jednym gotowaniem mamy je również do sałatki. Składniki: Kilka ziemniaków ugotowanych w mundurkach 150 gram szynki konserwowej 5 jajek ugotowanych na twardo 1 duża cebula 3-4 ogórki kiszone 1 słoik marchewki z groszkiem Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Ziemniaki, jajka, cebulę kroimy w kostkę. Natomiast szynkę kroimy w cienkie paseczki. Dodajemy odsączoną marchewkę z groszkiem. Przyprawiamy solą
Smaki Ewyjest pyszna. Składniki: 4 marchewki ( spore ) 4 ziemniaki 1 korzeń pietruszki Kawałek korzenia selera Groszek z puszki 1 duża cebula ( lub 2 mniejsze ) 4 - 5 jabłek 5 ogórków kiszonych 5 jajek Majonez 1 łyżka musztardy Sól Pieprz Wykonanie: Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Jabłka i cebulę obieramy. Wszystkie składniki kroimy w kostkę, łącznie
Smaki EwyBywając na różnych imprezach plenerowych możemy kupić kromkę chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym. W takich miejscach często ustawiają się kolejki, każdy zajada się takim chlebem. Dzisiaj proponuję zrobienie w domu smalcu z cebulką i skwarkami. Dla ułatwienia wykorzystamy smalec z kostki. Składniki: 4 kostki smalcu 500 gram świeżego boczku – tłustego 3 cebule - duże 3 łyżki majeranku Sól Pieprz Wykonanie
Smaki Ewystronę marketowej półki i gotowego produktu. Nie jest to ani trudne, ani pracochłonne. SKŁADNIKI: 1 szalotka drobno posiekana 200 g wędzonej piersi kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 1 kiszony ogórek 1-2 łyżki majonezu (w zależności od upodobań) 1 łyżeczka ostrej musztardy 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz A jak to zrobić: Wędlinę, jajka i ogórek zmiksować
Kuchnia w opałachziemniaki odcedzamy, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Kaszankę można doprawić solą oraz pierzem świeżo mielonym. Kaszankę podajemy na gorąco z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem razem surówką z czerwonych buraczków lub kiszonym ogórkiem. Smacznego
kgwjanczewowędzonki np. krotoszyńskiej – 50 dkg dobrej białej kiełbasy – 30-40 dkg boczku wędzonego surowego – 1 łyżka masła – 2 kiszone ogórki – 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% – świeży i suszony majeranek – sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie – opcjonalnie okrągły chlebek do podania żurku – jajko ugotowane na twardo – opcjonalnie 1-2 łyżki
Pociąg Do KuchniZnacie olej rydzowy? Ma charakterystyczny smak, więc albo się go kocha albo nienawidzi. Od zawsze zajadałam go z poszatkowaną cebulką i ogórkiem kiszonym oraz pieczywem. Bardzo dobrze smakuje też ze zwykłym twarożkiem. Olej ten zawiera kwas omega-3 no i niesie za sobą wiele dobrodziejstw zdrowotnych
Jadło i czytadłowybór jest duży (dostępne ok. 8 dodatków), z czym go zjemy zależy tylko od nas (ja wybrałam 2 dodatki widoczne na zdjęciu, jeden to ser z wędliną, drugi ogórki kiszone, wędlina i niestety nie pamiętam dokładnie co jeszcze, generalnie dodatki są jak sałatki, bardzo proste składniki z dodatkiem majonezu). Czy to jest dobre? Absolutnie tak! No i jest
psgotujemywymieszaj dłońmi i uformuj burgery. Smaż na oleju z obu stron. Osusz na ręczniku papierowym. Ja podałam z bezglutenową ciabatta (kupioną w Rossmannie), z plastrem pomidora, serem owczym, musztardą, ogórkiem kiszonym i kiełkami pora
AZgotuj!mniejszości polskiego społeczeństwa;). Można ich zrobić więcej (tak jak ja) i obiad na dwa kolejne dni z głowy. Ja podałam je najpierw z kuskusem wymieszanym z pomidorami i ogórkami kiszonymi oraz z ugotowaną fasolką szparagową. Kolejnego dnia już bardziej typowo - z ugotowanymi, młodymi ziemniakami i mizerią. Zblendowane składniki można też użyć na pastę do kanapek. Składniki
Corner With Recipespietruszki 1 łyżka oleju + olej do smażenia Przyprawy: Pieprz i sól Pieprz ziołowy Gorczyca mielona Chilli mielone Czosnek granulowany Opcje do podanie z burgerami: Cebula pokrojona w piórka Sałata Ogórek kiszony Pomidor Sos BBQ - koniecznie! :) Musztarda Przygotowanie: 1. W pierwszej kolejności odmierzamy kubek czerwonej soczewicy, a następnie przelewamy ją zimną wodą. Dopiero teraz gotujemy ją w proporcjach 1 kubek
Bananowe Poleodę wlej do większego czystego garnka. Wsyp sól, wymieszaj, przykryj pokrywką ( szybciej się zagotuje pod przykryciem ) postaw na ogniu, zagotuj. Poczekaj, aż trochę przestygnie, zalej przygotowane do kiszenia ogórki, tak, aby wszystkie były pod wodą. Słoje szczelnie zamknij ( najlepiej nowymi nie używanymi wieczkami ) i odstaw do piwniczki lub spiżarni. G dy potrzeba nam większą ilość wody wystarczy
Przepisy i porady kulinarnefilmie poniżej dowiesz się co zrobić, aby np. podczas kiszenia ogórków łatwiej włożyć lub wyjąć rękę ze słoika z wąskim otworem. Zapraszam na film. Życzę miłego dnia
Przepisy i porady kulinarneuczta gotowa! Polecam. Składniki na roladę wieprzową z warzywami w aromatycznym sosie 1 kg wieprzowiny (szynki, łopatki), ważne żeby miała zwarty kształt np. kuli lub prostokąta 2 kiszone ogórki 4-5 średnich cebul pokrojonych w piórka 15 cm dobrej, wędzonej kiełbasy 1 czerwona konserwowa papryka (lub świeża) 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka
Rozpustne gotowanieDziś coś z kuchni staropolskiej, a mianowicie smalec z cebulą. Nieczęsto gości w naszym menu, ale gdy zbliża się zima przygotowuję kilka słoiczków. Podaję go z chlebem i ogórkiem kiszonym lub smażę na nim jajecznicę (jest w tedy naprawdę pyszna). Polecam! Składniki na smalec z cebulą: 600 g słoniny bez skóry 300 g cebuli 0,5 łyżeczki majeranku szczypta tymianku
Rozpustne gotowanie