Dziś na obiad serwuję pierogi z słodkim nadzieniem twarogowym ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szkl. gorącej wody 1 żółtko 1 łyżka oliwy sól farsz: 250 g półtłustego twarogu 2 żółtka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru z wanilią Twaróg roz gnieść widelcem,dodać żółtka i cuk ier ,utrzeć na gładką masę. Mąkę zalać gorącą wodą,wymieszać łyżką
Kolorowa kuchnia ElkiMarchewka z groszkiem to prosty do zrobienia i bardzo smaczny dodatek do obiadu. Akurat miałam mrożony groszek w domu, więc postanowiłam ją zrobić u siebie. Niby tylko dwa warzywa, które są połączone ze sobą, a stanowią wspólnie naprawdę pyszną całość. Ten dodatek do obiadku możemy przygotować w różny sposób, ja dodaje zawsze pod koniec gotowania zasmażkę, która nadaje genialnego smaku
kulinarne odsłony patiJeśli po obiedzie zostanie Wam upieczony łosoś, to możecie go wykorzystać np. w kanapkach. Proponuję „Kanapkę z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią” ze śmietankowym serkiem, z pomidorami suszonymi i chrzanem. Taką kanapkę możecie zabrać również do pracy lub szkoły. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/d402-kanapka-z-grillowanych-lososiem-cukinia2-1170x874.jpg The post Kanapka z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaJaglane Kinder Country Ostatnio na blogu pojawiło się sporo zdrowych i szybkich propozycji na śniadania i obiady. Czas więc dzisiaj na coś mniej zdrowego, ale za to niesamowicie pysznego i deserowego. Jaglane Kinder Country jest bardzo delikatne i kremowe oraz idealnie słodkie. Jesteś fanem ulepków? Sorry, zły adres. Tym razem słodycz jest na odpowiednim poziomie. Jeśli lubisz bardzo słodkie desery
Blendmankrojone pomidory, które już mają w składzie czosnek – są przyprawione i odpowiednio długo z nim przebywały, aby nadać sosowi właściwy aromat i smak. Jeśli krewetki są oczyszczone, obiad przygotujemy błyskawicznie. Zdecydowanie lepiej użyć szarych krewetek – te różowe są już wstępnie podgotowane i bardzo łatwo je przesuszyć. Możecie użyć dowolnego makaronu – my najbardziej lubimy tagliatelle (wstążki). Często używamy
Poezja smakuosób lubiących mięso. Por nadaje mięsu cudownego smaku i aromatu, a pieczarki z odrobiną tymianku wspaniale wydobywają delikatną nutę lasu. Tak przyrządzona karkówka świetnie sprawdzi się podana na codzienny obiad, jak i na świątecznym stole. Do przygotowania tego dania najlepiej wybrać średniej wielkości, lekko poprzerastany białym tłuszczykiem kawałek karkówki wieprzowej. Jeśli wybierzemy bardzo duży kawałek i tłuszcz będzie miał kolor
Kuchcik gotujebanalne i nudne. Postanowiłem więc zrobić jakąś propozycję śniadaniową. Padło na placki z amarantusa . Ostatnio mam straszną fazę na placki. Prawie codziennie lądują u mnie na śniadanie lub obiad. Bardzo dużą popularnością wśród Was cieszyły się placki z soczewicy i placuszki z mąki gryczanej , dlatego też stwierdziłem, że takie wykorzystanie amarantusa zarówno dla mnie, jak i dla Was będzie najbardziej
Blendmanprzepyszne danie na obiad lub na kolację :) Robi się szybko, a efekt kulinarny jest niesamowity... Pachnie cały dom i wszyscy chcą od razu skosztować tej potrawy :) Potrzebujemy ugotowany ryż, ser, przyprawy, trochę oleju/tłuszczu, naczynie żaroodporne, ...jakieś dodatki :) np. kukurydza, fasolka, groszek, marchewka, cebula... Po kolei układamy warstwami ... ryż, warzywa, ser...i przyprawiamy :) Na ostatnią warstwę
chleba naszegoSzybka i pyszna sałatka zwana ukraińską znaleziona gdzieś w starych kartkach w archiwum, oto co dziś przedstawiam. Sałatka jest aromatyczna, szybka i pożywna więc idealna na obiad albo kolację. Na śniadanie w słoiczku do pracy też będzie znakomita, polecam. Sałatka ukraińska. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBatat - inaczej wilec ziemniaczany. Smakuje ugotowany (zupy, puree, ziemniaki tłuczone lub talarki do obiadu), upieczony (w piekarniku, nawet z grilla) lub usmażony - frytki. Oprócz tego wytwarza się z nich mąkę, płatki, alkohol. Bataty zawierają około 20% skrobi i około 3% cukrów. Są pożywne i zdrowe. Ale charakterystyczne w smaku, słodki, nie każdemu smakują. Nie każdy chętnie sięgnie
Zasmakuj Kuchnimożecie przygotować frittatę na zwykłej patelni. Wystarczy zredukować płomień i przykryć całość pokrywką. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 2 ugotowane ziemniaki np. z pozostałe z obiadu 30 g kiełbaski chorizo 1 cebula 1 ząbek czosnku garść listków szpinaku 3-4 pomidorki koktajlowe 4 duże jajka (rozmiar L) 4 łyżki mleka sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz
cool and mintyObiad ok 385 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Faszerowana papryka fit 4. Podwieczorek ok 107 kcal
Atlas Smakówoczywiście tego nie robimy. Te jajka mają taki plus, że można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Fajnie sprawdzą się jako przystawka na imprezie czy rodzinnym obiedzie. Koniec gadania, czas zabrać się za jajka. Drukuj Jajka faszerowane Składniki 4 jajka 4 gałązki szczypiorku 2 łyżeczki masła 2 łyżki sera żółtego sól pieprz trochę bułki tartej 2 łyżki
Mieszam w GarnkuPyszny obiad, który robi się niemalże sam. Inspiracją do jego powstania była...niedyspozycja mojego piekarnika. Wróciłam z zakupów z myślą, że upiekę pyszne mięsko, ale zapomniałam, że piekarnik chwilowo niedomaga ;) Dlatego postawiłam na proste składniki, proste a wyraziste smaki no i na patelnię :) Do przygotowania 4 podudzi potrzebujecie: 2-3 ząbków czosnku ok. 10-15 marynowanych kaparów pół szklanki białego
Pichceniomania