przypraw, zapieczone w formie na muffiny- oto sposób na pomysłowe śniadanie/kolację (np.; polane kremowym sosem chrzanowym ), a mnie nawet bardziej pasuje jako prosty lecz niebanalny obiad- z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i mizerii... Mniam, mniam! ☺️ Zamiast wsadu z pieczarek można pokusić się o inne dodatki, typu: ser, papryka, cukinia, suszone pomidory... Taka wersja wytrawnych babeczek najlepiej smakuje
Kraina Miodem PłynącaSzybki, pożywny, pachnący warzywami makaron z równie aromatyczną gorgonzolą. Makaron robi się szybko i szybko zaspokaja głód więc jest znakomitym daniem na szybki obiad po pracy, zachęcam do gotowania. Makaron z warzywami i gorgonzolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepizze będą bardzo drogie, nic bardziej mylnego… cena pizzy waha się w przedziale 16-30 parę złotych . I jak wspomniałem wcześniej, możecie dzielić pizzę na dwa smaki. Za obiad dla dwóch osób – 2 pizze, woda, zapłacicie ok. 60 PLN. Warto tutaj wspomnieć, że w popularnych sieciówkach pizza jest znacznie droższa i oczywiście to nie ten sam smak :) Podsumowanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa rybna jest wyjątkowo zdrowa, bo pełna tych dobrych tłuszczy, zawierających kwasy omega-3, witaminę D. Jest ona wartościową propozycją obiadu dla całej rodziny. Nic dziwnego więc, że tak wiele kultur na całym świecie ma w swojej tradycji przygotowywanie tego smakowitego wywaru. Artykuł Zupa rybna i jej wymiary pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEBardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJeśli nie macie pomysłu na obiad to takie roladki będą jak znalazł.Oczywiście pod warunkiem, że lubicie szpinak :) Ja bardzo lubię, dlatego dość często używam go w mojej kuchni. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ja miałam dość duże) 1/2 opakowania szpinaku mrożonego (opakowanie miało 450 g) 1/3 opakowania sera typu feta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła sól,pieprz
Agusiowe smakołykiMiałam w lodówce trochę za dużo boczku i szynki,powstał więc taki szybki obiad. Jeśli lubicie makaron to może się skusicie. Ja bardzo lubię wszelkiego rodzaju sosy śmietanowe, dlatego na pewno jeszcze nie raz dodam jakiś przepis na taki właśnie sos. Składniki: 200 g boczku 150g szynki wędzonej 5 dużych pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 ml śmietany
Agusiowe smakołykimargaryny 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól słoik marmolady lub dżemu dowolnego smaku cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować ( albo użyć pozostałe po obiedzie) , wyłożyć na stolnicę . Dodać mąkę, margarynę, jajka, proszek do pieczenia oraz odrobinę soli. Wyrobić na gładkie ciasto.( ciasto z ziemniaków lubi się niestety przyklejać do blatu, więc pamiętajmy o podsypywaniu mąką) Gotowe
Różne smaki w kuchniplastrów żółtego sera, 2 łyżki masła, sól, świeżo zmielony czarny pieprz. Dodatkowo: wykałaczki lub patyczki, 1/3 szklanki oleju do smażenia. Jeżeli mamy do dyspozycji solidną porcję schabu na obiad, a już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków
Świat Domowej Kuchniśmietanowym sosie pieczarkowym to aromatyczny i aksamitny sos, w którym zanurzone są pulpeciki. Danie jest pyszne. Można je przygotować dzień wcześniej i mieć szybki obiad po pracy. Pulpety podajemy z ziemniakami lub makaronem. Skuszę Was? Składniki pulpetów: 600 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej
Smak mojego domuTakie zapiekanki uwielbiam, nic trudnego nic dziwnego a do tego pyszne. Ziemniaki oskrobać i pokroić w plasterki o grubości 2-3 mm. Ugotować je w osolonej
Kuchnia Pokoleńzrobiłam mordki kolorowym posypkami - nie wszystkim, bo ani się obejrzałam, a sporo posypek wyjadła Zuzia, zanim skończyłabym ostatniego zająca to by się okazało, że cukier wystarczył jej za cały obiad :D Urocze te muffinki-zajączki co? ;) a takie proste w wykonaniu! A cieszą oko i zwiększają doznania smakowe, nie znam nikogo, kto nie lubi marshmallows :) Co do samego dekorowania
Kolorowy PrzepisownikŚląskie z czarnym pieprzem. Kluski podaję z pyszną Zasmażaną Białą Kapustą firmy ORZECH . Kapustkę podaję na ciepło ale można również jeść ją na zimno. Idealny duet podany na bezmięsny obiad. Zapraszam do spróbowania :) Smacznego :) SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków Ok 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Sól do smaku Pieprz czarny w młynku do smaku Olej ok 1 łyżki
Gotowanie PatkiWiosenny makaron w wersji bezmięsnej z grillowanymi zielonymi warzywami i pesto z bazylii, czyli lekki i prosty pomysł na obiad. Składniki na 2 porcje: 150 g ulubionego makaronu cukinia pęczek szparagów zielonych pesto bazyliowe gotowe lub np. z TEGO przepisu sól, pieprz oliwa Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Cukinię pokroić w plastry, oprószyć przyprawami. Szparagi umyć, odłamać
wyzwania kuchenneWąsowie. Opowie o jednogarnkowej potrawie zwanej po niemiecku eintopf, w spolszczonej wersji ajntopf, która była przygotowywana w okresie wzmożonych prac polowych, kiedy nie było czasu na gotowanie i cały obiad najlepiej było przyrządzić w jednym garnku. Przygotuje również cielęcinę w pomidorach z ziemniakami, figatelle – pulpeciki z kaczki w kapuście ze śliwkami i pieczone na blasze plastry ze steku Bavette
WojnaNaSmaki.pl