ogórki małosolne - 1061 przepisów (strona:62/71)

Śledzik po meksykańsku 139

składniki* 500 g śledzi małosolnych (mogą być też matiasy w oleju paczkowane)* 3/4 szklanki ketchupu pikantnego* 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego* 3 łyżki oleju* 2-3 łyżeczki cukru* 2 czubate łyżeczki miodu jak najgęstrzego* szczypta soli* 2-3 kawałki papryki konserwowej (zależy od wielkości kawałków)* 2 ogórki konserwowe* 1 mała puszka kukurydzy z fasolką* 1 pęczek natki pietruszkiSposób wykonaniaŚledzie wymoczyć

Mix smaku
Twarożek z ogórkiem małosolnym i koperkiem 212

Serek wiejski jadłam zawsze na słodko z cukrem. Dziś polecam na słono! Ostatnio w sklepie widziałam już gotowe serki wiejskie (z ogórkiem i koperkiem), ale jakże

Ana Mari's world
Pasta z makreli i jaj 119

ugotowane na twardo pół wędzonej makreli 1ogórek małosolny/kiszony pół małej cebulki łyżeczka musztardy 1łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu biały pieprz szczypior kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć wszystkie składniki. Dodaj

U Fiolki
Pasta z makreli i jaj 197

ugotowane na twardo pół wędzonej makreli 1ogórek małosolny/kiszony pół małej cebulki łyżeczka musztardy 1łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu biały pieprz szczypior kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć wszystkie składniki. Dodaj

Fiolka w kuchni
Pasta z makreli z marchewką i zieleniną 233

rozprawić się z samą wędzoną makrelką, ale kanapki wypastowane są niezwykle mile widziane. I na zagrychę ogóry małosolne - oj, jakie to dobre ! Pasty z ryb można robić na różne sposoby. Dwa z nich już kiedyś pokazywałam - pasta makrelowa z jajkiem i kiszonym ogórkiem i pasta z makreli z cebulą i ketchupem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Kiszone rzodkiewki 89

kiszone ogórki i kapustę, ale nie tylko te warzywa można kisić. Tak naprawdę kisić można prawie wszystko, a warzywa dzięki procesowi fermentacji są pełne witamin, szczególnie witaminy C, regulują nasze trawienie, ułatwiają usuwanie toksyn i mają wiele innych wartości dla naszego organizmu. Tak więc koniecznie zakiście w weekend rzodkiewki i uwierzcie mi, że je pokochacie tak jak małosolne latem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Smalczyk wiejski z mięsem 141

Smalczyk wiejski z mięskem... W tym momencie żałuję tylko, że nie upiekłam sama chleba. Nigdy nie piekłam chleba, chyba muszę spróbować. A do tego chlebka domowy

Pelusiowa Kuchnia
Gulasz drobiowy z kurkami 171

wakacjami u Dziadka na wsi. Ponieważ lubię szybkie i smaczne dania tym razem wyczarowałam taki oto gulasz. Będzie jak znalazł na obiad dla zabieganych. Do tego kasza i ogóreczki małosolne. Pycha! Obiad podałam na talerzu Jesień od Porcelany Bogucice. duży podwójny filet z kurczaka   200g kurek cebula   ząbek czosnku sól pieprz łyżka przyprawy do gulaszu   łyżeczka słodkiej(...)liście laurowe. Dusić pod przykryciem ok 20 minut. Mąkę wymieszać w 1/3 szkl zimnej wody, zagęścić gulasz. W razie konieczności doprawić do smaku. Podawać z kaszą i ogórkami

Smakołyki Asi
Kalafior kiszony w słoikach, smaczny i chrupiący. Domowe przetwory. 191

Kiszony kalafior...kto jeszcze nie próbował serdecznie zachęcam do skorzystania z przepisu. Kalafior kiszę niemal identycznie jak ogórki, z tym,że nie dodaję chrzanu. Tak ukiszony jest bardzo smaczny i chrupiący. Doskonale nadaje się jako przystawka do obiadu, czy grilla, wykorzystuję go tez jako składnik do różnych surówek i sałatek. Polecam :) Składniki - kalafior - koper ( łodygi i baldaszki ) - czosnek - sól(...)chłodne miejsce. Uwagi : Ze średniej wielkości kalafiora wychodzą ok. 3 słoiki po 0.9 litra. Dla mnie najlepsze są takie kalafiorki właśnie po 4-5 dniach kiszenia, smakują jak małosolne i wyjadamy je prosto ze słoika. Takie dłużej przechowywane są najlepsze do sałatek i surówek. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
KOTLETY MIELONE 121

rodzaju mięsa po dodatki, ilość bułki tartej, jajek czy wody. Mielone podaję tradycyjnie z ziemniakami z wody lub puree oraz dodatkami takimi jak: marchew z groszkiem, mizerią, sałatką z ogórków kiszonych, wszelakimi surówkami z marchwi lub pora. Za każdym razem wychodzą inne, smakują inaczej. Z każdej ręki podane inaczej – taki wdzięczny, domowy, niedzielny obiad lub w tygodniu. Lunch(...)smażenia nie dolewać go już, mięso wtedy bardziej chłonie olej. Gotowe kotlety odsączam na papierowym ręczniku, następnie układam w garnku z przykrywką. Podaję z ziemniakami i marchewką z groszkiem. Małosolne też pasują SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania