której prowincji pochodzi, ale na pewno jest inspirowany kuchnią "chińską", na ile miałem z nią styczność :) Składniki: - żółciak siarkowy - papryka słodka - czosnek granulowany - chilli - imbir - cebula - woda z kiszonych ogórków - ketchup - ananas z puszki - mąka ziemniaczana - ryż Wykonanie: Grzyby gotujemy 15 minut i kroimy w kostkę. Podsmażamy z pokrojoną w półplasterki cebulą i przyprawami. Papryki dość sporo, z resztą(...)radzę uważać. Podlewamy trochę wodą z kiszonych ogórków i dodajemy ketchup w takich proporcjach, żeby uzyskać smak, który nas interesuje. Dodajemy pokrojonego ananasa, podlewamy wodą i dusimy. Dodajemy trochę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie i gotujemy, żeby zagęściło nam sos. Podajemy z ryżem
Kryzysowa Książka KucharskaKolejne partie były z naszego ogródka. Były smaczne same w sobie, a po zakiszeniu okazały się za słone. Było to efektem większej zawartości mikro i makroelementów. W tym roku kisimy ogórki tylko z własnego ogródka, więc zastosowaliśmy przepis ze zmniejszoną zawartością soli. Zastosowanie: Ogórki małosolne świetnie sprawdzają się w formie przekąski - wkłada się rękę do słoika, wyjmuje(...)zjada... Robi się je tak samo jak ogórki kiszone na zimę. A PRZEPIS JEST TU: https://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2017/07/ogorki-kiszone.html
Dieta Rozdzielna i Zdrowietypowa sałatka z czerwonej kapusty z porem i sosem z ogórków kiszonych na bazie jogurtu.Jak na tę porę(...)sałatka świetnie się nadaje , gdyż zawiera potężną dawkę Witaminy C i minerałów. 0.5 pora 1 mała czerwona kapusta 1 łodyga selera naciowego Natka pietruszki 1 mały jogurt naturalny 1 ogórek kiszony Sól i pieprz ****************************** Kapustę poszatkować cienko.Ogórka kiszonego zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.Jogurt doprawić solą i pieprzem , wymieszać.Por i seler naciowy pokroić w plasterki , dodać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiporze dnia! Warzywa możemy dodać właściwie jakie tylko chcemy, u mnie padło akurat na takie. A więc zapraszam! Składniki; 1 mały brokuł pół dużego ogórka kilka rzodkiewek 3 ogórki kiszone pół czerwonej papryki sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy Przygotowanie; Brokuł gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odstawiamy do ostygnięcia. Pozostałe warzywa(...)kroimy w większą kostkę lub plasterki. Ogórki kiszone lekko odciskamy z nadmiaru soku. Brokuł dzielimy na różyczki i mieszamy z pozostałymi warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem mieszamy z majonezem i musztardą. Jeśli warzywa pokroiliśmy wcześniej to zalecam przed wymieszaniem z majonezem lekko odcedzić bo zawsze trochę soku na dnie miseczki się zbierze. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Taki mini kanapeczki sprawdzą się nie tylko w karnawał :) Składniki: chleb tostowy serek do smarowania (dowolny smak) szynka w plasterkach rzodkiewka ogórki kiszone pomidorki koktajlowe zielone oliwki tary żółty ser keczup sos lub majonez czosnkowy siekana zielona cebulka Sposób wykonania: 1. Kromki chleba cienko posmarować serkiem, kanapki przekroić na pół. 2. Plasterki szynki pokroić w szerokie paski, pomidorki, ogórki kiszone, rzodkiewkę i oliwki w plasterki. Warzywa ułożyć na kanapeczkach. 3. Na każdą kanapkę dodać odrobinę keczupu i majonezu lub sosu czosnkowego. Wierzch kanapek posypać tartym żółtym serem i zieloną cebulką. Smacznego
Kuchnia domowa Anipotrzeba: 8 plastrów łopatki wołowej, 2 ogórki kiszone, 6 średnich cebul, 6 łyżek oleju do smażenia, 8 łyżeczek musztardy francuskiej, pieprz mielony, sól, mąka pszenna Wykonanie: Mięso myjemy, osączamy z wody, rozbijamy na desce przez worek foliowy na cienkie plastry. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w ćwiartki. Każdy plaster smarujemy łyżką musztardy, pieprzymy obficie pieprzem mielonym. Bliżej(...)olej, układamy roladki, obsmażamy z każdej strony aż do silnego zrumienienia. Dolewamy 2 szklanki ciepłej wody, przykrywamy, dusimy na małym płomieniu ok. 1 i ½ godziny. Smacznego :)) wołowina, musztarda, ogórki kiszone, cebula, łopatka wołowa
Bułka z Chlebemmusztardy, które idealnie komponują się ze słodkością miodu połączoną z delikatną jabłkową nutą. Składniki: 1,7kg karkówki bez kości 3 czerwone cebule 300g pieczarek 300g czerwonej papryki 300g kiszonych ogórków przyprawa do karkówki sól pieprz mąka pszenna olej Sos: 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu z jabłek 80ml wody 4 ząbki czosnku 3 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej(...)składniki sosu dokładnie wymieszać ze sobą. 3. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w cienkie plastry. 4. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, a ogórki kiszone również pokroić w kostkę. 5. Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, wyłożyć 1/2 pieczarek i cebuli, ułożyć połowę karkówki, zalać 1/2 sosu, następnie wyłożyć pozostałą ilość cebuli i pieczarek
Szalona Kuchnia Ewelinydoskonały pomysł na transformację klasycznego kotleta schabowego w wykwintne danie. Dodatek domowego sosu tysiąca wysp sprawi, że kotlety nie zrobią się w piekarniku zbyt suche. 2 plastry schabu 1 ogórek kiszony 2 plasterki szynki bez mleka domowy sos tysiąca wysp 1 jajko mąka do panierowania bułka tarta do panierowania Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe. Mięso smarujemy sosem tysiąca wysp(...)przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Gotowe! Roladki świetnie smakują z domowymi frytkami i surówką z papryki i ogórka kiszonego
Dieta bez mlekazajmuje wiele czasu, jednak trzeba na niego poczekać około tygodnia. Jeżeli potrzebujemy zakwas szybciej możemy dołożyć do niego kromkę razowego chleba lub dolać trochę soku z kiszonych ogórków, co skróci czas oczekiwania(...)Składniki: 1 kg buraków 5 ząbków czosnku 2 litry wody 2 łyżki soli 5 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 5 ziaren pieprzu opcjonalnie: 100 ml soku z kiszonych ogórków lub 1 kromka razowego chleba *** Buraki obieramy i kroimy na ćwiartki. Ząbki czosnku obieramy i przekrawamy na połówki *** *** Wodę zagotowujemy, dodajemy sól, rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia
Blog z ApetytemZrazy wołowe nadziewane kiszonym ogórkiem, cebulą i plastrami boczku. Obsmażone na rumiano, a następnie długo duszone w bulionie z cebulką i czosnkiem. Po ugotowaniu powinny być kruche, mięciutkie i bardzo delikatne. Zanurzone w pysznym, naturalnym sosie pieczeniowym. Najczęściej podaję je z kaszą gryczaną lub jęczmienną. Czasem także z ziemniaczanym puree lub kopytkami . SKŁADNIKI / 6 porcji 6 plastrów(...)wołowiny (rostbefu, ligawy, udźca) przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, suszone oregano, 2 kulki ziela angielskiego, 2 listki laurowe 6 łyżeczek musztardy nadzienie: 2 ogórki kiszone, 6 długich i cienkich plastrów boczku, 1 cebula 2 łyżki oleju np. kokosowego 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 1 cebula, pokrojona w grube plastry 750 ml gorącego bulionu opcjonalnie: 1-2 łyżeczki
cool and mintygotowy sos ale zdecydowanie wolę ten domowy, zrobiony tak jak lubię. składniki: 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ogórki kiszone lub konserwowe 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek 1 mała czerwona cebula 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki ewentualnie sól i pieprz do smaku Marynowane grzybki lub pieczarki(...)osączyć z zalewy pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone i czerwoną cebulę również pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę, chrzan, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli potrzeba można doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na minimum godzinkę aby smaki się przegryzły
Monia miesza i gotujeSkładniki: ( na 4 roladki) 4 plastry schabu, 4 małe kawałki sera żółtego, ogórek kiszony, 2xcebula, kawałek kiełbasy, jajko, mąka, sól, pieprz, 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, kilka suszonych grzybów. Przygotowanie: Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałki sera żółtego, cebuli, ogórka kiszonego, i kiełbasy. Mocno zawinąć i obtoczyć w jajku
W kuchni u Monikiwpadłbym na to, by zapiekać majonez. Okazuje się, że efekt jest piorunujący, w pozytywnym znaczeniu oczywiście. Dzięki Pani M.! Czego użyłem? -moje pieczywo -majonez -jajko na twardo ugotowane -ogórek kiszony -starty parmezan Piekarnik nastawiamy na 180 stopni góra dół. Pieczywo przekrawamy; od zewnątrz zwilżamy wodą (by było bardziej chrupkie),smarujemy sporą porcją majonezu i wkładamy do piekarnika na 8 minut(...)wyjęciu posypujemy posiekanym jajkiem, dodajemy ogórek kiszony i parmezan
BaRepaspagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Jest naprawdę łatwa w wykonaniu i bardzo sycąca. Składniki: 1 puszka białej fasoli 2-3 ogórki kiszone, drobno pokrojone 2-3 łyżki sezamu 1 łyżka oliwy z oliwek opcjonalnie: sok z cytryny Wykonanie: Odcedź fasolę i przelej wodą. Zmiksuj dokładnie blenderem z sezamem i oliwą, (sokiem(...)cytryny). Na koniec dodaj drobno pokrojone ogórki kiszone i dokładnie wymieszaj łyżką. Przepis dodaję do akcji: Organizator: galazka 800x600 White beans bread spread It’s really easy to make and very satiating. Ingredients: 1 can of white beans 2-3 dill pickles 2-3 tbs of sesame seeds 1 tbs of olive oil optionally: lemon juice Method: Drain beans
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1 szklanka, woda 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, boczek parzony 10 plastrów, ogórek kiszony 1 duży, cebula 2 sztuki, musztarda delikatesowa 5 łyżeczki, pieczarki 10 sztuk, kapusta kiszona 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szkanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, majeranek(...)łyżka, woda 1/2 szklanki mieloną łopatkę dobrze wyrobić z kucharkiem, pieprzem jajkiem, tartą bułką, wodą na zwartą masę zrobić placek z mięsa i posmarować musztardą, nałożyć plasterek boczku, kawałek kiszonego ogórka, kawałek cebuli nakryć drugim plackiem i zlepić dokładnie, zraz mielony owinąć boczkiem na patelni na oleju zrumienić z każdej strony i przekładać na talerz do garnka przelać tłuszcz
W Mojej Kuchni Lubię