Składniki: 1 opakowanie matiasów 200 g Seko 1/2 pęczka dymki 1 słoik krojonych pieczarek w zalewie 3 ogórki kiszone 30 dkg młodych ziemniaków ugotowanych majonez pieprz Przygotowanie: Śledzie namoczyć w … Czytaj dalej Wiosenna śledziowa
czarrna od kuchniśledźcie go uważnie) i przepyszne ziemniaczki faszerowane bundzem i oscypkiem. Całość dopełniało kilka innych dań z typowo jesiennych składników jak szarlotka , sałatka z pieczonych buraków , faszerowana cukinia, czy ogórki kiszone . Jednak największym wyzwaniem okazało się przygotowanie tak zwanych „smarowideł” do domowego chleba. Wiadomo było, że do takiego chleba bez masła ani rusz, wiec doprawiłam je ziołami z własnego ogrodu
PatiGotujepracę. Polecam wam także moją nowojorską kanapkę a’la reuben . Film Składniki – podwójny sznycelburger 2 sznycle z indyka ciabatta 2 plastry sera żółtego kilka liści sałaty kiszony ogórek pomidor kumin, papryka ostra, oregano oliwa lub olej sos worcestershire keczup majonez musztarda dijon pieprz i sól Przepis Zaczynamy od zamarynowania naszych sznycli. Mięso wkładamy do naczynia, po czym(...)koniec kładziemy jeszcze ser. Patelnię można umyć, bo nie będzie już nam potrzebna. Na przygotowaną bułkę kładziemy sałatę, a następnie nasze mięso. Potem rozkładamy pocięte w plastry pomidor i ogórki. Pora teraz na sos, który powstaje z wymieszania majonezu keczupu i musztardy dijon. Na wierzch możemy położyć sałatę. To jest jednak moim zdaniem niekoniecznie. Na koniec kładziemy jeszcze oczywiście
Kuchennyviral.pldente. Następnie dodajemy botwinkę - gotujemy do miękkości. Ugotowane buraki kroimy w kosteczkę bądź ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku dolewając sok z kiszonych ogórków i dwa ząbki czosnku oraz świeżo mielony pieprz. Podajemy z posiekanym szczypiorem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidusić ok 10 minut . Gdy klopsiki zmienią kolor można delikatnie przemieszać i dusić jeszcze kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe leczo jedliśmy z ryżem i kiszonymi ogórkami. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaprzepisów na pasty z fasoli. Postanowiłam więc i ja zrobić swoja wersję z białej fasoli z cebulka prażoną. Taką pastę możecie podać z pieczywem i na przykład pomidorem lub ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimnie, abym zrobiła dla niego jakąś zdrową i smaczną pastę. Pasta z soczewicy jest bardzo szybka w przygotowaniu. Do kanapki z pastą możemy na wierzch dorzucić świeżego pomidorka lub kiszonego ogórka. Jeśli lubicie ostre smaki to polecam do pasty dodać chili :-) Składniki: soczewica czerwona 1 szklanka, czosnek 2 ząbki, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sól
kulinarne odsłony patiSkładniki: 3 średnie ziemniaki 3 jajka 2-3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona cebula 20 dkg wędzonego fileta z kurczaka majonez sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana
czarrna od kuchnizdrowie i wspierać jego naturalną moc oczyszczania. Jakie produkty należy wybierać? Warzywa: brokuły, kalafior, kapusta, szpinak, jarmuż, rukiew wodna, rukola, żółta i pomarańczowa papryka, buraki, marchew, kiszona kapusta, kiszone ogórki, wszystkie inne kiszonki naturalne. Owoce: jabłko, gruszka, borówki Przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir Zioła: kozieradka, tymianek, mięta, dziewanna, korzeń lukrecji. Dodatki extra: siemię lniane, ostropest plamisty, spirulina, chia
Mała w garnku mieszaŚwietny pomysł na szybki obiad po pracy. Biała kiełbasa uduszona z jabłkami i cebulką, odpowiednio doprawiona, podana z ziemniaczkami lub pieczywem i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Wykonanie całości zajmuje ok 30 minut. Składniki ok. 1/2 kg białej kiełbasy - ja wolę cienkie kiełbaski o dużej zawartości mięsa 1 duże, winne jabłko 1 duża, biała cebula 2 łyżki oleju
Ze smakiem bez glutenupiec jeszcze około 5 minut. Po upieczeniu odczekać z 5 minut, aby mięso przestało się piec i odpoczęło. Do takiej wołowiny z pieczonymi ziemniakami świetnie pasuje kiszony ogórek
Kuchcik gotujejuż przelejemy smalec w docelowe naczynia nie powinno się go ruszać aż do wystudzenia w przeciwnym razie smalec może robić się kaszkowaty. Ja uwielbiam kanapki ze smalcem w towarzystwie ogórka kiszonego lub małosolnego
W garach u GosiKolejna propozycja wegetariańskiego pasztetu na moim blogu . Kremowy pasztet z białej fasoli. Idealnie smakuje z kiszonym ogórkiem i rzodkiewką. Prosty w wykonaniu. Z lekką słodyczą od podsmażonego jabłka i cebulki. A ze świeżym, chrupiącym, domowym pieczywem , smakuje obłędnie. Składniki: - 1 puszka białej fasoli - 2 średnie cebule - 1 małe jabłko (użyłam odmiany Ligol) - 1 łyżka majeranku - 2-3 ząbki czosnku
CookYourselfZimą i wiosną jemy dużo kiszonek, przeważnie kapusty i ogórków. Domowe ogórki kiszone schodzą słoik za słoikiem, a dobrą kapustę kupuję na pobliskim bazarku. Kiszonki są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe, bo zawierają mnóstwo witamin. Na szczęście wszyscy w domu je lubimy, ale żeby nam się nie znudziły przyrządzając z nich sałatki i surówki zmieniam często
Smaczna Pyzaświętach taki pyszny obiad u mnie. A co u Was na poświątecznych stołach? Idealny gulasz z rostbefu wołowego i dodatkowo brązową, chrupiącą soczewicą, ogórkiem kiszonym, pyszności. Gulasz z rostbefu wołowego z soczewicą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie