Kremowe "risotto ai frutti di mare" to aromatyczny śródziemnomorski obiad dla miłośników owoców morza. Składniki na 2 porcje: 250 g mieszanki owoców morza 100 g ryżu arborio szalotka 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 50 ml białego wytrawnego wina 2-3 łyżki śmietany 30 % natka pieruszki Mrożone owoce morza rozmrozić. Przełożyć do garnka, wlać litr wody i zagotować
wyzwania kuchennePrzepis na pampuchy drożdżowe znalazłam w książce Pawła Małeckiego. Lubię przygotowywać słodkości z jego przepisów, bo wiem, że zawsze będą smaczne. Z przepisów Pawła przygotowywałam już
Kuchnia BazyliiTarta smaczna i pożywna z wieprzowym mięsem mielonym, pomidorami i cebulą. Pachnąca dzięki aromatycznym przyprawom. Taka wytrawna tarta posypana szczypiorkiem jest odpowiednim daniem na obiad lub kolację. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnesię przepis z użyciem wybranego artykułu. Zachęcam zatem do odwiedzenia blogów moich koleżanek, gdzie do końca dnia pojawią się różnorodne przepisy z użyciem marchewki. Blogi biorące udział w akcji: Obiad gotowy ! Wilczkowy Świat Pasja Smaku jedz i smakuj Sierotka maRysia w kuchni Marchewkowe placuszki śniadaniowe wyśmienicie smakują polane miodem, syropem klonowym lub syropem z agawy i posypane chrupiącymi orzechami
kolorowotorcikowoOstatnio mamy czas dla kasz. Pęczak, gryczana a ostatnio bulgur. Na zimno, na ciepło. Syncio nie przepada za gryczaną paloną, wszyscy kochamy pęczak. W niedzielne popołudnie przygotowując obiad pomyślałam, że zamiast robić sałatkę przyrządzę kaszę na ciepło. Jak się okazało był to świetny wybór gdyż tak przygotowany bulgur świetnie smakuje w obu formach i jest idealny by zabrać
Dzieje kuchennej Wiewiórypropozycja to porcja witamin w postaci surówki z marchwi. Marchewka pełna witamin, minerałów i wartości leczniczych, dzisiaj podana z jogurtem naturalnym, soczysta z czosnkowym posmakiem - idealny dodatek do obiadu. Przepis: (dla 2 osób) Składniki: 4 duże marchewki 6 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól ziołowa, pieprz Wykonanie: 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce
Mój pomysł nadanie, które można przygotować w parę minut. W czasie w którym gotuje się makaron, kroimy i podsmażamy boczek. Całość nakładamy na talerz do tego ser i obiad gotowy. Prawda że szybko, polecam. Składniki: 400 g makaronu 350 g sera białego 300 g boczku 1 cebula sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu
magiczna kuchnia KasiMiała być krótka wizyta "na herbatkę", odbyło się przyjęcie z obiadem i poniższym deserem. Największą przyjemnością jest gotować dla znajomych wegan. Zawsze docenią, bardzo im smakuje, ucieszą serce miłymi podziękowaniami i słowami uznania. To było niesamowicie przyjemne popołudnie w towarzystwie najlepszych przyjaciół i pysznego jedzenia. Będę Wam częściej przyrządzać to ciasto, obiecuję! :-) Tarta pełna smaków... Znalazły się w niej
Jeść, by żyć w zdrowiuzjeść na obiad, kiedy jest tak zimno, wieje wiatr i pada deszcz? Oczywiście pyszną, rozgrzewającą zupę. Taką, jaką mam dzisiaj dla Was, zrobicie w pół godziny. Trzeba mieć tylko wywar z drobiu lub po prostu rosół a reszta... to już z górki. Pozostałe składniki przeważnie zawsze mamy w domu. A więc, do dzieła... Składniki: 1,5 l wywaru drobiowego
Kuchnia u Krysilubię wyrzucać ziemniaków, które zostały po obiedzie, więc trzeba je wykorzystać. Tym razem zrobiłam kotlety z ziemniaków z dodatkiem sera i pieczarek, które mi bardzo smakowały. Oczywiście można ugotować specjalnie ziemniaki lub zrobić z mniejszej ilości ziemniaków. Składniki: (13 sztuk) 800 g ugotowanych ziemniaków 100 g żółtego sera 8 średnich pieczarek 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej
talerz przyjemnościprzepyszne danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Smakowite domowe k opytka podane z g ulaszem węgierskim to bardzo smaczna i pożywna potrawa idealna na codzienny , apetyczny obiad. Kopytka z Gulaszem Węgierskim - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej kolorowej) 5 dużych ząbków czosnku 400 g krojonych pomidorów (mogą być w puszce
Słodka Stronawersję inną niż tradycyjna pomidorówka. Moja dzisiejsza zupa to bogactwo białka, żelaza i błonnika, na styl indyjski, dlatego polecam ją serdecznie. Zupa przygotowana z półproduktów i dzięki temu szybki obiad podamy na stół. Zupa pomidorowa z fasolą, soczewicą i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJest smaczny i bardzo sycący. Kiedyś kupowaliśmy gotowy sos w słoiczku, ale przecież taki sos jest bardzo łatwy do samodzielnego przygotowania. Wystarczy tylko kilka dobrej jakości składników i pyszny obiad gotowy. A jeśli chcemy podać danie w prawdziwie włoskim stylu, zamieńmy spaghetti na tagliatelle i podajmy z listkiem świeżej bazylii. makaron spaghetti (ilość wg potrzeby) ok. 500-700 g mielonego
Smaki Na Talerzuoleju rzepakowy, smażyć złociste placki ziemniaczane w rozdrabniaczu zmiksować rzodkiewki, ogórki, koperek, dodać do miski z jogurtem wsypać sos francuski, cukier i dobrze wymieszać placki podawać z sosem na obiad, placki są chrupiące, smaczne z sosem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzyjemności Dzisiaj zapraszam Was na rewelacyjny pasztet wegański z czerwoną soczewicą, który świetnie sprawdzi się nie tylko jako smarowidło do kanapek, ale również jako przekąska, czy dodatek do obiadu. Składniki: – 160g soczewicy czerwonej – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 3 marchewki – 1 por – 1 seler – 1 pietruszka – 1 cebula – 1 pomidor – pęczek
Be Fit Be Strong