Zdaje się, że patrzę codziennie, ale one rosną jak szalone. Więc zbierając je w celu zamknięcia w słoiki kilka było już za dużych na to. Więc powstał idealnie letni obiad. Patisony kroimy w plastry. Jeżeli posiadają duże nasiona to się ich pozbywamy. Oprószamy ulubionymi przyprawami.U mnie odrobina soli i przyprawy Royal Brand Gaucho Steak. Panierujemy najpierw w mące, następnie
Malinowe PocałunkiKolejny brak pomysłu na obiad. Brak weny i siły... Ale jak zazwyczaj potrzeba okazała się matką wynalazku. Efekt wyszedł boski. Słodka miękka gruszka pachnąca masłem, oblana w złocistym karmelu. Do tego naleśniki o delikatnej imbirowej nucie. Naleśniki od wieków tzn od kiedy pamiętam robię zawsze na oko. Nigdy nie wiem ile mi ciasta wyjdzie... Składniki: mąka
Malinowe PocałunkiChodziło mi dokładnie tylko o uzyskanie kwiatu 3D w żelatynie i pionowych pasków w torcie. W smaku jest nieziemsko lekki, lekko kwaskowy, Obłędnie śmietankowy z pysznymi malinami. Po niedzielnym obiedzie do kawy jak znalazł. Więc wszyscy zgodnie stwierdzili, że dzisiaj mamy urodziny Ani. Ani moje, ani twoje, ani nasze, ani wasze... Składniki: 5 jajek 3/4 szkl mąki pszennej
Malinowe Pocałunkistawu. Więc metody omijającej nie polecam;) Gotowe i rumiane wyjmujemy na ręcznik papierowy, odsączając w ten sposób nadmiar oleju. Możemy je polukrować, posypać cukrem pudrem, polać czekoladą....mi z obiadu został sos z wina i malin. Sprawdził się fenomenalnie! Przepis na sos podam przy najbliższym wpisie. insertCookd("5c3b3e90c5743d12dd05bcaa3331858d
Malinowe Pocałunkipraktyczna rzecz z tych jakie zamówiłam. Ceramiczne miseczki żaroodporne do zapiekania x 3, różne wielkości Boskie!! 3 wielkości kokilek 19 cm, 17cm, 15cm. Więc można przygotować pełen obiad dla całej rodziny. I podać w soczyście czerwonych miseczkach od razu na stół. Więc jeszcze raz serdecznie zapraszam do sklepu Emako
Malinowe Pocałunkiblanc, z pysznym boczkiem ( a to dlatego, że nie dostałam szynki parmeńskiej. Jedyną dojrzewającą wędliną był mega chudy boczek) i jajka w koszulkach... Jak dla mnie połączenie niebiańskie. Obiad urodzinowy dla męża- okazał się strzałem w dziesiątkę! Wracając do sosu, pasuje idealnie również do ryb. Powiem Wam, że ja osobiście jadła bym go ze wszystkim. Będziemy potrzebowali. Szparagi
Malinowe PocałunkiPyszny chrupki kurczak. Czyli szybki obiad. A jako, że olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego też staram się wykorzystywać go bardzo często w mojej kuchni. Składniki: pałki z kurczaka pieprz sól papryka czerwona wędzona czosnek majeranek olej rzepakowy ziemniaki Wykonanie: Kurczaka dokładanie myjemy i osuszamy. Obsypujemy przyprawami i wkładamy na ok 30 min do lodówki
Malinowe Pocałunkinasza skromna, ale jakże pyszna wizytówka. Zadziwiał mnie fenomen tego prostego dania. Zawsze kojarzyło mi się z czymś co się je jak się nie ma pomysłu na obiad, pieniędzy, z wsią..... z czymś banalnym, nie wykwintnym. Z czymś co się jada bez żadnej okazji. W innych regionach uchodzi to za przysmak, za który płaci się niemałe pieniądze
Malinowe PocałunkiSkładniki: makaron brokuły papryka cukinia starty żółty ser olej przyprawy: sól, pieprz itd. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. W tym
prawdziwe jedzenietakiego z lepszych kawałków. Przeciwnikom tego dania przypomnę jednak, że do kaszanki też dodaje się krew. Czernina to było u nas w domu świąteczne danie. Na bożonarodzeniowy rodzinny obiad Babcia kupowała żywą gęś i z jej krwi później gotowała tę zupę. Dzieciom dość długo wciskano bajkę, że to zupa z czekoladą w co dość łatwo wierzyliśmy z powodu koloru
Smaczna Pyzapierwsze do słoika i dbać o nie. Zostanie Wam jeszcze dość czasu na inne sprawy. Dlatego spędzajcie czas z rodzicami i Waszymi rodzinami, odwiedzajcie dziadków, zabierzcie dziewczynę na obiad. Zważajcie przede wszystkim na kamienie - one są tym, co się naprawdę liczy; reszta to piasek. W pewnym momencie, jedna ze studentek podniosła rękę i zapytała co oznacza piwo. Profesor uśmiechnął
Taste Of My DayŚpiący pan Fot. Promenada nad zatoką Fot. Piaszczysta plaża (piasek do jej stworzenia był importowany z Sahary) W Mochico napotkaliśmy restaurację z polskim menu, w której bardzo chcieliśmy zjeść obiad. Niestety o godz 17 kuchnia była już zamknięta. Niestety w mieście nie ma wielu miejsc, gdzie turysta może się posilić, za wyjątkiem snack barów i ciastkarni, które są wszechobecne, zdecydowaliśmy
Taste Of My Dayport Fot. Rue de Nossa Senchora da Conceicao, jedna z uliczek starego miasta Fot. XVI wieczny kościół Igreja de Sao Sebastiano Fot. Tradycyjne, "ukwiecone" wejście do prywatnej posesji Obiad zjedliśmy w jednej z niewielu restauracji w mieście. Przystawka to tradycyjny maderski chleb z masłem czosnkowym. Fot. Zapiekanka z ryby Cob, z ziemniakami, przyprawami, serem i śmietaną Fot. Scabarb fish
Taste Of My Daykoszt pobytu: 140 euro, czyli ok 600 zł przejazd taxówką z lotniska do hoteliku: 65 zł (30 euro / 2 osoby) autobus z Funchal na lotnisko: 14 zł cena obiadu w zależności od miejsca, to koszt od 3 euro (zupa), 7 / 8 euro do 20 euro (drugie danie) Jeśli choć trochę zainteresowała Was ta niesamowita wyspa, poniżej linki do wpisów / fotorelacji
Taste Of My DayListopad to czas to mięso jest najsmaczniejsze więc postanowiłam podzielić się z Wami przepisami na kilka dań z gęsiny jakie miałam przyjemność popełnić. Kiedyś podawano ją podczas rodzinnych, świątecznych obiadów - dzisiaj jest trochę zapomniana a szkoda ... ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza