grillują, maczają w sosach. Wszystko to dzięki Aztekom, którzy dawno temu połączyli mąkę kukurydzaną z wodą. Składniki: pierś z indyka pomidory czerwona cebula czerwona i biała świeża papryka kiszony ogórek kapusta pekińska żółty ser czerwona pasta curry czosnek oliwa z chili sól,pieprz,ostra czerwona papryka Sos: majonez ketchup papryczki piri-piri czosnek ostra czerwona papryka sos tabasco
potrawyregionalneposypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyłam plastry wędzonego boczku. Włożyłam pasztet do rozgrzanego piekarnika i piekłam około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyszedł super! Kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem - bezcenne!;) Proponuję jeszcze pomysł na pozostały ewentualnie farsz ( jeśli wyszło go za dużo ). Ja wykorzystałam pieczarki. Umyłam je,wykroiłam nóżki, posoliłam i nałożyłam w kapelusze masę. Na wierzch posypałam
potrawyregionalnefood. Z racji ,że nie należy do najzdrowszych,nie powinno ich się jeść zbyt często ;-) Składniki: bułki do hamburgerów 1/2 kg.mielonego mięsa wołowego cebula pomidor ogórki kiszone sałata masłowa przyprawa do mięsa mielonego przyprawa do gyrosa czerwona ostra papryka oliwa z oliwek 1 szt.jajka sól,pieprz Sos: ketchup majonez czosnek sól,pieprz Zacznijmy od głównego
potrawyregionalneokoło godzinę do lodówki. Podsmażyłam je na oliwie na patelni. Ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy. Gdy ryż się gotował, przygotowałam sos. Do miseczki wlałam jogurt. Dodałam pokrojone,obrane kiszone ogórki,ząbki czosnku, fetę i świeży koperek. Wszystko zmiksowałam. Podawałam ryż z usmażonym indykiem i salsą. Polałam sosem i pyszne danie gotowe. Smacznego
potrawyregionalnezmiksowałam. Wsypałam pokrojoną świeżą pietruszkę i wymieszałam. Pasta ta być może nie wygląda za ciekawie.... ale zapewniam,że jest przepyszna. Świeży i chrupiący chlebek posmarowany pastą - do tego kiszony ogórek i marynowana dynia ...pychotka! Smacznego
potrawyregionalnepodsmażyłam pokrojoną cebulkę z pokrojoną kiełbaską. Haluszki włożyłam na patelnię i wszystko dokładnie wymieszałam. Pod koniec dodałam kawałki bryndzy,która cudownie się rozpuściła i oblepiła kluski. Podawałam z kiszonym ogórkiem i ... kieliszkiem śliwowicy łąckiej oczywiście ;-) Smacznego
potrawyregionalneKolejne łatwe do zrobienia danie obiadowe, dla miłośników wolnowaru. Miałam akurat koper (pozostałości po kiszeniu ogórków), dodałam parę gałązek do garnka. Wolnowar wydobył cały koprowy zapach! Bardzo mi się pomysł z koprem spodobał, ale jeżeli zrobicie takie pulpety bez kopru, też będzie smacznie. Danie oczywiście można zrobić tradycyjnie, ale cały urok wolnowaru polega
Stare GaryFlaczki w mojej rodzinie jada się na trzy sposoby. Na sposób mojej mamy- czyli na rosole, z octem i majerankiem; na sposób mojej teściowej - ze śmietanką, ogórkiem kiszonym i mięsem z kurczaka; oraz na mój sposób- po zamojsku czyli z groszkiem, przecierem pomidorowym i dużą ilością marchewki. Wszystkie te trzy rodzaje są na swój sposób pyszne. Używam flaków kupionych
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarzut oprócz tradycyjnych kanapek poszła krucha tarta ze szpinakiem. Ser idealnie się w niej sprawdził smakowo i kolorystycznie. W ogóle doskonale smakuje w połączeniu z kwaśnymi dodatkami- pomidorami, ogórkami kiszonymi czy marynowaną papryką. *foremka 21 cm: Składniki: na ciasto: 200 g mąki 125 g masła 1 jajko szczypta soli na nadzienie: 300 g mrożonego szpinaku 2 łyżki kwaśnej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaogniu,wlałam śmietanę kremówkę i mieszałam wszystko przez kilka chwil, do momentu aż kremówka pokryje zawartość woka i lekko zgęstnieje. Teraz wystarczyło wyłożyć jedzonko do talerzy. My zjedliśmy z kiszonym ogórkiem, a Wy? Z czym tam tylko chcecie ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujePyszne, mięciutkie żeberka z cebulą w śmietanie to niezwykle smaczny sposób na proste i sycące danie obiadowe dla całej rodziny. Podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym smakują wybornie. składniki na 4 porcje 1 kg żeberek 4 duże cebule 2 łyżki smalcu 1 łyżka majeranku 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki bulionu 1 szklanka śmietany 18% 2 liście laurowe szczypta
Smakowite DaniaKolejne danie z ziemniakami w roli głównej, z dodatkiem mielonego mięsa i warzyw. Składniki: -4 duże ziemniaki -1/2 kg mielonego mięsa -cebula -marchewka -2 kiszone ogórki -jajko -sól, pieprz, pieprz ziołowy -ząbek czosnku W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki w mundurkach. Odlewamy, studzimy i obieramy ze skórek. Kroimy wzdłuż na połówki i wydrążamy środki. Mięso przyprawiamy solą
Maminek kulinarnystopniach. Pod koniec pieczenia można zdjąć pokrywę naczynia, aby skórka na udkach ładnie się podpiekła. Zamarynowane udka przed włożeniem do piekarnika Nasza propozycja obiadowa - z ziemniakami i kiszonymi ogórkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepomidory pół cebuli cukrowej 2-3 ząbki czosnku naka pietruszki bazylia 1 łyżeczka suszonych ogórków kiszonych szczypta pieprzu cytrynowego duża szczypta pieprzu ziołowego staropolskiego 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżka oliwy Pomidory i cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać drobniutko, dodać poziekaną bazylię i natkę pietruszki, dodać przyprawy , doprawić octem i oliwą. Wymieszać i odstawić
Gotowanie jest łatweśledzie matiasy 5-6 filetów 4 ziemniaki 1 marchewka 1 cebula 1 ogórek kiszony 200 ml śmietany 18% sól pieprz cukier marchewka i natka pietruszki do dekoracji Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były zbyt słone. Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach. Wystudzić. Wystudzone ziemniaki obrać ze skórki pokroić w kostkę, jedną marchewkę również pokroić w kostkę. Dodać drobno posiekaną
Gotowanie jest łatwe