Składniki (na 6 os.) 1 główka kapusty pekińskiej 2 marchewki 2 jabłka 1/2 cebuli 8 ogórków kiszonych 4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób Kapustę pekińską poszatkować cienko, wrzucić do miski, dodać sól i pieprz, wymieszać. Marchewkę, jabłka i cebulę obrać, razem z ogórkami kiszonymi zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do miski z kapustą. Dodać majonez
Kuchenne aromatySkładniki: 500 g kapusty kiszonej 4 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 mała czerwona cebula 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminku pieprz ziołowy Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w cienkie plasterki, paprykę w małe paski a cebulę w piórka. Rozdrobnione warzywa łączymy ze sobą, polewamy oliwą i doprawiamy kminkiem
Qchnia po prostuwieprzowego i wołowego lub jedynie z mięsa indyczego. Oprócz tradycyjnych z cebulką, bułką i rosołem przyrządzam także: - kotlety mielone z papryką i serem lub oddzielnie, - kotlety mielone z kiszonymi ogórkami i koperkiem, - kotlety mielone z pomidorami i szczypiorem, - kotlety mielone(...)kukurydzą, groszkiem lub fasolką, - dziś kotlety mielone z pieczarkami. Świetnie smakują także z dodatkiem kiszonej kapusty i suszonych grzybów, polecam! Kotlety tradycyjnie podaję z ziemniakami tłuczonymi, całymi lub puree, z buraczkami lub marchewką i groszkiem. Lubię także połączenie z mizerią lub kiszonymi ogórkami. Składniki: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (lub drobiowego) • 250 g pieczarek
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: ( 4 porcje ) 1 porcja = 142 kcal wędzona makrela średnia cebula 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól i pieprz jajko na twardo i rzeżucha do dekoracji WYKONANIE: 1. Oddzielić mięso ryby od ości i rozdrobnić. 2. Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. 3. Warzywa połączyć z makrelą(...)kroku: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Skumbria wędzona (makrela) 276 125 26.25 20 0 Cebula (świeża) 40 100 1.1 0.1 7.64 Ogórek kiszony 11 100 0.33 0.2 2.26 Majonez light 241 50 0.65 25 2.65 Podsumowanie
Atlas Smakówwykorzystując mix sałat, jest bardzo smaczna i lekka. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu lub jako samodzielnie np. na kolację. Składniki: 1 opakowanie mix sałat z marchewką 3 ogórki kiszone Pół papryki czerwonej Pół papryki żółtej 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżeczka czubrycy zielonej Sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę wyjmujemy z opakowania, przekładamy do miski. Ogórki kiszone
Bajeczna Kuchniakiszonych ogórków możesz zalać w słoiku małe cebulki lub obrane ząbki czosnku. Słoik zamknij i odstaw w chłodne miejsce na kilka dni. Po kilku dniach woda z kiszonych ogórków zmieni się w smaczny i zdrowy dodatek do Twoich sałatek
Przepisy i porady kulinarneniewielu sałatek w której można znaleźć tyle składników naraz. Samo zdrowie! Składniki: ugotowana pietruszka ugotowany seler ugotowana marchew kawałek białej części pora kukurydza konserwowa groszek (ja nie dodałam) ogórek kiszony ugotowane jajka jabłko majonez/jogurt musztarda dijon sól pieprz Ilość składników zależy od ilości sałatki. Dodawałam kolejno,drobno pokrojone: pietruszkę i seler marchewkę pora kukurydzę konserwową ogórek kiszony (obrany
potrawyregionalneogórki, szczypiorek, gęsty jogurt, niewielka ilość majonezu, sól i pieprz do smaku. My robimy z dwóch ugotowanych ziemniaków, które po obraniu kroimy na cząstki. Dodajemy 2 kiszone ogórki, pokrojone w kostkę i odsączone. Do tego pokrojony szczypiorek. Dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego mieszamy z łyżką majonezu, dodajemy pół łyżeczki posiekanego koperku, sól
Maminek kulinarnyolej do smażenia ( niewielka ilość ) bułka tarta do obtoczenia pulpecików ( tak 2-3 łyżki ) Na zupę: 4 szklanki bulionu warzywnego 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 6 średnich ogórków kiszonych Vegeta Natur do smaku 1 łyżka suszonego koperku 1 płaska łyżka masła pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie pysznej zupy ogórkowej z klopsikami: 1. Pulpeciki: Marchewkę i pietruszkę(...)Usmażone pulpeciki z kaszy osączmy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 4. Zupa: Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki kiszone również ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku ( sok pozostawiamy ). Następnie w garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę z pietruszką i chwilę przesmażamy często mieszając, następnie
Izabelawkuchnitaką "kromeczkę". Smak tych kanapek zaskoczył mnie, są doskonałe - delikatne, nie obciążające żołądka, syte i wspaniale skomponowane smakiem (przynajmniej ja lubię takie połączenia) SKŁADNIKI 1 kalarepka pomidor rzodkiewka ogórek kiszony rukola kiełki brokuła lub inne sól pieprz WYKONANIE Kalarepę obieramy ze skórki, kroimy na 5 równych plastrów, układamy na talerzu.Na kromeczki z kalarepy nakładamy pomidora,plasterek ogórka kiszonego,plasterek
Mała w garnku mieszaogórki kiszone sól i pieprz 5 łyżek majonezu PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieram i kroję drobno. Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Cebulę obieram i również kroję w drobną kostkę. Ogórka kiszonego drobno kroję. Pozostałe warzywa gotuję w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie czekam aż będą całkowicie zastygnięte. Warzywa kroję drobno. Całość ze sobą łączę dodaję groszek konserwowy. Mieszam, dodaję
Gotowanie Patkiwielu wielu drugich dań , tak więc zapraszam wszystkich do wypróbowania mojej wersji surówki . Składniki ( 4 osób ) Pół główki kapusty białej 2 marchewki 2 ogórki kiszone 1 gruszka 1 jabłko(...)mała cebulka sól pieprz ziołowa 3 łyżki oliwy Wykonanie Kapustę szatkujemy , następnie obieramy marchew i ścieramy na tarce o średnich oczkach , ogórka kiszonego , jabłko oraz gruszkę także ścieramy na tarce o średnich oczkach . Jak warzywa mamy starce , to obieramy cebulkę i przesmażamy ją na odrobinie oliwy i dodajemy do naszych warzyw i kapusty , doprawiamy
Mój SmakPyszna kanapka na ciepło. Idealnie sprawdzi się na szybką kolację. Musicie koniecznie spróbować. Składniki : * kajzerka * jajko * kabanos * plasterek mozzarelli * ogórek kiszony * majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie : Bułkę przeciąć na pół, podpiec i posmarować sosem oraz położyć ser. Jajko usmażyć i ułożyć na bułce, dodać kabanosa i plasterki ogórka kiszonego. Przykryć drugą połówką bułki. Podawać na ciepło
Magiczne Życie MartyRybkę zawsze chętnie podaje, a dzisiaj jest w formie pasty kanapkowej. Wykonanie banalnie proste, nie zajmie Wam dłużej niż 5 minut. Wędzona makrela z kiszonym ogórkiem i jogurtem naturalnym poleca się do kanapek. Składniki: 1 wędzona makrela 1 ogórek kiszony 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 mała cebula czarny pieprz świeżo zmielony sól łyżka oleju z pestek dyni 1. Makrelę
Apetyczna babeczkazdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki dla 2-3 osób: 1 mała makrela wędzona 1 jajko – ugotowane na twardo 2 średnie ogórki kiszone ½ średniej cebuli czerwonej 2 łyżki jogurtu naturalnego – lub więcej, do uzyskania preferowanej konsystencji pasty Sól, pieprz - do smaku Makrelę obrać z ości i skóry. Cebulę i ogórki kiszone
Grunt to przepis!Ekspresowy, zdrowy obiad :) Składniki: - 30 migdałów (najlepsze namoczone wcześniej), - ok 0,5 l wody, - 2 ogórki gruntowe, - 3 ogórki kiszone, - 1 ząbek czosnku, - sól, pieprz do smaku. Wykonanie: Wrzucić migdały do blendera, zalać je wodą, zmiksować tak by powstało mleko (nie trzeba przecedzać), dodać do mleka ogórki i czosnek, szczyptę soli (pamiętajcie, że ogórki kiszone
Co na wege obiad?