Składniki: Naleśniki: 250 ml mleka 250 ml wody mineralnej 250 ml mąki pszennej 3 jajka 3 łyżki oleju sól Farsz: 250 g sera żółtego
Qchnia po prostuPENNE ARRABIATA SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub 3 duże dojrzałe pomidory; 1 bardzo ostra papryczka lub suszone chilli; 1 duży ząbek
Kuchnia TomkaDzisiaj zabieram Was w podróż po kuchni Azjatyckiej, a jeszcze dokładniej… do dzielnicy Chińskiej w Ameryce Północnej. Tofu w sosie pomarańczowym zrobiłem zainspirowany bardzo popularnym
BlendmanDorsz gotowany – przepis na dietetyczny i lekkostrawny posiłek – idealny dla niemowlaków, małych dzieci albo osób na ścisłych dietach lekkostrawnych. Jest bardzo prosty do przygotowania
Dorota SmakujePodobno aby brukselka nie była gorzka możemy ją trochę posłodzić, trochę posolić, krótko gotować albo naciąć na krzyżyk końcówki. Nie wiem czy to działa bo raz
Ana Mari's worldPodobno aby brukselka nie była gorzka możemy ją trochę posłodzić, trochę posolić, krótko gotować albo naciąć na krzyżyk końcówki. Nie wiem czy to działa bo raz
Ana Mari's worldCARBONARA Z KLOPSIKAM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti albo linguine 150 gramów surowej kiełbaski wieprzowej 2-3 wiejskie jajka 100 ml słodkiej śmietanki starty ser typu
Kuchnia TomkaZiemniaki fondant wywodzą się z Francji. Jest to danie, w którym ziemniaki po obraniu kroi się w cylindry, odcina końcówki, a następnie rumieni się stojące w
MeCooksKASZA PĘCZAK Z SZYNKĄ SKŁADNIKI 250 gramów kaszy pęczak (duży kubek); 150 gramów dobrej jakości gotowanej szynki o mocnym, wędzonym aromacie; około 150 gramów marchewki pokrojonej
Kuchnia TomkaSteki wołowe to z pewnością to, co szczególnie mężczyźni lubią najbardziej i do tego najlepiej tak by były krwiste. Jaki stopień wysmażenia wy lubicie? Wyróżnia się
Dorota SmakujeBigos – lubicie? Ja muszę przyznać, że przepadam choć moi domownicy niekoniecznie… A wy? Jak często go przygotowujecie? Tylko na święta czy również bez okazji? Uwielbiam
Dorota SmakujeOMLET Z KREWETKAMI PRZEPIS SKŁADNIKI 2 duże wiejskie jajka 5 większych surowych obranych krewetek 2-3 duże pieczarki kawałek sera feta natka anyżu lub świeży koperek
Kuchnia TomkaOMLET Z DZIKIMI SZPARAGAMI SKŁADNIKI pęczek dzikich szparagów; 3 duże wiejskie jajka; twardy ser dojrzewający (np. parmezan); suszone płatki chilli; oliwa z oliwek; sól; przepis na
Kuchnia TomkaOMLET ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 2 duże wiejskie jajka duża garść liści szpinaku 50 gramów łososia wędzonego na zimno pół miękkiego awokado kilka czarnych oliwek
Kuchnia TomkaOMLET Z PSTRĄGIEM WĘDZONYM Omlet z pstrągiem wędzonym na zimno to prosty, za to bardzo smaczny omlet. Oczywiście tylko wtedy, gdy użyjesz świeżych, wiejskich jajek i
Kuchnia Tomka