Sałatka z wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację. Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną, a jogurt zamienić na majonez. Również świetnie smakuje w połączeniu z drobnym makaronem. Składniki: 1 wędzony morszczuk 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 3 jajka 1 mała czerwona cebula
magiczna kuchnia Kasioryginalny smak się gubi i z sałatki gyros, robi nam się sałatka warzywna, ale kto co lubi :) Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 cebula 2 ogórki kiszone 1 średnia kapusta pekińska przyprawa do gyrosa 2 łyżki oleju mały majonez mały ketchup Wykonanie: Pierś(...)kroimy kostkę doprawiamy dużą ilością przyprawy do gyrosa i odstawiamy na ok. 30 minut. Następnie smażymy na patelni z dodatkiem oleju. W międzyczasie kroimy: kapustę pekińską, cebulę, ogórek kiszony. Mając przygotowane już składniki układamy sałatkę warstwami, gdzie kolejność jest dowolna, ponieważ przy nabieraniu trzeba sobie ją wymieszać na talerzu. Ale np. układając od dołu można ułożyć według podanej
W Moim Magicznym DomuSkładniki Jajko 5 jajek Kiszony ogórek 1 ogórek Sól do smaku Pieprz do smaku Ser żółty 80-100g Majonez 2 łyżeczki Musztarda 1 łyżeczka Kiełki brokuła do ozdoby Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. Pokroić w drobną kosteczkę lub zmiksowa The post Pasta jajeczna z serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojelewym bocznym pasku! Pasta z makreli Nasza pasta, idealnie kremowa. Składniki : 1 duża makrela sól oraz pieprz 5-6 jajek 5-6 ogórków kiszonych 2 średniej wielkości cebule czerwone 2-3 łyżki majonezu Przygotowanie: Makrele obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej(...)makreli na mniejsze kawałki. Gdy jajka są pokrojone blenderem miksujemy jajka i makrelę na jednolitą masę. Ogórki kiszone ścieramy na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby później nie zbierał się w naszej paście. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Do masy z jajka i makreli dodajemy cebulkę, ogórki, majonez doprawiamy solą
Sprawdzone przepisy kulinarnetydzień już cały tak zleci. Przepis jaki dziś Wam polecam, to naleśniki zapiekane z kurczakiem, którego usmażyłam z przyprawą kebab - gyros, do tego papryka, kukurydza i ogórki kiszone. Dodałam też rukolę, bo ją bardzo lubimy. Naleśniki pyszne, polecam i miłego wtorku życzę wszystkim ;-) Przepis na naleśniki tutaj ( klik ) Farsz: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy(...)kilka ogórków kiszonych rukola przyprawa kebab - gyros 200 g startej mozzarelli olej do smażenia 1. Z podanych składników smażymy naleśniki. 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną paprykę i przyprawę kebab - gyros. Mieszamy, podsmażamy jeszcze kilka minut i odstawiamy na chwilę do przestudzenia. 3. Ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy
kruche babeczkikarnawałowej. Przekąska jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 pitty pszenne, 1/3 kapusty pekińskiej, 6 plastrów szynki spod Powału Hańderek , 1 cebula czerwona, 1 pomidor, 2 ogórki kiszone, olej, sól, pieprz. Sos musztardowy : 1 łyżka musztardy, ½ łyżki majonezu, szczypta kurkumy, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę kroję w paski. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiam olejem. Wkładam(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut. 2. Kapustę pekińską drobno kroję, solę i odstawiam na 10 minut. Cebulę kroję w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora kroję w plastry. 3. Sos: Musztardę mieszam z majonezem oraz kurkumą. 4. Pitty podgrzewam w mikrofalówce. Przekrawam w poziomie na pół. Do środka nakładam kapustę pekińską, cebulę, pomidora, ogórka oraz
Tradycyjna kuchnia Kasisię zarówno na obiad . Może być także bardzo ciekawą propozycją na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy . Składniki: 1,20 dag kiełbasy śląskiej 0,5 kg pieczarek 6-8 ogórków kiszonych 2 garście moreli 2 garście suszonych ślwek garść rodzynek 2 cebule 2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę obieramy z łupin i kroimy(...)kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do cebuli. Czekamy aż pieczarki odparują nadmiar wody. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Smażymy do czasu aż się ładnie zrumieni. Ogórki kiszone także kroimy w plasterki. Morele i śliwki kroimy w paseczki (można też wrzucić w całości). Do garnka (najlepiej z grubym dnem) wkładamy kiełbasę, cebulę z pieczarkami. Dodajemy ogórki
Pobite gary BarbaryZupa z ogórkami kiszonymi i kurczakiem Aromatyczne jednogarnkowe danie, mięso z kurczaka zanurzone w zupie ogórkowej. Zupa jest bardzo smaczna i pożywna. Składniki: · ½ kg ziemniaków · ½ fileta z kurczaka · 5 ogórków kiszonych · 3 marchewki(...)oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do ziemniaków. 5. Dokładamy kostki rosołowe oraz krótko przed końcem gotowania starte na tarce o dużych oczach ogórki oraz przecier pomidorowy. 6. Na koniec łączymy z mięsem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilę gotujemy. 7. Zupa gotowa. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilamnie maślane) – jajko sadzone usmażone w plastrze papryki – 4 liście sałaty rzymskiej – 8 plasterków ogórka kiszonego – 4 plastry szynki parmeńskiej – 4 plastry sera – kiełki lucerny – sos czosnkowy (jogurt + majonez + ząbek czosnku + sól, pieprz) lub ketchup Ogórki kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos czosnkowy: niepełną łyżkę majonezu łączymy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Dodajemy
Be Fit Be StrongSurówka z kiszonych ogórków to szybki i smaczny dodatek do dań obiadowych. Dodatkowo jest bardzo tania i myślę, że prawie zawsze te składniki mamy w domu. Na przepis natrafiłam tutaj . Polecam! Składniki: 4-5 średnich ogórków kiszonych 1 średnia cebula 1 duże słodkie jabłko garść posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Ogórki
kuchnia doskiktórą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzone bardzo drobno posiekać, ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Zrób to smaczniemięsa. Na samym końcu dodajemy starte kiszone ogórki. Gotujemy jeszcze około 10-15 minut. Gdy zupa wydaje się nam za mało kwaśna możemy dolać troszkę soku z kiszonych ogórków. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli (ogórki są już słone). Zupę zaciągamy zahartowaną śmietaną z mąką
VioletoweKucharzeniekrakersy 1 duża paczka szynka 10 plastrów ser żółty 5 grubszych plasterków papryka zielona 0,5 szt ogórek kiszony 2-3 szt Krakersy rozłożyć na talerzu. Położyć na nich pocięte szynkę, ser żółty w ozdobne wzory, paprykę i ogórek kiszony
Camilla w kuchnimusiałam lecieć do piwnicy. Jajek dałam o jedno więcej, a zamiast szynki wykorzystałam polędwicę sopocką. Składniki: 20 dkg sera żółtego 25 dkg szynki lub polędwicy sopockiej kilka ogórków kiszonych 5 jajek 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na grubych oczkach(...)tarki. Ser także ścieramy. Szynkę (najlepiej bez skórki) i ogórki kiszone (lekko odciskamy z nadmiaru soku) kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę i mieszamy z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czerwoną cebulę można zastąpić białą, ale znacznie lepiej się prezentuje kolorystycznie w sałatce
Kolorowy Przepisownik