając – jak sama jej nazwa wskazuje – sok poprzez użycie siły tarcia i szybkość obrotów ostrzy, przy okazji niszczy enzymy, witaminy, minerały i inne składniki odżywcze, a sok z niej jest dużo bardziej klarowny i mniej zasobny. Soki robiłam dokładnie wg planu Crossa. Przy okazji prywatnego(...)Prawie wszystkie produkty można jeszcze bardziej nawodnić, czyli uzyskać z nich więcej soku , jeśli się je wcześniej namoczy w świeżej zimnej wodzie. Nie działa to na seler naciowy czy ogórka, ale świetnie ożywi pietruszkę, szpinak, paprykę czy jarmuż, a nawet ciężką do wyciskania twardą marchewkę. Na soki wybrałam długą odmianę buraków – są zdecydowanie bardziej kruche, słodkie i bardzo, bardzo soczyste
Karo in the Kitchenmnie ogórek zielony] kawałek zielonej i czerwonej papryki 20 dag białej kiełbasy 40 dag karkówki [ u mnie pierś z kurczaka] natka pietruszki jogurt typu „grecki” 2 łyżki musztardy sarepskiej [ u mnie delikatesowa ] mieszanka suszonych warzyw z ziołami i przyprawami sól, pieprz cayenne 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu 2 liście laurowe kolendra majeranek przetarty kminek – opcjonalnie ostra papryka – opcjonalnie
Moje domowe kucharzeniegyrosa, ostrą czerwona papryką i cząbrem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Jajka mieszamy z mąką graham, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w cieście a następnie w ziarnach sezamu. Mięso układamy w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem przez 35 minut w temperaturze 190-200*C. Podajemy z salsą z pomidora, ogórka
VioletoweKucharzenieostrym kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i papryczkach chilli. Hot - dogi podałam na talerzyku Scania Porcelana Bogucice 5 bagietek (przepis na domowe tutaj ) 400 g filetu z piersi kurczaka 0,5 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka lubczyku 2 papryczki chilli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 ogórek
VioletoweKucharzenieOgórek pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na sałacie. Dodać pokrojone truskawki polane sokiem z cytryny. Każdą porcję sałatki polać sosem i posypać skórką cytrynową. Sałatka karaibska. Składniki. 1 papaja 1 granat 1 mango 1 karambola 3 plastry pitai 3 kiwi 3 brzoskwinie 20 dag truskawek Wykonanie. Brzoskwinie zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie i następnie ostrym nożem
Kulinarny karnet Christopherakoreańskie pysznie chrupiące naleśniki ze szczypiorem smakują każdemu – nawet nasz niemowlak je zajada Same w sobie nie są pikantne, bo dopiero maczane w słonym sosie i podawane z ostrą koreańską sałatką ogórkową stają się wyraziste w smaku W każdym razie polecam wypróbować! Składniki: Naleśniki (około 10 sztuk): 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ryżowej (kluczowa, bo dzięki niej(...)Smażymy je do zarumienienia z obu stron. Układamy je na papierowym ręczniku, żeby usunąć nadmiar oleju. W tym czasie mieszamy wszystkie składniki sosu. Podajemy naleśniki maczane w sosie z ogórkami po koreańsku i ryżem. Do popicia dużo wody Smacznego! * Przepis znalazłam tutaj . Artykuł Koreańskie naleśniki pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plkapusty, ogórka, pomidorów, oliwek z oliwą okazuje się, że przyjmiemy jedynie 100 kcal i 2,5 g tłuszczu. To spora różnica jak na krótką imprezę u cioci, która prawdopodobnie będzie się starała wepchać w nas o wiele więcej niż tylko sałatka ;) Z książki dowiemy się także o tym czy tłuszcz tak naprawdę tuczy, czy powinniśmy używać soli i ostrego chili
Mr. Tastenaprawdę ostre, grubo zmielone i intensywne. Dodając oregano, mam wrażenie, że zamiast suszonych ziół użyłam tych świeżych. A curry ma tyle smaków, że aż trudno mi je opisać. Liczę na Waszą wyobraźnię i wiarę w moje słowa. Myślę, że zaczynacie rozumieć trochę moją radość i moją sałatkę... Składniki: 1 zielona sałata 1 czerwona papryka 1 pomarańczowa papryka 1 ogórek
Kuchnia Pani Wiosnyostrą papryczką na łyżce masła. Do przecieru pomidorowego dodajemy sól czosnkową, bazylię oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Na na naleśnika wykładamy kurczaka i po łyżce przecieru oraz trochę natki. Składamy w kopertę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy pozostałą część przecieru wraz z serem mozzarella. Podpiekamy ok 20minut w temp. 160 stopni. Podajemy z mieszanką sałat wraz z ogórkiem małosolnym
Lena Gotujeostry smak, modyfikowany różnymi dodatkami - fantastycznie pasuje do wielu potraw. Chrzan, oprócz wiadomych walorów smakowych, posiada wiele prozdrowotnie działających substancji, które od wiek wieków służyły człowiekowi za naturalne farmaceutyki. Warzucha (ludowa nazwa chrzanu) występuje w Europie, umiarkowanej części Azji, na Nowej Zelandii oraz w Ameryce Północnej. W kuchni, korzeni chrzanu używa się do przyprawiania mięs, ryb, buraków ćwikłowych, ogórków
Moja Mama Gotuje