ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:77/434)

Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką 151

Dzisiaj polecam przepis na pyszny gulasz z karkówki z ogórkiem kiszonym i marchewką. To doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Gulasz można podać z pieczywem, kaszą lub ryżem.  SKŁADNIKI:  600g karkówki bez kości, 1,5 litra wody, 1 cebula, 4 ogórki kiszone, 1 marchewka, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej(...)przekładam do garnka. Wlewam wodę. Dodaję papryki mielone, kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około godziny.  3. Cebulę kroję w kostkę. Dodaję do gulaszu. Ogórki i marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Także dodaję do gulaszu. Mieszam i gotuję jeszcze przez 30 minut. 4. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i oregano

Tradycyjna kuchnia Kasi
Makaronowa zapiekanka z tuńczykiem, ogórkiem kiszonym, cukinią i kukurydzą 124

dość intensywnie. Jest zimno i bardzo nieprzyjemnie. Mam nadzieję, że ta pogoda szybko się zmieni i będzie cieplutko. Na obiadek polecam Wam pyszną zapiekankę makaronową z tuńczykiem, cukinią kiszonymi ogórkami i kukurydzą. Wszystko posypane natkę pietruszki i startą mozzarellą i zapieczone. Wyszło pysznie, przy okazji zużyłam resztki makaronów, kawałek cukinii i otwartą kukurydzę. Takie małe sprzątanie :-) Miłego piątku kochani(...)życzę :-) Składniki: makaron u mnie razowe penne 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki kukurydzy około 6-8 ogórków kiszonych kawałek cukinii (ja miałam pół) natka pietruszki starta mozzarella 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. 2. Ogórki kroimy w grubsze plasterki, tuńczyka odsączamy na sitku, tak samo kukurydzę

kruche babeczki
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem 119

Składniki (na 6 os.) 1 główka kapusty pekińskiej 2 marchewki 2 jabłka 1/2 cebuli 8 ogórków kiszonych 4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób Kapustę pekińską poszatkować cienko, wrzucić do miski, dodać sól i pieprz, wymieszać. Marchewkę, jabłka i cebulę obrać, razem z ogórkami kiszonymi zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do miski z kapustą.  Dodać majonez

Kuchenne aromaty
Surówka z kapusty kiszonej, ogórków kiszonych i papryki 365

Składniki: 500 g kapusty kiszonej 4 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 mała czerwona cebula 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminku pieprz ziołowy Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki.  Ogórki kroimy w cienkie plasterki, paprykę w małe paski a cebulę w piórka. Rozdrobnione warzywa łączymy ze sobą, polewamy oliwą i doprawiamy kminkiem

Qchnia po prostu
Kotlety mielone z pieczarkami 231

wieprzowego i wołowego lub jedynie z mięsa indyczego. Oprócz tradycyjnych z cebulką, bułką i rosołem przyrządzam także: - kotlety mielone z papryką i serem lub oddzielnie, - kotlety mielone z kiszonymi ogórkami i koperkiem, - kotlety mielone z pomidorami i szczypiorem, - kotlety mielone(...)kukurydzą, groszkiem lub fasolką, - dziś kotlety mielone z pieczarkami. Świetnie smakują także z dodatkiem kiszonej kapusty i suszonych grzybów, polecam! Kotlety tradycyjnie podaję z ziemniakami tłuczonymi, całymi lub puree, z buraczkami lub marchewką i groszkiem. Lubię także połączenie z mizerią lub kiszonymi ogórkami. Składniki: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (lub drobiowego) • 250 g pieczarek

Zasmakuj Kuchni
Pasta z wędzonej makreli 181

SKŁADNIKI:   ( 4 porcje )      1 porcja = 142 kcal wędzona makrela średnia cebula 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól i pieprz jajko na twardo i rzeżucha do dekoracji WYKONANIE: 1. Oddzielić mięso ryby od ości i rozdrobnić.  2. Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę.  3. Warzywa połączyć z makrelą(...)kroku: Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii :  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Skumbria wędzona (makrela) 276 125 26.25 20 0 Cebula (świeża) 40 100 1.1 0.1 7.64 Ogórek kiszony 11 100 0.33 0.2 2.26 Majonez light 241 50 0.65 25 2.65 Podsumowanie

Atlas Smaków
Sałatka obiadowa 294

wykorzystując mix sałat, jest bardzo smaczna i lekka. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu lub jako samodzielnie np. na kolację. Składniki: 1 opakowanie mix sałat z marchewką 3 ogórki kiszone Pół papryki czerwonej Pół papryki żółtej 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżeczka czubrycy zielonej Sól, pieprz  Sposób przygotowania: Sałatę wyjmujemy z opakowania, przekładamy do miski. Ogórki kiszone

Bajeczna Kuchnia
Do czego możemy wykorzystać wodę z kiszonych ogórków. 329

kiszonych ogórków możesz zalać w słoiku małe cebulki lub obrane ząbki czosnku. Słoik zamknij i odstaw w chłodne miejsce na kilka dni. Po kilku dniach woda z kiszonych ogórków zmieni się w smaczny i zdrowy dodatek do Twoich sałatek

Przepisy i porady kulinarne
SAŁATKA JARZYNOWA 159

niewielu sałatek  w której można znaleźć tyle składników naraz. Samo zdrowie! Składniki: ugotowana pietruszka ugotowany seler ugotowana marchew kawałek białej części pora kukurydza konserwowa groszek (ja nie dodałam) ogórek kiszony ugotowane jajka jabłko majonez/jogurt musztarda dijon sól pieprz Ilość składników zależy od ilości sałatki. Dodawałam kolejno,drobno pokrojone: pietruszkę i seler marchewkę pora kukurydzę konserwową ogórek kiszony (obrany

potrawyregionalne
Sałatka z tuńczyka 374

seler naciowy, który idealnie pasuje do pozostałych składników. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 1 puszka  tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 łodyga selera naciowego 1 duży ogórek kiszony 1/2 szklanki ryżu 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Ryż płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie 20 minut.  Jajka, seler naciowy, ogórek kiszony kroimy

tojestpyszne.blogspot.com
Sałatka ziemniaczana 251

ogórki, szczypiorek, gęsty jogurt, niewielka ilość majonezu, sól i pieprz do smaku.    My robimy z dwóch ugotowanych ziemniaków, które po obraniu kroimy na cząstki. Dodajemy 2 kiszone ogórki, pokrojone w kostkę i odsączone. Do tego pokrojony szczypiorek.    Dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego mieszamy z łyżką majonezu,  dodajemy pół łyżeczki posiekanego koperku, sól

Maminek kulinarny
Zupa ogórkowa z pulpecikami z kaszy jęczmiennej. 175

olej do smażenia ( niewielka ilość ) bułka tarta do obtoczenia pulpecików ( tak 2-3 łyżki ) Na zupę: 4 szklanki bulionu warzywnego 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 6 średnich ogórków kiszonych Vegeta Natur  do smaku 1 łyżka suszonego koperku 1 płaska łyżka masła pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie pysznej zupy ogórkowej z klopsikami: 1. Pulpeciki: Marchewkę i pietruszkę(...)Usmażone pulpeciki z kaszy osączmy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 4.  Zupa: Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki kiszone również ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku ( sok pozostawiamy ). Następnie w garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę z pietruszką i chwilę przesmażamy często mieszając, następnie

Izabelawkuchni
WARZYWNE KANAPKI Z KALAREPY 130

taką "kromeczkę". Smak tych kanapek zaskoczył mnie, są doskonałe - delikatne, nie obciążające żołądka, syte i wspaniale skomponowane smakiem (przynajmniej ja lubię takie połączenia) SKŁADNIKI 1 kalarepka pomidor rzodkiewka ogórek kiszony rukola kiełki brokuła lub inne sól pieprz WYKONANIE  Kalarepę obieramy ze skórki, kroimy na 5 równych plastrów, układamy na talerzu.Na kromeczki z kalarepy nakładamy pomidora,plasterek ogórka kiszonego,plasterek

Mała w garnku miesza
WARZYWNA MOJEJ MAMY 139

ogórki kiszone sól i pieprz 5 łyżek majonezu PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieram i kroję drobno. Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Cebulę obieram i również kroję w drobną kostkę. Ogórka kiszonego drobno kroję. Pozostałe warzywa gotuję w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie czekam aż będą całkowicie zastygnięte. Warzywa kroję drobno. Całość ze sobą łączę dodaję groszek konserwowy. Mieszam, dodaję

Gotowanie Patki
Surówęcia 4 186

wielu wielu drugich dań , tak więc zapraszam wszystkich do wypróbowania mojej wersji surówki . Składniki  ( 4 osób )  Pół główki kapusty białej  2 marchewki  2 ogórki kiszone 1 gruszka  1 jabłko(...)mała cebulka  sól  pieprz ziołowa  3 łyżki oliwy   Wykonanie  Kapustę szatkujemy , następnie obieramy marchew i ścieramy  na tarce o średnich oczkach , ogórka kiszonego , jabłko oraz gruszkę także ścieramy na tarce o średnich oczkach . Jak warzywa mamy starce , to obieramy cebulkę i przesmażamy ją na odrobinie oliwy i dodajemy do naszych warzyw i kapusty , doprawiamy

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania