ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:30/331)

Ogórki w musztardzie tatarskie 85

przygotować z musztardą Dijon albo sarepską Ogórki w musztardzie. Składniki : 3kg ogórków gruntowych 4 łyżki soli Zalewa do ogórków w musztardzie: 1 szklanka octu spirytusowego 1 szklanka octu jabłkowego 1 główka czosnku 1 słoiczek bardzo ostrej musztardy rosyjskiej 800g cukru 10 łyżek oleju Ogórki w musztardzie przepis Krok 1. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie, następnie(...)konserwowe przepis>>> Dżem z agrestu>>> Sałatka z ogórków szwedzka>>> Kompot z agrestu z truskawkami>>> Ogórki krokodylki>>> Ogórki w musztardzie z miodem>>> Chrupiące ogórki konserwowe>>> Cebula marynowana z koprem>>> Cebula marynowana na słodko

Moja Książka Kucharska
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM (wersja II) 194

zdjęciu: * pół puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka ugotowane na twardo * 2 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki groszku konserwowego * 2 łyżki czerwonej fasolki w puszce * 2 ogórki konserwowe (nie duże) * pół małej czerwonej papryki * 1 łyżeczka majonezu * 1 łyżeczka musztardy stołowej * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić(...)drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu, posiekać drobno, dodać do jajek. Odsączony z wody groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną również dodać do jajek i tuńczyka. Ogórki konserwowe i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dać po łyżce musztardy i majonezu, sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2 godziny

Zrób to smacznie
Sałatka śledziowa z ogórkiem i groszkiem 181

Składniki 60 dag filetów śledziowych w zalewie octowej 1 puszka groszku słoiczek 0,7 l ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu Sposób Filety i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy odcedzony z zalewy groszek. Całość łączymy z majonezem, mieszamy

Kuchenne aromaty
Lunchbox: Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami + koreczki 298

Kolejny raz popularna u mnie sałatka makaronowa z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami. Do tego koreczki z kotleta i ogórków konserwowych. Nim nie może się marnować. Sałatka: Składniki: pół opakowania makaronu np. kolanka puszka tuńczyka kilka czarnych oliwek 1 pomidor szczypiorek majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente, odsączyć z wody, przełożyć do miski. Dodać odsączonego tuńczyka, pokrojonego(...)kostkę pomidora, pokrojone w plasterki oliwki i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z majonezem.  Koreczki: Składniki: 1 kotlet drobiowy/schabowy 2-3 ogórki konserwowe wykałaczki Wykonanie: Kotlet pokroić w kostkę, a ogórki w ok. 2 cm plasterki. Na zmianę nadziewać je na wykałaczki jak koreczki.   insertCookd("4a5dbababb1e7da715a2e718b3283d16

Pasja Smaku
Sałatka śledziowa z groszkiem 798

niczego nie znajdziecie, bo po prostu nie lubimy. Składniki: 3 płaty marynowane 3 jajka ugotowane na twardo 3-4 ogórki konserwowe 5 łyżek groszku konserwowego 0,5 jabłka 3-4 łyżki majonez Kielecki 2 łyżki wody z ogórków konserwowych sól,pieprz do smaku Przygotowanie: Z płatów marynowanych zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Jajka, ogórki, jabłko pokroić

Ala piecze i gotuje
Przekąski. Koreczki z ogórka, szynki i twarożku. 1051

Przekąski. Koreczki z ogórka, szynki i twarożku, czyli ogórek konserwowy owinięty w szynkę ;-) Prosta i szybka przekąska na Sylwestra i inne imprezy.Koreczki z ogórka, twarożku i szynki – Składniki:Ogórki konserwowe – kilka sztukTwarożek Almette śmietankowy – 1 opak.Szynka Babuni- ok. 140g  Koreczki z ogórka, twarożku i szynki - Wykonanie:Każdy plasterek szynki posmarować twarożkiem, położyć całego ogórka

Kulinarne Przeboje
Sałatka knapkowa 26607

musi być wcale nudna. Na śniadanie na kolację na imprezę do pracy 250/300 gramów szynki konserwowej 250 gramów żółtego wyrazistego w smaku sera żółtego 4 średnie ogórki konserwowe 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany Szynkę i ser kroimy w cieniutkie paseczki o długości ok 3/4 centymetry. Ogórki konserwowe kroimy w cienkie paseczki. Wszystko przekładamy

Andzia Pichci
Sałatkowe ciasto 55

imprezę jako przystawka. Wygląda bardzo efektownie i smakuje wyśmienicie. Z pewnością zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. W sałatce oprócz krakersów i tuńczyka, znajdziemy również ser żółty, jajka, ogórki konserwowe i szczypiorek. Całość smaku uzupełnia sos majonezowy. Jeśli poszukujecie efektownej sałatki, która ozdobi stół i oczaruje smakiem, to sałatka na krakersach będzie idealnym wyborem. PRZEPIS NA SAŁATKOWE CIASTO Składniki(...)krakersów 150 g żółtego sera 1 puszka tuńczyka 4 ugotowane jajka 4 ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu pęczek szczypiorku pieprz Przygotowanie 1. Ogórki i ser żółty ścieramy na tarce. Dodajemy 2 łyżki majonezu i całość mieszamy tworząc pastę. 2. Na blaszce układamy warstwę krakersów (3×3), a na nie wykładamy przygotowaną wcześniej pastę. Przykrywamy drugą warstwą herbatników

Alle Dobre!
Zapiekanka gyros z ryżem 141

jako obiad na dwa dni. PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ GYROS Z RYŻEM Składniki 100 g ryżu 500 g fileta z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 6 małych ogórków konserwowych 1 cebula czerwona 1/2 puszki kukurydzy 150 g żółtego sera 2 łyżeczki przyprawy gyros 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżki ketchupu 4 łyżki śmietany(...)użyłam patelni beztłuszczowej, więc nie używałam do smażenia żadnego oleju. W przypadku zwykłej patelni, należy ją delikatnie natłuścić.  Paprykę czerwoną oraz żółtą kroimy w kosteczkę.  Ogórki konserwowe również kroimy w kosteczkę. Ja użyłam 6 ogórków, ponieważ były bardzo małe. Jeśli posiadacie nieco większe ogórki, można ich użyć w ilości 4-5 sztuk.  Czerwoną cebule

Przepiski.pl
Sałatka porowa z marynowanymi pieczarkami 394

ogórki konserwowe.Ziarna słodkiej kukurydzy.Kosteczki szynki i wiórki jajek.A całość oblepiona majonezem.Pychota! Składniki:200 g szynki konserwowej;200 g pieczarek marynowanych (waga netto, po odsączeniu);6 średnich ogórków konserwowych;2 białe części porów;Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285 g);5 jaj ugotowanych na twardo;200 g majonezu;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Pory umyć, osuszyć, pokroić(...)oczkach. Dodać do porów.Szynkę pokroić w drobną kostkę. Dodać do sałatki.Pieczarki odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Dodać do sałatki.Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do sałatki.Ogórki odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Dodać do sałatki. Wymieszać.Do sałatki dodać majonez. Wymieszać.Sałatkę przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.Wstawić na 2 - 3 h do lodówki

Gospodyni Miejska
Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami do kanapek 162

przypadku. Padło na twaróg. W zależności od sezonu przygotowuję go w różne sposoby. Wiosną z rzodkiewkami i świeżym ogórkiem. Dzisiaj gdy zima to z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym. Smaczna odmiana na dobry początek dnia. Składniki: Ok. 250 gram chudego twarogu / 1 kostka Kilka pomidorów suszonych, w oleju Ogórek konserwowy Śmietana 12% gęsta Sól Pieprz Wykonanie: Pomidory odsączamy i razem

Smaki Ewy
PROSTA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I KASZĄ BULGUR 123

przerwy z chrupiącą bułką :) Składniki: * 3/4 szklanki kaszy bulgur (przed gotowaniem) (użyłam  Skworcu ) * 3/4 puszki kukurydzy konserwowej (użyłam  Orzech ) * 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej * 4 ogórki konserwowe * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy stołowej (użyłam  Orzech ) * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odlać(...)zalewy, ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Sałatkę przechowywać w lodówce

Zrób to smacznie
Sos z ogórków konserwowych 84

ogórków konserwowych wzorowany na przepisie z Nowoczesnej kuchni domowej z 1930 roku, opracowanej przez Antoninę i prof. Jana Piętków, pod redakcją prof. Emila Wyrobka. 30 g mąki pszennej, 30 g masła, 250 – 300 ml bulionu, 300 g ogórków konserwowych, sól, pieprz świeżo zmielony, cukier, 2 łyżki octu z ogórków, Mąkę wsypać do rondla z grubym dnem. Mieszając

królestwo garów
10 najlepszych sałatek do grilla 74

Sałatka grillowa z pomidorami, ogórkami i papryką Składniki: 5 ogórków gruntowych 3 średnie pomidory 1 mała pomarańczowa papryka pęczek rzodkiewek 1 mała czerwona cebula 1 duży ząbek czosnku pół pęczka koperku 1 dymka (zielona i biała część) 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Pomidory myjemy, kroimy w średnią kostkę, wrzucamy do miski. Ogórki myjemy, obieramy, kroimy(...)Przed podaniem sałatkę można przemieszać (ja robię to raczej sporadycznie). W lodówce miałam jeszcze resztę ziół (koperek i natkę), którymi posypałam całość. 6. Surówka z sałatą, marchewką i ogórkami konserwowymi Składniki: 2 sałaty rzymskie mini (lub 1 lodowa) 4 ogórki konserwowe 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego

Kardamonovy
Ogórki po kaszubsku 1316

Ogórki po kaszubsku to nic innego jak popularne ogórki konserwowe, ale jeszcze z jednym składnikiem. W słoiku z ogórkami po kaszubsku znajdują się cebula, czosnek, baldachim kopru, przyprawy oraz dodatkowo czerwona papryka, dzięki której ogórki nabierają lekko paprykowego smaku. Natomiast zalewa jest taka sama, czyli woda, ocet, sól i cukier. Ponadto ja dodałam jeszcze kminek, który(...)ktoś go nie lubi. Przepis na ogórki po kaszubsku jest prosty i przy odrobinie dobrych chęci każdy może sobie przygotować takie przetwory na zimę. Takie korniszony będą świetnym dodatkiem do dań obiadowych, szczególnie mięsnych, a także do kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Ogórki po kaszubsku: 2 kg gruntowych ogórków konserwowych 1 biała cebula 1 duża czerwona

Danka Pichci
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, CZERWONĄ FASOLĄ I JAJKIEM 59

smaczna.  Sałatka z kurczakiem, czerwoną fasolą i jajkiem - składniki: * 300 g piersi z kurczaka * 1 mała puszka kukurydzy konserwowej * pół puszki czerwonej fasoli * 3 jajka * 3 większe ogórki konserwowe * pół czerwonej cebuli * 1 solidna łyżka majonezu * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku * pół łyżeczki przyprawy do gyrosa * olej do smażenia Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać(...)niedużą kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, posypując mięso solą i przyprawą do gyrosa. Podsmażone mięso przestudzić. Kukurydzę i czerwoną fasolę przelać na sitko, aby odciekły z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce. Dodać majonez, sól i pieprz czarny do smaku, całość wymieszać. Sałatkę wstawić

Zrób to smacznie