MARYNOWANA MAKRELA Z GRILLA Ryba pieczona na grillu, lekkostrawna i smakowita. Marynowana w sporej ilości tymianku, rozmarynu i oregano. Obficie posypana świeżą, aromatyczną zieleniną. Idealna na
Moja Książka KucharskaDrodzy, przedstawiam Wam kolejny przepis z serii 'domowe przetwory na zimę' - tym razem ogórki w zalewie keczupowej z kurkumą. Tak przygotowane ogórki świetnie smakują jako dodatek do obiadu (np. kotletów mielonych z ziemniakami), idealne na kanapki lub jako samodzielna przekąska. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 kg ogórków gruntowych 1 duża cebula 1 łyżka soli niejodowanej ZALEWA: 1/2 szklanki octu
Moja Książka KucharskaOGÓRKI KORZENNE Niezwykle aromatyczne ogórki , bardzo łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakują jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako samodzielna przekąska. Polecam przepis ! SKŁADNIKI: 4 kg średnich ogórków gruntowych 1,5 litra wody 75g soli + 1 litr wody do zalania ogórków 7 cebul 75g korzenia chrzanu 2 łyżki ziaren kopru 1 łyżeczka estragonu 2 łyżki korzeni do marynat
Moja Książka KucharskaSAŁATKA Z OGÓRKÓW I PAPRYKI NA ZIMĘ Dzisiaj kolejny przepis z serii 'przetwory domowe na zimę' - sałatka słoikowa z ogórkami, papryką i cebulą. Świetna jako dodatek do obiadu lub przekąska. Polecam ! SKŁADNIKI: ok. 4kg ogórków gruntowych 1/2 kg czerwonej papryki 1/2kg marchwi 1/2kg cebuli 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 3 płaskie łyżki soli niejodowanej
Moja Książka Kucharskawypróbować nowy przepis, przyrządzić coś, co sprawi radość rodzinie i przyjaciołom. Moi Drodzy, dzisiaj przedstawiam Wam przepis na sos słodko-kwaśny na zimę. Jest przepyszny, idealny do przygotowania szybkiego obiadu. Przepis znaleziony kiedyś gdzieś w internecie, wypróbowany i polecam! Podaję oryginalny przepis, możecie go wzbogacić o własne ulubione zioła i przyprawy. SKŁADNIKI: 3kg cukini 1 kg cebuli
Moja Książka Kucharskapotwierdzają, że przygotowywanie domowych zapraw może być sztuką - takie radosne wspomnienie lata. Dzisiaj przedstawiam przepis na sałatkę z buraczków na zimę, z papryką oraz cebulą. W sam raz do obiadu. Polecam! SKŁADNIKI: 6kg buraków 1kg czerwonej papryki 7 dużych cebul 1/2 litra octu 10% 6 szklanek wody 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soli po kilka sztuk ziarenek ziela angielskiego
Moja Książka KucharskaŁOSOŚ W PANIERCE SEZAMOWEJ Delikatna i smaczna ryba, wspaniale usmażona i przyprawiona. Chrupiąca panierka na wierzchu, w środku soczyste mięso. Łosoś w takim wydaniu
Moja Książka KucharskaUSZKA Z GRZYBOWYM FARSZEM Klasyczna pozycja na wigilijnym stole . Tradycyjnie podajemy je do czerwonego barszcz u lub zupy grzybowej. Lepienie uszek zajmuje sporo czasu
Moja Książka KucharskaNajlepsze GOŁĄBKI Z BIAŁEJ KAPUSTY z farszem mięsno-ryżowym jakie królują na moim stole. Obok popularnych do dziś gołąbków przygotowywanych z białej lub włoskiej
Moja Książka KucharskaKOTLECIKI JAGNIĘCE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI Czerwona papryka i pomidory, żółta papryka, zielony bakłażan...kolorowe, naprawdę letnie danie. Nie wiem jak Wy, ale ja mam desperację
Moja Książka KucharskaANTRYKOT Z GRILLA Wspaniała wołowina - odrobina czegoś kwaśnego i słodkiego, całość zwieńczona odrobiną soli. Antrykot marynowany w owocach kiwi, bardzo smaczny, chudy i delikatny. Przygotowując posiłek
Moja Książka KucharskaTRADYCYJNE GOŁĄBKI Z PILZNA Potrawy z kapusty należą do najbardziej popularnych na Podkarpaciu, w tym także gołąbki, których jest wiele
Moja Książka KucharskaŚwietna propozycja na szybki, zdrowy i lekki obiad. Sałatkę przygotowuje się w 10 minut, więc dla zabieganych jest jak znalazł. To również świetna odskocznia od przygotowywania skomplikowanych dań, które zatrzymują nas w kuchni. SKŁADNIKI 180 g miksu sałat (u mnie z roszponką) 1 wędzone udko z kurczaka 180 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz
Passions hobbies lifeKolorowa i bardzo syta zdrowa sałatka. Sprawdzi się na śniadanie, kolację czy nawet lekki obiad. Warzywa przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Do przygotowania sałatki użyłam słynnego sera korycińskiego swojskiego z Wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec. Ser jest pyszny i powiem szczerze im starszy tym lepszy! Wypróbowałam go na pizzy, w sałatkach, na kanapkach. Wykonany z wyczuciem smaku
VioletoweKucharzenieznalazła się w kuchni od razu wylądowała na talerzu jako dodatek do ryby. Jest ona również wspaniałym dodatkiem do innych potraw: mielonego, ziemniaków, jajek. Jeżeli nie macie dodatku do obiadu lub nie macie czasu aby go zrobić polecam wszystkim ćwikłę z chrzanem firmy Jamar
W Moim Magicznym Domu