mnie dzisiaj na obiad była wersja z kasz ą gryczan ą , a do tego surówka, aby wzbogadzić danie w dodatkowe witaminki. Mile widziany obok gulaszu jest również ogórek kiszony, który doskonale pasuje do tego dania. Mi ł ego pichcenia😊 Składniki: mięso wieprzowe łopatka lub karkówka 30 dag, papryka czerwona 1 szt, papryka żółta pół szt, cebula 1 szt, czosnek
kulinarne odsłony patiszczypiorem? z gorącą prosto z patelni jajecznicą? z sałatą i plastrem wędliny z ulubionym dipem? a może z czymś pieczonym "na szaro", np. karkówką, boczkiem z dodatkiem chrzanu i ogórkiem kiszonym? (brzmi jak dobry wiejski stół;) Zatem do dzieła.. Składniki : (na 12 bułeczek) 1 kg mąki pszennej 600 ml letniej wody 7 g suchych drożdży 1/4 łyżeczki drobnej soli
Zasmakuj KuchniBardzo szybka, prosta i smaczna sałatka, idealna i na święta i na różne okazje a także na zwykły dzień. Składniki : 30 dkg szynki 30 dkg sera żółtego 4 kiszone ogórki puszka kukurydzy puszka ananasów 5 jajek 2 łyżki chrzanu luksusowego kieleckiego majonez kielecki sól pieprz natka pietruszki do posypania Szynkę i ogórki kroimy w kostkę, żółty ser ścieramy
Kuchnia u Bietkitartej sól i pieprz do smaku* Sos: 3 łyżki naturalnego jogurtu geckiego 1/2 łyżki srirachy lub innego ostrego sosu chili Do tego: Bułki do burgerów lub grahamki pomidor ogórki kiszone kiełki brokuła krążki cebuli inne ulubione dodatki Sposób przyrządzenia: Burgery: 1. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. 2. Wymieszaj ze sobą dokładnie wszystkie składniki- odstaw do lodówki na min. 20min
Kuchnia w Słońcu Skąpanakształty i położymy je na talerz. Niektórym jest to jednak mało i delikatnie je obsmażają. Którąkolwiek wersję wybierzemy, to należy to później udekorować podsmażoną cebulą. Bardzo dobrze smakuje z kiszonym ogórkiem
Kryzysowa Książka Kucharskakotleciki mielone z dodatkiem czerwonej papryki. Jeśli znudziły się nam tradycyjne mielone to możemy je urozmaicić na różne sposoby. Kotlety można przygotować z dodatkiem pieczarek, sera żółtego, suszonych pomidorów, ogórka kiszonego i wiele wiele innych składników. Panierować kotlety możemy w otrębach, płatkach owsianych i kukurydzianych lub tradycyjnie w bułce tartej. Jeśli mamy zamiar przygotować mielone na obiad to pamiętajmy
kulinarne odsłony patifasolki mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdę teraz do pasztetu. Pasztet jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa z pomidorem lub ogórkiem kiszonym. Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: fasola Mung 2 szklanki, kasza jaglana 1 torebka, cebula 1 szt, sos sojowy 4 łyżki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie szczypta, owoc jałowca
kulinarne odsłony patiSkładniki: 5 jajek 25 dkg sera żółtego 3-4 ogórki kiszone pęczek dymki majonez sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z … Czytaj dalej Sałatka czteroskładnikowa
czarrna od kuchniGłówkując dzisiaj co zrobić na obiad, okazało się, że zostało nam z wczoraj całkiem sporo kaszy gryczanej. U Was też jada się ją przeważnie okraszoną skwarkami i zagryza kiszonym ogórkiem? Chcą przełamać tę rutynę szperam czasami w internetowych otchłaniach w poszukiwaniu pomysłów. Jednym z pyszniejszych, było jesienne kaszotto , zainspirowane znalezionymi propozycjami i sezonowymi smakami. Tym razem po kuchni unosił się
Kuchnia w Słońcu Skąpanadużym słoiku. Dodajemy przyprawy i zalewamy solanką. Odstawiamy na tydzień. Jeśli się spieszymy możemy dodać coś co przyśpieszy proces fermentacji, bo jest samo fermentowane np. łyżkę wody z ogórków kiszonych albo skórkę prawdziwego chleba na zakwasie. W drugim dniu po nastawieniu zakwas zaczyna pracować i pojawia się pianka, która na koniec znika. Jest to proces fermentacji a nie pleśń
Ugotowane pozamiatanewejść w przepis wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie. 1. Sałatka z piersią indyka i dressingiem 2. Sałatka awaryjna 3. Sałatka warstwowa 4. Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym 5. Sałatka gyros 6. Sałatka z łososiem 7. Sałatka z cieciorką 8. Sałatka z rukolą Zachęcam do skorzystania z przepisów i przesyłanie do mnie zdjęć finalnych potraw
Kolorowy Przepisowniktarta z pomidorami, kozim serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze polędwicą wieprzową Śledzie na pierniku Śledzie z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i cebulką w śmietanie Lasagne z krakersami Świeży śledź w tempurze Drodzy czytelnicy, życzę Wam wspaniałej zabawy Sylwestrowej oraz wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
Mango Papajaktóre uwielbiam i które w okresie zimowym zajadamy dość często. Filety śledziowe należy dzień wcześniej zamarynować w occie jabłkowym z dodatkiem przypraw. Następnego dnia przygotować farsz z jabłek, cebuli, kiszonego ogórka i marynowanych grzybków. Posmarować nim osaczone z zalewy filety. Zwinąć jak roladki, spiąć wykałaczkami i gotowe.” Czytaj więcej
Wiem co jem