ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:47/434)

Zupa z kiszonych ogórków na bogato FIT 142

sztucznych ulepszaczy takich jak „Ziarenka smaku”, czy „Warzywko” tym bardziej dobrze wpłynie na nasze zdrowie. Składniki na 4 porcje: – 800ml wody – 250g ogórków kiszonych – 250g ziemniaków – 200g piersi z kurczaka – 100g śmietany 12% lub jogurt grecki – 3 cebule – 2 marchewki – 2 pietruszki – pół selera – pół(...)min/100°C/obr. wsteczne/obr. 1 . 6. Dodajemy rozdrobnione ogórki i śmietanę, gotujemy 10 min/100°C/obr. wsteczne/obr. 1 . Podajemy posypane posiekanym koperkiem bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego! Artykuł Zupa z kiszonych ogórków na bogato FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
ROSYJSKA SOLIANKA Z MIESEM I ZIEMNIAKAMI 168

wędzonego boczku 4 średnie ziemniaki 1 cebula +1 opalona cebula do wywaru 1-2 marchewki + 1 marchew do wywaru 1 korzeń pietruszki, kawałek selera, por, kilka gałązek lubczyku 400g kiszonych ogórków + zalewa (do smaku) 1-2 kiszone zielone pomidory 1 słoiczek zielonych oliwek bez pestek + 1-2 łyżki marynowanych kaparów (ewentualnie) 2 ząbki czosnku ok. 75g koncentratu pomidorowego kilka(...)bulionu wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki i listki laurowe - gotuję całość na niewielkim ogniu. Krok 3. Obraną marchew ścieram na tarce do warzyw (na większych oczkach ), cebulę, ogórki, kiszone pomidory kroję w kostkę, oliwki oraz czosnek siekam. Boczek kroję w kostkę, kiełbasę w plasterki, a szynkę w paseczki. Krok 4. Na rozgrzanej dużej patelni podsmażam boczek, kiełbasę i szynkę

Moja Książka Kucharska
Chłodnik z botwinką 182

smaki dobrze się już przegryzą. składniki pęczek botwinki - spore buraczki 1 kostka rosołowa (opcjonalnie) 340 g jogurtu naturalnego 2 x 400 g kefiru, 4 duże łyżki soku z kiszenia ogórków - ilość zależy od soku i naszych upodobań. pęczek koperku pęczek szczypiorku opcjonalnie kwaśna śmietana 18% do dodania, aby chłodnik był bardziej kremowy przygotowanie Botwinkę umyć. Buraczki obrać  pokroić(...)ewentualnie trochę śmietany. Dodać buraczki i przestudzony wywar, wymieszać. Ogórki małosolne  pokroić w kostkę,   koperek  i szczypiorek posiekać. Dodać do zupy. Wymieszać, doprawić sokiem z kiszenia ogórków, solą.  Przed podaniem mocno schłodzić w lodówce. Po wyjęciu z lodówki, sprawdzić czy chłodnik nie wymaga doprawienia.  Podawać przybrane koperkiem, pokrojoną rzodkiewką , ewentualnie z jajkiem

Stare Gary
Kulinarne trendy 2019 i ich ucieleśnienie 163

będziecie mieli problem na wejściu, a na wyjściu jeszcze gorzej :) Kolejne zdjęcie z cyklu #smutnejedzeniewpracy Mąka konopna i orzechy są idealne dla osób, które są aktywne fizycznie, a ogórki kiszone bardzo dobrze komponują się z masłem orzechowym. Składniki: - mąka - mąka konopna - orzechy (jakie nazbieraliście, mogą być nawet włoskie, na które był urodzaj w tym roku) - ogórki kiszone Wykonanie

Kryzysowa Książka Kucharska
NATURALNY ANTYBIOTYK DO OBIADU 169

porze roku nic nie są one warte, sama chemia nic więcej i do tego większość trafia do nas z zachodu. Wraz z jesienią czas na kiszonki. Ogórki kiszone w towarzystwie cebul, czosnku i oleju lnianego, które dzisiaj wykorzystałam do obiadu mają potężną moc na wspomaganie odporności. Setki złotych w ciągu roku wydajemy(...)leki i tym samym wspieramy rynek farmaceutyczny napędzając w ten sposób produkcję chemicznych środków na odporność a przecież mamy to wszystko w kuchni.  Składniki :  ogórek kiszony ( 6 szt. średniej wielkości) cebula biała  ( 1 szt. )  pół cm papryczki chilli  1 ząbek czosnku

pieprzny smaczek
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych 111

Składniki: 1 mała kapusta pekińska 6 ogórków kiszonych 1 cebula czerwona 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z kiszonych ogórków (ewentualnie sok z cytryny) sól, pieprz ziołowy Sposób przygotowania: Kapustę kroimy w piórka. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Polewamy oliwą i sokiem z ogórków.  Doprawiamy

Qchnia po prostu
Mięsne kuleczki w kolorowym bigosie 140

kolorowy bigos. Całość tworzy wprost idealne połączenie które zaspokoi podniebienia nie jednego wybrednego smakosza;) Serdecznie polecam;) Składniki bigos: 1 kg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku  10 ogórków kiszonych 4 kolorowe papryki 0.5 szklanki łagodnego ketchupu szklanka przecieru pomidorowego imbir kurkuma sól Wykonanie: Cebulę obrać pokroić w słupki. Ogórki kiszone w pół księżyce. Pieczarki obrać, wymyć

Krakowskie smaki Ani
Koreczki z salami i jajkami przepiórki 196

Świąteczny lub Sylwestrowy stół :) Składniki na 16 koreczków: ok 120 g małych plasterków salami 4 kromki chleba 8 jajek przepiórczych 4 pełne łyżki buraczków z chrzanem 2 kiszone ogórki 2-3 łyżki majonezu kolorowy pieprz Przygotowanie: Kromki chleba pokroić kostkę mniej więcej wielkości plasterków salami. Jajka przepiórcze ugotować w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Ostudzić i przekroić(...)połówki. Ogórki kiszone pokroić w plastry Do kwadratów z chleba wbić wykałaczki i nabijać kolejno: dwa plastry chipsów salami, plaster ogórka i znowu dwa plastry chipsów salami. Na to małą łyżeczkę buraczków z chrzanem i połówkę jajka przepiórki. Udekorować majonezem i kolorowym pieprzem. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Ekspresowa zupa krem ogórkowa dla dzieci 174

jest taka kwaśna, jak typowa zupa ogórkowa, robi się ją błyskawicznie i smakuje dzieciakom. Polecam! Czas przygotowania: około 20 minut Składniki: 0,3 litra bulionu (300ml) 3 kiszone ogórki 1 ugotowany ziemniak 1 ugotowana marchewka Przyprawy: odrobina pieprzu, odrobina soli Ogórki kiszone obieram ze skórki i kroje na mniejsze kawałki. Bulion podgrzewam delikatnie na małym ogniu dorzucając

Kolizje Smaków
Stromboli 159

objętości.  Składniki farsz: około 12 łyżeczek sosu pomidorowego 12 plasterków wędliny 2 cebule  300 gram boczku wędzonego  opakowanie sera feta 6 plastrów żółtego sera 6 kiszonych ogórków Wykonanie:  Boczek i cebulę pokroić w kostkę, razem podsmażyć na patelni (bez dodatku tłuszczu). Fetę pokruszyć na mniejsze kawałki a ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, przełożyć

Krakowskie smaki Ani
Sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem (dieta dr. Ewy Dąbrowskiej) 141

blogu znajdziecie też przepis na  leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej . Zapraszam. Sałaka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem (dieta dr. Ewy Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1/2 fioletowej średniej kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 kwaśne jabłko 2 spore kiszone ogórki sól morska lub himalajska pieprz opcjonalnie sok z cytryny Wykonanie: Kapustę kroimy w cienkie paski, marchewkę

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z makaronem ryżowym i tuńczykiem 169

proporcje na jeden półmisek): 250 g makaronu ryżowego 1 mała puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju 1 papryka czerwona 1 mała cebula 3 ogórki kiszone sól, pieprz i koperek (może być suszony) oliwa Wykonanie: 1. Makaron gotujemy jak zwykle, odcedzamy i studzimy pod zimną wodą. Paprykę, cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną

Kawa z mlekiem
Pasta jajeczna z twarożkiem i ogórkiem kiszonym 152

której dodaliśmy twarożek i ogórka kiszonego. Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy zdrową kuchnię, a tą potrawę można śmiało do takiej zaliczyć. To również możliwość wykorzystanie nieco czerstwej bułki lub pieczywa, które idealnie nadają się do grzanek śniadaniowych. Składniki: kostka sera białego (półtłustego) 4 duże jajka 3 łyżki jogurtu greckiego 2 duże ogórki kiszone roszponka pół cebuli czerstwa(...)wieczór poprzedzający poranną ucztę), obrać i dodać do nich biały ser. Wszystko razem dokładnie pognieść i wymieszać widelcem. Dodać jogurt naturalny oraz pokrojone w kostkę (wcześniej obrane ze skórki) ogórki. Można opcjonalnie dodać pół cebuli, bardzo drobno pokrojonej w kostkę. Przyprawić wg uznania. Pieczywo pokroić, posmarować masłem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 4-5 minut

Ania i Marcin gotują
Europejskie sajgonki z ziemniakami 347

kiszonymi.  Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 3 ugotowane ziemniaki 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej 3 plastry sera pecorino (inny owczy też się sprawdzi) 1 mały ogórek kiszony Świeżo zmielony pieprz czarny Sól himalajska Papier ryżowy Frytkownica lub garnek z olejem rzepakowym 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Składanie sajgonek: 1/ Rozgrzewamy frytkownicę lub garnek z olejem. Namoczoną czystą(...)rolujemy sajgonkę do końca, pilnując by była dobrze sklejona i bez uszkodzeń. Farsz: 1/ Ziemniaki ugniatamy z masłem, pokrojoną w paski szynką szwarcwaldzką, pokrojonym małą kostkę serem i ogórkami. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Smażenie: 1/ Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju ok. minutę a następnie wyjmujemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z jajkiem, pomidorem, ziemniakami i kaparami + KONKURS 190

przygotować i na przykład zaserwować takie porcje gościom. Natomiast ja użyłam całego opakowania mixu sałat, całego rukoli, kilkunastu ziemniaków, prawie całego słoika kaparów, kilku jajek i małego słoika ogórków kiszonych, bo poza tym co na zdjęciu, z reszty przygotowałam sałatkę w dużej salaterce i zjedliśmy ją na kolację. Sałatka z jajkiem, pomidorem, ziemniakami i kaparami Składniki: Mix sałat(...)ugotowane ogórek kiszony kapary w oleju pomidory jajka gotowane oliwa z oliwek extra vergin Sposób przygotowania: Ugotowane młode ziemniaki kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości) i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiano z każdej strony, wyjmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu i studzimy. Jajka obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki, ogórki

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania