dobrze – zgadza się Stasio. Wyjęłam drożdże z lodówki i wzięliśmy się za robienie chleba. Na jeden bochenek chleba potrzebowaliśmy: 400 g. mąki pszennej 175 ml. wody z ogórków kiszonych 175 ml. ciepłej wody 10 gram drożdży świeżych łyżeczkę cukru Po przesianiu mąki, dodaliśmy rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru oraz płyny. Staś mówi : pomogę Ci i jego łapki lądują
Niebieski kubek z kawaLekka i smaczna pasta do pieczywa. Bardzo szybka w przygotowaniu. Dzięki Remuladzie duńskiej firmy Folwark jest dobrze doprawiona i aromatyczna. Składniki 1 puszka tuńczyka w wodzie 1-2 ogórki kiszone kawałek pora 2-3 łyżki sosu Remulada duńska firmy Folwark pieprz grubo … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyskładniki na tartinki: 6 jajek ugotowanych na twardo 6 ogórków kiszonych lub konserwowych dużych 200g sera żółtego w kostce , twardy w miarę 1 kopiata łyżeczka musztardy sarepskiej 1 kopiata łyżka majonezu Winiary 1 łyżka jogurtu naturalnego odrobina soli, pieprz Dodatkowo: wafle mini Sonko Podane składniki zetrzeć na tarce o grubych oczkach , wymieszać majonez
Kuchcikowoasi...Kawałek mniemożna obrac pomidory ze skóry, ja daję ze skórką udka kurczaka ugotować do miękkości, wlać zmiksowane pomidory, dodać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, dodać suszony koper taki jak do kiszenia ogórków udka wyjąć z zupy, wsypać ryż i gotować z 15 minut, zabielić śmietaną słodką, dodać pieprz mielony zupa jest aromatyczna, pyszna, syta..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnatki pietruszki, którą uwielbiam, ścieram cebulę, czosnek i dodaję ugotowane kasze, otręby i zdrowe ziarna. Kotlety z warzywami i kaszą jaglaną wspaniale smakują z misą sałat, czy domowymi ogórkami kiszonymi lub pyszną i zdrową kapustą kiszoną. KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I MARCHEWKI Składniki: 2 marchewki starte na tarce o drobnych oczkach 1 duża cebula starta
Naturalna Kuchniasuszonych ziół prowansalskich 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 4 kawałki suszonych grzybów leśnych mąka do obtoczenia sól morska, świeżo mielony pieprz do podania: ogórki małosolne / ogórki kiszone / zasmażane buraki do podania: kasza gryczana / ziemniaki / kluski śląskie / ryż / makaron listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wołowinę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Bardzo ostrym nożem
Poezja smakumiękki i się nie kruszy. Wiadomo - najlepszy zaraz po upieczeniu, ale śmiało zachowuje świeżość do 2 dni. Proporcje : 400 g. mąki pszennej typ 650 375 ml wody z ogórków kiszonych 10 g. świeżych drożdży lub 2 łyżeczki drożdży instant łyżeczka cukru Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pokruszone drożdże oraz cukier. Wlewamy wodę, stopniowo - ciasto powinno być raczej luźne. Całość
apetytnapieczenienależy dolać wody. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić sos. Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba i dodac posiekana natkę pietruszki. Gotowy gulasz podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem kiszonym
Monia miesza i gotujeDodatkiem do kapusty była marchewka, starta na tarce i zmiękczona trochę w garnuszku, bez tłuszczu, wody, niczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz, i dobra kapusta. Dla wszystkich
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpotem wyłożyć na żeberka, a następnie bach- do piekarnika- i na 2 godziny zapominamy o mięsie :) Jako dodatek polecam ryż, który fantastycznie smakuje w połączeniu z sosem i ogórki kiszone, które orzeźwiają całość. Przygotujcie koniecznie, gdyż smak tego dania na pewno Was nie zawiedzie :) * żeberka wieprzowe- 1,5 kg * cebula- 3 duże szt. * ketchup- całe opakowanie, 480 g (użyjcie
Kraina Miodem Płynącaszklanki letniej przegotowanej wody 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka cukru kilka ziaren ziela angielskiego 3-4 liście laurowe kromka chleba razowego lub 1,2 szklanki soku z kiszonych ogórków Sposób przygotowania: Obrane buraki kroimy w plastry ,przekładamy do dużego słoja.Dodajemy pokrojone w plastry ząbki czosnku,pokruszony chleb,przyprawy.Wlewamy letnią wodę z cukrem.Tak przygotowany zakwas przykrywamy gazą ,zakładamy
Bajeczna Kuchnianaprawdę ugotowanie makaronu :) Z przepisu wychodzi faktycznie duża porcja, zatem jest najlepsza na rodzinne obżarstwo :) Składniki: 300 g drobnego makaronu np. małe kolanka 1 czerwona papryka 3 kiszone ogórki 1 puszka kukurydzy 3 jajka 150 g szynki 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka łyżek majonezu sól pieprz papryka słodka w proszku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy
MyCookBook.plsolą , pieprzem , ziołami , słodką papryką i chili . Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu aż ziemniaki i marchew będą miękkie ale ni mogą się rozpadać. Wyśmienicie smakuje z ogórkiem kiszonym . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliNajlepszy z razowym chlebem i kiszonym ogórkiem. Do przygotowania domowego smalcu potrzebowałam 0,5 kg słoniny 1 lask ę kiełbasy śląskiej 2 cebule 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek Słoninę i kiełbaskę zmieliłam przez maszynkę ( na dużych oczkach. Cebulkę obrałam i pokroiłam w bardzo drobną kostkę ( można ją także zmielić ). Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę. W garnuszku, na wolnym
Darcia w kuchniObiad na 6 osób. Składniki: 6 plastrów karkówki 1 papryka czerwona 2 cebule 2 kiszone ogórki sól pieprz musztarda liść laurowy ziele angielskie majeranek mąka olej do smażenia Sposób wykonania: Karkówkę rozbić dość cienko .Ogórki,cebulę, paprykę pokroić w grubsze paseczki.Plastry mięsa posypać solą, pieprzem, posmarować musztardą ,położyć wzdłuż kawałek ogórka, papryki i cebuli. Roladki zwinąć dość ściśle
Darcia w kuchni