papryką i ogórkiem konserwowym to przepyszna przekąska na każdą okazję. Sprawdzi się świetnie na świątecznym stole, podczas spotkania z przyjaciółmi czy na zwykłą kolację. Jest delikatna w smaku - lekko słodka, lekko kwaśna. [embed]https://youtu.be/XB-0jfcrNcM[/embed] Składniki na rybę w zalewie słodko kwaśnej: 0,5 kg filetów rybnych (dałam dorsza) dwie małe papryki czerwone 6 ogórków konserwowych(...)sobą. Rybę kroimy na małe kawałki i każdy kawałek z osobna obtaczamy w cieście. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, ogórki w plasterki, cebulę w piórka. Cebulę podsmażamy lekko na oleju. Wodę, ocet, olej, passatę pomidorową, cukier i przyprawy przekładamy do rondelka, mieszamy i zagotowujemy. W dużej misce układamy warstwami: ryba
e-PrzepisyKulinarnesmaku sałatka śledziowa poleca się na świąteczny stół. Sałatka, którą podacie także na inne okazje, sprawdzi się świetnie na imprezie czy na imieninach cioci:) Śledzie z dodatkiem ogórków konserwowych, tartego sera, jajek i papryki marynowanej. Doprawiona świeżo zmielonym pieprzem, majonezem i posiekaną natką. Jest pyszna! Dodatkami do takiej sałatki mogą być także warzywa konserwowe, jak np. zielony groszek, kukurydza(...)marchwi są świetną propozycją dodatków do sałatki, której podstawową bazą są śledzie, jajka i majonez. SKŁADNIKI: 500 g filetów śledziowych w oleju a la matjas 8 małych ogórków konserwowych 4 jajka ugotowane na twardo 100 g żółtego sera 5 łyżek majonezu 150 g marynowanej papryki spora garść posiekanej natki świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Śledzie kroję w niezbyt małą
Zasmakuj Kuchniefektowny sposób podania śledzia na wigilijną (i nie tylko!) kolacje. Z dodatkiem czerwonej cebuli, ogórka konserwowego z wyśmienitym, lekko czosnkowym sosem. Pychota!Ilość porcji: 2Czas przygotowania: 10 minut ( nie licząc czasu potrzebnego na moczenie śledzi)Składniki: 4 filety śledziowe a’la matjasCzerwona cebula2 ogórki konserwoweKilka gałązek koperkuSos:50ml jogurtu naturalnego50ml majonezu½ łyżeczki musztardy1 mały ząbek czosnku¼ łyżeczki
Kolizje Smakówpapryki 1/2 żółtej papryki 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Filet z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw jak na rosół,wystudzić i pokroić w niedużą kostkę. Ryż ugotować na sypko i pozostawić do wystygnięcia. Papryki oczyścić z nasion,pokroić w kosteczkę,ogórki konserwowe również pokroić w kosteczkę. Groszek odsączyć
Kolorowa kuchnia ElkiChleb smarujemy ricottą, następnie nakładamy plaster pomidora, plastry boczku, dekorujemy szczypiorkiem oraz kiełkami. Smacznego! 3. KANAPKI Z TATAREM Z ŁOSOSIA – 200g surowego, świeżego filetu z łososia – 1-2 ogórki konserwowe – 1 szalotka(...)łyżki oliwy (opcjonalnie) – sok z ¼ limonki lub ⅓ cytryny – sól, pieprz, (ewentualnie Maggi) – ricotta – kiełki Łososia bez skóry drobno siekamy lub ścieramy zmrożonego na tarce o dużych oczkach. Szalotkę i ogórka konserwowego drobno siekamy i łączymy z łososiem. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy odrobinę soku z limonki lub cytryny oraz oliwę. Delikatnie mieszamy do całkowitego wymieszania się składników. Chleb smarujemy
Be Fit Be StrongChleb smarujemy ricottą, następnie nakładamy plaster pomidora, plastry boczku, dekorujemy szczypiorkiem oraz kiełkami. Smacznego! 3. KANAPKI Z TATAREM Z ŁOSOSIA – 200g surowego, świeżego filetu z łososia – 1-2 ogórki konserwowe – 1 szalotka(...)łyżki oliwy (opcjonalnie) – sok z ¼ limonki lub ⅓ cytryny – sól, pieprz, (ewentualnie Maggi) – ricotta – kiełki Łososia bez skóry drobno siekamy lub ścieramy zmrożonego na tarce o dużych oczkach. Szalotkę i ogórka konserwowego drobno siekamy i łączymy z łososiem. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy odrobinę soku z limonki lub cytryny oraz oliwę. Delikatnie mieszamy do całkowitego wymieszania się składników. Chleb smarujemy
Be Fit Be StrongJest jedyna w swoim rodzaju, bo jest... inna. Mój narzeczony uwielbia, reszta bliskich też docenia ;) Połączenie moich ulubionych zupek , czerwonej fasoli, ogórków konserwowych i aromatycznego kurczaka ... poezja ! Intrygująco sucha i ciekawa w smaku. Zapraszam i ostrzegam ! Inni mogą być uprzedzeni, ale szybko się wciągną ;) P.S. Nie lejmy wody :D Składniki: 4 zupki od Vifon (u mnie były to dwie(...)kurczak curry i dwie ostro kwaśne) podwójna pierś z kurczaka 1 puszka fasoli czerwonej 1 mały słoik ogórków konserwowych 4 duże łyżki majonezu 1 kubek jogurtu naturalnego (koło 180 gram) łyżka ziół prowansalskich przyprawa curry papryka słodka pieprz sól "sypka" rozkosz Pierś z kurczaka kroimy w niedużą kostkę. Do mięsa dodajemy do smaku (wg upodobań) curry paprykę
CynamonemPoOczachSkładniki: 1 wędzona makrela 2 ziemniaki 1 jabłko 1/2 czerwonej papryki 2 ogórki konserwowe 1 cebula dymka (razem ze szczypiorem) Sos: 1/2 szklanki śmietany 18% 1 łyżka ostrej musztardy (sarepska) 3 łyżki octu winnego sól, pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i kroimy w plasterki. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie w plasterki. Cebulę kroimy(...)krążki, szczypior szatkujemy na drobne kawałki. Ogórki konserwowe oraz paprykę kroimy w paski. Makrelę oczyszczamy z ości i łamiemy na mniejsze kawałki. Składniki sosu mieszamy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i polewamy sosem
Qchnia po prostuwigilijnym stole. Nie powtarzam ich w ciągu roku, smakują najbardziej wyczekane na wigilijnej kolacji. Kawałki śledzia przykryte kołderką z majonezu, tartego żółtego sera i jajek, dziś z dodatkiem ogórków konserwowych, całość udekorowana posiekaną natką. Zdecydowanie smak młodzieńczych, rodzinnych lat i świąt:) Do śledzi pod pierzynką można dodać tartą marchew, jabłka lub buraczki, podać w dużej szklanej misce warstwowo. Śledź(...)dużym półmisku cieszy oko, smakuje obłędnie, dlatego polecam na świąteczny stół jak nic! Śledzie pod pierzynką SKŁADNIKI: 500 g filetów śledziowych w oleju a la matjas 165 g ogórków konserwowych (7 małych sztuk) 4 jajka ugotowane na twardo 100 g tartego sera świeżo zmielony pieprz 5 łyżek majonezu natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Śledzie kroję w niezbyt małą
Zasmakuj Kuchnijestem fanką jej produktów już od wielu lat. 1 op. wędzonego tofu 3 łyżki sosu sojowego 1/1 łyżeczki mielonej papryki słodkiej zioła prowansalskie 1 puszka kukurydzy 6-7 ogórków konserwowych 2 czerwone papryki marynowane 1/2 główki sałaty lodowej 4 łyżki Majonezu Kieleckiego Roślinnego Tofu kroimy w kostkę. Oprószamy słodką papryką oraz ziołami prowansalskimi, zalewamy sosem sojowym. Odstawiamy na kilka(...)minut. Następnie odcedzamy i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Studzimy. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydze osączamy z zalewy. Sałatę dzielimy na mniejsze kawałki. Na dno salaterki przekładamy usmażone tofu. Wykładamy 2 łyżki majonezu. Dodajemy kukurydzę, następnie paprykę oraz ogórki. Wykładamy kolejne 2-3 łyżki majonezu. Wierzch posypujemy sałatą lodową
Smaki Na TalerzuJajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem konserwowym są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na stole jajko imprezowa przystawka lub Wielkanocne śniadanie. Przyjemne urozmaicenie od tradycyjnego jajka w majonezie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 jajek L pół pęczka szczypiorku 2 mniejsze korniszony 2 większe rzodkiewki 1-2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)mieszamy z majonezem. gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem konserwowym first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PLSałatka z paluszkami surimi i ogórkiem konserwowym – to kolejna propozycja sałatki z paluszkami krabowymi, która sprawdzi się jako sałatka na grilla lub inną imprezę. Więcej przepisów na grillowe sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki na grilla – n The post Sałatka z paluszkami surimi i ogórkiem konserwowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka na bazie ryżu, jajek ugotowanych na twardo, szynki, żółtego sera, ogórków konserwowych oraz świeżej, soczystej papryki. Zjadłam jej nieprzyzwoitą ilość. Jak łatwo się domyśleć – bardzo mi smakowała. Doskonała na każdą okazję i bez okazji. Spróbujcie! 100-150g ryżu 300 g szynki w plasterkach 150 g żółtego sera 1 czerwona papryka 5 jajek 5-6 ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu sól, pieprz Ryż gotujemy wg instrukcji zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy. Szynkę kroimy na paseczki. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy na krótkie paseczki. Korniszony również kroimy w paski. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki lub jeśli mamy taki w plastrach – kroimy na paseczki. Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy
Smaki Na TalerzuSałatka z tuńczykiem, makaronem i jajkami – składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g makaronu 4 jajka wielkości L 1 puszka kukurydzy 1 żółta papryka 3 ogórki konserwowe 2 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki śmietany 18% 1 ząbek czosnku kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Makaron ugotować al dente(...)wodą, a gdy wystygną, obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z zalew. Paprykę umyć, przekroić na pół, wyciąć białe błonki oraz pestki, pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę, natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do miski wsypać makaron, jajka, paprykę, ogórki
niecodziennikparyciesząca oko. Idealna na różnego rodzaju uroczystości. 1/2 główki sałaty lodowej 1 mini sałata rzymska 100 g roszponki około 350 g wędzonego kurczaka 2 czerwone cebule 6 ogórków konserwowych 5 jajek 2 pęczki rzodkiewek 1 pęczek dymki 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu zioła prowansalskie (najlepiej takie z młynka) sól, pieprz Sałatę lodową oraz rzymską dzielimy na mniejsze kawałki(...)Mieszamy z umytą, osuszoną roszponką. Kurczaka (po usunięciu skórki) kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w dużą kostkę. Rzodkiewki kroimy w kostkę. Majonez łączymy z ketchupem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem do smaku. Na dnie dużej salaterki lub na dużym półmisku
Smaki Na Talerzu