ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:22/331)

Szynka faszerowana 123

możesz wykonać smaczną przekąskę na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 3-4 jajka 10 plasterków szynki 4-5 szt suszonych pomidorów sos tatarski 2 cebulki dymki 2 ogórki konserwowe natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instrukcja przyrządzenia/przygotowania\ Jajka gotujemy na twardo czyli do garnka wlewamy wodę, wkładamy jajka i gotujemy przez 8 min od momentu gdy woda zaczyna(...)wrzeć. Po ugotowaniu jajek wkładamy je do zimnej wody aby przestygły, po czym obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę jajka, cebulkę, ogórki konserwowe oraz suszone pomidory. Dodajemy sos tatarski i wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz kładziemy na plastry szynki i zawijamy. Na wierzch można ozdobić nasza faszerowaną szynkę sosem tatarskim oraz natką pietruszki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania

Blog kulinarny S9.PL
Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. 59

Składniki Jajko 5 sztuk Pierś z kurczaka 2 średniej wielkości Bulion do ugotowania kurczaka Ogórek konserwowy 2-3 sztuki Musztarda 1 pełna łyżeczka Szczypiorek 1 pęczek Sól do smaku Pieprz do smaku Majonez 2-3 łyżki Wyk The post Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Klasyczne burgery w wersji mini 165

miniburgerów: 6 małych bułeczek maślanych 240 g wołowego mięsa mielonego, najlepiej polędwicy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztatdy szczypta soli szczypta pieprzu 2 duże liście sałaty 2 małe ogórki konserwowe 6 łyżek majonezu 3 plasterki sera tostowego (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso łączymy z miodem, musztardą, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i formujemy(...)Kotleciki smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. 4. Teraz składamy burgera: Na dolnej części bułki rozprowadzamy pół łyżki majonezu, kładziemy sałatę, dwa kawałki sera, kotlecik, 2 plasterki ogórka konserwowego i górną część bułki, posmarowaną pół łyżki majonezu. Czynność powtarzamy do pozostałych burgerów. Gotowe

My Culinary Art
Sałatka śniadaniowa 393

dodałam w większości składniki w zielonym kolorze, dzięki którym sałatka ma ładny wesoły kolor. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 puszki groszku konserwowego 2 ogórki konserwowe kawałek pora (ok. 10cm) kilka plasterków polędwicy sopockiej ok. 1 łyżka posiekanej rzeżuchy sól, pieprz majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Groszek odsączyłam z zalewy na sicie(...)przełożyłam do miski. Dodałam pokrojone w kostkę ogórki konserwowe oraz posiekaną rzeżuchę. Pora umyłam, osuszyłam i drobno pokroiłam. Dodałam do reszty składników. Polędwicę sopocką również drobno pokroiłam i dodałam do miski. Wszystko przyprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam z około jedną płaską łyżką majonezu. Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu. Z podanej ilości składników wychodzi porcja sałatki

Waniliowe Improwizacje
Sałatka z ryżem i tuńczykiem 216

przygotowania sałatki, tuńczyka w sosie własnym aniżeli tuńczyka w oleju, bowiem sałatka będzie mniej tłusta. Sałatka z ryżem i tuńczykiem - składniki: 1 torebka ryżu 3 jajka 2 duże ogórki konserwowe 1/2 pęczku szczypiorku 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Sałatka z ryżem i tuńczykiem - przepis: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia i kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę i odsączamy na sitku. Szczypiorek drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Prawda, że prosto i szybko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szpinakowe pierogi z farszem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym 117

szpinaku 30 g masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki wrzątku 1 jajko Na farsz: 300 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 1 łyżka masła 2 niewielkie ogórki konserwowe sól, świeżo mielony pieprz Na sos: 1 pęczek koperku 330 g kwaśnej śmietany 18% WYKONANIE Farsz: Wątróbkę umyć, odciąć błony i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać(...)drobną kostkę. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać wątróbkę i cebulę, po czym smażyć do zarumienienia. Do usmażonej wątróbki dodać drobno posiekane ogórki konserwowe i całość doprawić solą i pieprzem. Ostudzony farsz przekładać partiami na deskę, drobno posiekać i przełożyć do miski. Pierogi: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szpinak zmiksować na jednolitą masę z 1-2 łyżkami

Passions hobbies life
Sałatka krabowa 385

Składniki:   ¾ paczki makaronu sojowego (lub makaronu ryżowego)   opakowanie paluszków krabowych pół puszki kukurydzy   4 jajka ugotowane na twardo 1 duży ogórek zielony 2 średnie ogórki konserwowe pęczek świeżego koperku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy biały pieprz Paluszki krabowe rozmrażamy, następnie zalewamy gorącą wodą. Po chwili wodę odlewamy, a paluszki solimy. Następnie kroimy je w kostkę(...)makaron i kroimy na mniejsze części. Jajka gotujemy, obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Zielony ogórek również kroimy w kostkę, dość drobną, by później nie dominował w sałatce. Ogórki konserwowe ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek siekamy na małe części. Wszystkie składniki razem ze sobą łączymy i intensywnie mieszamy doprawiając musztardą, majonezem i białym pieprzem. W zależności

Kolizje Smaków
Sałatka szynkowa 105

świeżego pieczywa. Do sałatki można również wykorzystać niewielką ilość ugotowanego ryżu (około 50-100 g) i posypać posiekaną natką pietruszki. 500 g szynki wieprzowej (np pieczonej polędwicy) kilka ogórków konserwowych 1 czerwona cebula 6 jajek opcjonalnie – około 50-100 g ugotowanego ryżu Sos: mały koncentrat pomidorowy Pudliszki (90g) 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli(...)mieloną papryką oraz musztardę. Całość doprowadzamy do wrzenia, mieszamy. Zdejmujemy z palnika, odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Szynkę, ogórki konserwowe oraz czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Majonez łączymy z przestudzonym sosem pomidorowym. Dodajemy do sałatki. Mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia

Smaki Na Talerzu
Strogonow drobiowy – przepis na szybki obiad 334

youtu.be/pf7JysbKlaU Składniki na strogonowa drobiowego: ok. 700-800 g filetów z piersi kurczaka 400 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 400 g pieczarek niewielka cebula papryka czerwona 3 ogórki konserwowe 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (80 g) 2 łyżeczki musztardy (dałam stołową, może też być ostrzejsza jeśli lubicie) 3 łyżki śmietany 30% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra, papryka(...)woda z pieczarek odparuje. Na koniec dorzucamy paprykę i smażymy jeszcze 3-4 minuty. Warzywa z kurczakiem przerzucamy do garnka, wlewamy bulion i śmietanę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę, ogórki konserwowe oraz przyprawy. Całość mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około piętnaście minut.   [caption id="attachment_8687" align="aligncenter" width="1024"] Strogonow drobiowy[/caption] Zobacz inne przepisy

e-PrzepisyKulinarne
Spaghetti z makrelą po polsku i "Miłość z nutą imbiru" 170

się przegryzły do Wigilii. Składniki (na 2 porcje): 200 g makaronu typu spaghetti lub linguine pół wędzonej makreli (najlepiej część od ogona) cebula garść (kobieca) rodzynek 3 ogórki konserwowe łyżka oleju do smażenia 2 łyżki dobrego oleju (użyłam krokoszowego) sok z cytryny sól koper Zagotować wodę na makaron, posolić i ugotować makaron al dente. Rodzynki zalać wrzątkiem. Wymieszać(...)minutach. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Makrelę rozdrobnić w palcach. Dodać do cebuli. Na patelnię dorzucić pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i rodzynki. Podgrzać. Na patelnię przerzucić makaron, podlać odrobiną wody z gotowania. Dodać łyżkę pokrojonego koperku (u mnie mrożony). Całość wymieszać i podgrzać. Podawać makaron polany dobrym olejem i skropiony sokiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Warzywne tulipany 189

wtedy zrobić "bukiet" mieszany lub dwa różne). :) Składniki: 1 opakowanie podłużnych pomidorków koktajlowych  1 opakowanie śmietankowego twarożku Almette lub Tartare 1 pęczek chudego szczypiorku  3 średnie ogórki konserwowe (u mnie czosnkowo - koperkowe) 2 łyżeczki chrzanu tartego dobrej jakości  sól, pieprz do smaku kilka listków świeżej bazylii do dekoracji  Wykonanie: Pomidorki koktajlowe umyj, następnie przekrój(...)krzyż do połowy ich długości. Wydrąż środki z miąższu. Od strony szypułki wykałaczką zrób otwór, następnie włóż w niego łodygę szczypiorku.  Do miski wyłóż twarożek, ogórki konserwowe pokrój w malutką kostkę, posiekaj bardzo drobno kilka łodyg szczypiorku, dodaj do twarożku wraz z chrzanem. Wymieszaj dokładnie, dopraw do smaku solą i pieprzem.  Do napełniania pomidorków użyj najlepiej szprycy

Garniec Magalie
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem 122

niej przygotowywane nie były nudne i różniły się między sobą, choćby delikatnym akcentem. Czasem niewielka zmiana robi dużą różnicę, prawda? Dziś bardzo prosta, szybka surówka z dodatkiem konserwowych ogórków, słodkiego jabłka i zaostrzającej całość czerwonej cebulki. Zapraszam:) 1 kapusta pekińska 1-2 jabłka 4-5 ogórków konserwowych 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka czerwonego octu winnego

Smaki Na Talerzu
Ciasto z mięsnym nadzieniem 810

tyle dałam;) Nadzienie: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1/2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 szkl. passaty pomidorowej 250 g pieczarek kilka dużych ogórków konserwowych 1-2 łyżki musztardy około 300 g żółtego sera (u mnie tarta mozzarella i red cheddar) sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka szczypta czarnuszki odrobina ziaren sezamu(...)pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy je na maśle (najlepiej dodając je na patelnię stopniowo), aż do zezłocenia. Pod koniec doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu i słodkiej mielonej papryki. Ogórki konserwowe kroimy na plasterki. Ser żółty trzemy na tarce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części – mniejszą i większą. Mniejszą część wałkujemy, przykładamy do niej tortownicę (śr. 26cm) i wykrawamy

Smaki Na Talerzu