obiad - 94612 przepisów (strona:3597/6308)

WARZYWA SŁODKO- KWAŚNE NA OLEJU RZEPAKOWYM Z WOKA NA CHIŃSKI SPOSÓB! 213

Uwielbiam to danie, niesamowity i niepowtarzalny smak, jedyny w swoim rodzaju! Mój ulubiony smak słodko- kwaśny! Sezon warzywny w pełni, wprowadźcie do Swojej kuchni nowe smaki

SMYKWKUCHNI
Kokardki z salsą ze szparagów, podane z kurczakiem w sosie z tamaryndowca! 188

ZAPRASZAM NA LEKKIE I PRZEPYSZNE DANIE, GDZIE W ROLI GŁÓWNEJ MAKARON LUBELLA Z PRZEPYSZNĄ SALSĄ Z BIAŁYCH SZPARAGÓW I WARZYW, PODANY Z KURCZAKIEM W SOSIE Z

SMYKWKUCHNI
Racuszki z jabłkiem na oleju rzepakowym! 208

Najlepsze racuszki jakie jadłam! Palce lizać! Serdecznie zapraszam ;-) SKŁADNIKI : - 3 jajka - 1 szklanka mąki pszennej - 2 mniejsze jabłuszka  - 1/2 szklanki mleka - 2 łyżki kefiru - cukier

SMYKWKUCHNI
Łosoś norweski w marynacie chińskiej podany ze staropolską kaszą i karmelizowanym jabłkiem z miodem eukaliptusowym! 165

Łosoś norweski w marynacie ze słodkiego octu ryżowego i sosu sojowego, podany z kaszą na sposób staropolski tj. z boczkiem i nowalijkami, do tego jabłka karmelizowane

SMYKWKUCHNI
Risotto ze szparagami i szpinakiem 209

Risotto ze szparagami i szpinakiem! Bardzo smaczne i dość proste w wykonaniu danie. Świeży szpinak, świeże szparagi zielone i białe, dodatek czosnku i białego wina, smakowite

SMYKWKUCHNI
Zapiekany makaron z truskawkami, miodem i płatkami z migdałów! POSIŁEK DLA BIEGACZY! 222

 Moja przygoda z bieganiem rozpoczęła się niedawno, bo w połowie lutego i choć początki były trudne, to po pewnym czasie bieganie stało się niesamowitą przygodą

SMYKWKUCHNI
MINITARTALERKI Z BOTWINKĄ/ SAŁATKA WŁOSKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 169

Minitartaletki z młodą botwinką, podane z sałatką pomidorowo-paprykową z prażonymi płatkami migdałowymi. Smakowite i pięknie się prezentujące danie, dość proste w wykonaniu, stworzone z sezonowych

SMYKWKUCHNI
SZLAK DO DOLINY PIĘCIU STAWÓW POLSKICH- ŚWISTOWA CZUBA - MORSKIE OKO- CZARNY STAW POD RYSAMI- ŁYSA POLANA 149

cisza, słońce, śpiew ptaków. Chwilę podziwiamy i udajemy się do Schroniska z widokiem na Stawy w dolinie. W schronisku jest dość przyzwoite jedzenie. Jest to dobry moment na dłuższą obiadową przerwę, aby zaczerpnąć sił na dalszą wspinaczkę. Po wyjściu ze Schroniska udajemy się w prawą stronę szlakiem prowadzącym na Świstówkę (szlak niebieski). Jest to odcinek dość mocno angażujący nasze mięśnie

SMYKWKUCHNI
Zapiekana miruna po staropolsku z boczkiem! / Sałata do obiadu na słodko! 211

Zdrowy, smaczny posiłek, którego przygotowanie nie zajmie dużo czasu. Połączenie ryby i mięsa to przepis sięgający kuchni staropolskiej. Ja urozmaiciłam go dodatkiem wysokiej jakości Oliwy z

SMYKWKUCHNI
Pierogi z truskawkami! - najlepszy przepis 145

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI! SKŁADNIKI: - 2 kubki mąki - 2 żółtka - 2 łyżki oliwy z oliwek - 8-12 łyżek letniej wody Ciasto zagniatamy, za pomocą noża, ciasto nie

SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANKA FIT Z KURKAMI! 292

SKŁADNIKI: - 250 g kurek - 300 ml jogurtu greckiego light - 4 jajka - 2 łyżki kaszy manny - 1 łyżka zmielonych płatków owsianych instant - sól, pieprz, sok z cytryny

SMYKWKUCHNI
SAŁATA DO OBIADU Z SOSEM WŁOSKIM Z SUSZONYCH POMIDORÓW I BAZYLII- MEGA!!! 244

Przepyszna, wywołująca tzw. "banana" na twarzy ;-) Cudowna, będziecie często powracać do tego nieziemskiego sosu na bazie włoskiej oliwy z oliwek, świeżej, bazylii i suszonych włoskich pomidorów

SMYKWKUCHNI
Sałatka a la nicoise 536

Rewelacyjna sałatka, bomba proteinowa I witaminowa. Lekka I przepyszna, nadaje się na lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam. Zaczynamy:  Składniki: rukola 10 szt pomidorków koktailowych 3 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 6 rzodkiewek 0,5 czerwonej cebuli pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Do miski dajemy rukolę, pomidorki kroimy na pół, kroimy

Smaki Edyty
76. Na ciepło lub na zimno: czyli zupa krem z cukinii, ogórka kiszonego, awokado i mięty! 203

Witamy barrrdzo gorąco! Za oknem wciąż upalnie i wygląda na to, że gorąca aura jeszcze trochę u nas pogości (: Upały jednych cieszą, dla innych są męczące

Symfonia Smaków
Kofta z grilla 219

 Propozycja na grilla. :) Kofta , jest to mięso mielone najczęściej z wołowiny I jagnięciny z przyprawami I cebulą. W tej formie znana na Bałkanach, Azerbejdżanie, Iranie

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania