Składniki: 1 filet z kurczaka 15 dkg sera żółtego 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1 mała czerwona cebula garść rzeżuchy 3 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon … Czytaj dalej Sałatka z serem i kurczakiem
czarrna od kuchnitrochę mniejsze, jak wolicie. Placki ziemniaczane polać gulaszem, złożyć na pół. Podawać z kleksem śmietany, posypane startym żółtym serem z ulubionymi surówkami (u mnie czerwona kapusta i ogórek kiszony z pomidorem). Danie posypać posiekaną natką pietruszki
Smakołyki AsiPrzekąska na przyjęcie :) Składniki szynka wieprzowa 50 dkg ser żółty 20 dkg jajka 4 szt cebula czerwona 1 szt ogórki kiszone 2-3 szt sól i pieprz majonez 2 łyżki … Czytaj dalej Sałatka serowa w szynce
czarrna od kuchniniecodzienną mieszankę wszystkim miłośnikom fasoli lub śledzia ;-) Sałatka z fasoli i śledzia SAŁATKA Z FASOLI I ŚLEDZIA 2 puszki czerwonej fasoli 2 solone filety śledziowe (wcześniej wymoczone) 2 kiszone ogórki 3 szalotki 2 gotowane ziemniaki 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany natka pietruszki pieprz Fasolę odsączamy i wsypujemy do miski. Ogórki, ziemniaki i śledzia drobno kroimy i dodajemy
peggiwkuchniogórkowa ZUPA OGÓRKOWA 1 kawałek żeberka 1 kawałek boczku wędzonego 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 ziemniaki 0,5 kg kiszonych ogórków 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren pieprzu pieprz mielony 0,5 łyżeczki miodu 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki suchego ryżu Żeberko myjemy i wkładamy razem
peggiwkuchniSzybka i wydajna sałatka Składniki 2 zupki chińskie – rosół z kurczaka mała kapusta pekińska 2 świeże papryki 4 jaja pół pora 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych majonez, musztarda … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchniTania i prosta w przygotowaniu :) Składniki: 4-5 ziemniaków 4 jajka 1/2 puszki kukurydzy 4 kiszone ogórki 1 czerwona cebula 10 dkg dobrej szynki wieprzowej 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana
czarrna od kuchniżołądków drobiowych 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 szkl pęczaku 3 szkl wywaru z gotowania żołądków sól pieprz szczypta chili 1 łyzka suszonych kiszonych ogórków bazylia majeranek natka pietruszki Żołądki umyć, dodać cebulę, zalać 4 szklankami wody i ugotować do miękkości. Wyłowić i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wrzucić żołądki, posiekaną cebulę i pokrojoną drobno marchewkę
Gotowanie jest łatwekiedy pamiętam (na różne wydarzenia rodzinne i nie tylko) i zawsze wychodzi tak samo pyszny. Kruche mięso, które nie traci wilgotności podczas przygotowania, charakterystyczny posmak boczku i ogórka kiszonego sprawia, że tego dania nie da się pomylić z żadnym innym. Wymaga trochę pracy, ale efekt zdecydowanie wart jest tego poświęcenia
Milion SmakówSmaczna i efektowna przystawka na przyjęcie. Składniki mięso z kurczaka 1/2 kg kukurydza w puszce 1/2 puszki sałata lodowa 1/2 główki ogórki kiszone 4 szt cebula dymka 2 szt chipsy … Czytaj dalej Sałatka gyros z chipsami
czarrna od kuchniskładnikami i wyszło bardzo smacznie :) Polecam! A zdjęcie możecie obejrzeć tu—>KLIK :) 3 wiejskie bułki 3 garstki sałaty pół malej czerwonej cebuli 6 plasterków oscypka 3 ogórki kiszone łyżeczka masła kotlety: 2 upieczone buraki szklanka ugotowanej kaszy jaglanej dymka ze szcypiorkiem sól, pieprz do smaku 0/5 łyżeczki suszonej natki pieptruszki łyżeczka mielonej papryki słodkiej szczypta mielonej wędzonej
Mienta blogJajka z pastą rybną Składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego 4-5 ogórków kiszonych majonez sól, pieprz szczypiorek Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. … Czytaj dalej Jajka z tuńczykiem
czarrna od kuchniSKŁADNIKI 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy do gyrosa ogórek świeży 2-3 ogórki kiszone ketchup puszka kukurydzy kilka łyżek majonezu papryka kapusta pekińska SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Drobno pokrojone mięso posypać przyprawą do gyrosa i obsmażyć na złoto na oleju. Kiedy ostygnie przełożyć do przezroczystej salaterki. Układać na nim kolejne warstwy w takiej kolejności, w jakiej wypisane
Przepisy Kulinarnewrzenia. Zmniejszamy ogień. Przykrywamy. Dalej gotujemy pod przykryciem i na łagodnym ogniu przez kolejne 10 – 15 minut. Solimy do smaku. Gdy trochę ostygnie dodajemy pomidorki, ogórki kiszone, pietruszkę, oliwki. A czemu by nie i rzodkiewkę? Doprawiamy do smaku dodając oliwę z oliwek i sok z cytryny, a także sól i pieprz. Właściwie można tu dowolnie komponować składniki
MODA NA BIOjednak preferuję tradycyjną wersję warzywną. Polecam! Składniki porcja warzyw z rosołu: 3 pietruszki, 4-5 marchewek, nieduży kawałek korzenia selera 2-3 jajka ugotowane na twardo 2-3 kiszone ogórki 1-2 jabłka puszka groszku konserwowanego kilka łyżek majonezu łyżeczka musztardy łyżka keczupu sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie warzywa oraz jajka pokroić w niewielką, równą kostkę, wrzucić do dużej
Codzienne Gotowanie