pewno zdarzyło się Wam i to nie raz, że został makaron z obiadu. Można temu zaradzić i zrobic sobie coś pysznego. Makaron w sumie jest już ugotowany , więc robota, to tylko dodatki. Składniki -makaron ugotowany, chłodny -jaja zmiksowane ser gouda Rycki ulubione przyprawy masełko marchewka sałata lodowa szynka Wymieszaj makaron z jajaem, posól, dodaj ulubione przyprawy .Roztop masło na patelni
Z Kuchni Do KuchniNiedziela zaczyna się od śniadania i przygotowania surówki do obiadu. Dzisiaj buraczana, zdrowa i dietetyczna. Polecana w szczególności dla diabetyków, ponieważ buraki po ugotowaniu mają znacznie więcej cukru niż przed Bardzo szybka bardzo prosta, bardzo smaczna. Polecam wszystkim. SKŁADNIKI 5-6 buraczków czerwonych ugotowanych 1 łyżka octu winnego 3 jabłka również winne 1 łyżka oliwy sól, pieprz do smaku
W kuchennym oknie EwySurówka z białej kapusty, prosta a zarazem smaczna. Świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu szczególnie do dań mięsnych. Składniki (proporcje na 4-5 osób) : 0,5 kg białej kapusty 2 marchewki sos sałatkowy francuski 3 łyżki oleju 1/3 pęczku kopereku Przygotowanie : Kapustę możliwie drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce na grubych oczkach, koperek również szatkuję. Wszystkie te składniki
Mechanik w kuchnijest najlepsze? - To, że wbrew pozorom to nie jest trudne danie, a jak się człowiek postara (i nauczy się panować nad sobą), to wyjdzie z tego cudowny, aromatyczny obiad na dwa dni. Wystarczy tylko ćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi. SKŁADNIKI: - 0,5 kg piersi indyka / kurczaka
Wypisz Wymalujwykorzystujemy do polania gołąbków już wypieczonych. Tak się właśnie przedstawia w naszym domu sprawa gołąbków, które wielu uważa za najlepsze. Roboty dużo, ale warto, bo mamy na prawdę smaczny obiad na kilka dni. Świetnie smakują podgrzewane. Nawet podczas mrożenia nie tracą swoich smakowych walorów. Pikantny farsz z dużą ilością warzyw sprawdzi się zawsze i wszędzie. Taka już ich (gołąbków) natura
Wypisz Wymalujprostu wytrawny z nutką słodyczy. Lekko czuć posmak szpinaku, który w tym wydaniu zabiera do jeszcze innej krainy. Jest po prostu genialny i w niczym nie przypomina szpinaku "obiadowego" (że go tak określimy)/ Dlaczego "Czarny bez"? Ten dżem tworzy niesamowity smakowy bilans w zestawieniu z biszkoptem i lekko miodowym serkiem. Ma delikatnie cierpki posmak co świetnie współgra z całością
Wypisz Wymalujczytaj prosto z pudełka), a z drugiej przepysznym szpinakiem, który nie może nie zachwycić. Do tego czosnek i zioła i uwierzcie nam, że nic więcej nie trzeba. Wykwintny obiad robi się z przyjemnością. Coś co każdemu posmakuje. Serek stał się nie tylko spoiwem (na szczęście miałyśmy dwa opakowania), ale i bazą do wykonania dodatku. Mowa o czosnkowym dipie
Wypisz Wymalujzrobioną na masełku, to po prostu niebo w gębie. Rzodkiewka podczas gotowania traci swoją ostrość i robi się delikatnie słodka. Można ją zjeść jako przekąskę albo jako dodatek do obiadu lub sałatki ;) ~ Gotowane rzodkiewki ~ Składniki: dowolna ilość rzodkiewek sól Rzodkiewki myjemy i odcinamy im ogonki. Wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 15 minut
Kuchenny Skrawek NiebaDziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje dokładnie tak, jak zapamiętałam :) Można go podać z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ugniatanymi ziemniaczkami. Przed rozpoczęciem, chciałam powiedzieć jeszcze kilka słów o... liściu laurowym . Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy
My Culinary ArtSzybkie drugie śniadanie, obiad czy kolacja? Proponuje najlepsze wrapy z papieru ryżowego. Z jednej strony zdrowe, a z drugiej bardzo sycące. W roli głównej papier ryżowy do Decare . Składniki: 3 arkusze papieru ryżowego 1 sznycel z indyka lub niewielka pierś z kurczaka 1 marchewka 1 mała papryka 3 liści kapusty pekińskiej ketchup Sposób przygotowania: Sznycla lub pierś myjemy, oczyszczamy
Truskawkowa Fiestaręczniczek i poprawiając rozmierzwione włosy, podchodzę do nich. Zerkam przez wizjer, nazywany wulgarnie "judaszem" i aż rozpromieniam się na widok, jaki moje oko ujrzy. Z szerokim uśmiechem zapraszam na obiad. Gotowanie dla przyjaciół sprawia mi ogromną radość. Kiedy razem zasiadamy do posiłku, śmiejąc się do rozpuku z samych siebie, zupełnie czuję się jakbyśmy stanowili swoistego rodzaju rodzinę. Zauważyłam
W kuchni Karmel-itkiAdasiu powiedz, co chciałbyś zjeść na obiad? Możesz wybrać sobie potrawę na jaką masz apetyt. Z natury jestem bardzo łakomy, więc propozycja pana Kleksa ucieszyła mnie ogromnie. Długo zastanawiałem się nad tym, na co mam apetyt i wreszcie wybrałem sobie omlet ze szpinakiem. Pan Kleks natychmiast porwał w dłoń pędzel. Umaczał go w rozmaitych farbach i łącząc
bastalenawiele nie miałam wiec makaron, groszek ugotowałam, kiełki podsmażyłam i te składniki połączyłam. Łososia cienko w plasterki pokroiłam, na makaron położyłam, zamieszałam, rukoli dodałam i po ok. 15 min. obiad gotowy miałam i nim się zajadałam. Składniki: 150 g makaronu gniazdko 1 Czaniecki, 60 g polędwicy z łososia norweskiego, 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 1 garść groszku cukrowego
Moniki SmakołykiZdrowe kluski? Czy to jest wogóle możliwe? TAK! Dzisiaj zapraszam Was serdecznie na kluseczki z kaszy kuskus, z serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i
SMYKWKUCHNI