Robię koktajle,kompoty, ciasta z owocami, naleśniki, rano do owsianki dorzucam garść pokrojonych sezonowych darów. Teraz żegnam się z truskawkami. Te babeczki jedliśmy na śniadanie, po obiedzie, zdążyłam nawet zachomikować je dla swojej przyjaciółki na popołudniowe spotkanie. Polecam, bo pyszne! Składniki: (na 8 dużych sztuk) 170g mąki 150g dobrego masła 100g cukru pudru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Raj dla Podniebieniasamochodem. To właśnie podczas jednej z nich po raz pierwszy usiadłam na miejscu kierowcy i koła samochodu potoczyły się pod moim kierunkiem. Kiedy wracaliśmy wczesnym popołudniem, Babcia już przygotowywała obiad. Siedząc przy stole, pisząc coś lub czytając, obserwowałam każdy jej ruch. W tym czasie Dziadek naprawiał coś, kleił, montował. Tych sobót uzbierało się przez wiele lat… Dziadek nauczył mnie
Raj dla Podniebieniachorizo wykorzystałam do zapiekanki, a zupę-krem pysznie ugotowałam z boczkiem i czosnkiem. Krem jest gęsty i pożywny, czasem jego spora porcja z pajdą chleba wystarczy za cały obiad! Wypróbujcie! Składniki: (na 4 porcje) 5 dużych ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki masła 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 łyżeczki tymianku suszonego
Raj dla Podniebieniachyba najpiękniejsze, co rodzice mogą usłyszeć od swoich dzieci. Jest tak pięknie, tak dobrze, że chcemy tu zostać jak najdłużej. Czujemy, że odpoczywamy. Później po spacerze szukamy miejsca na obiad. Cafe Arka przyciąga nas jak magnes. Wybieramy to miejsce i nie żałujemy. Wydaje się, że tu czas płynie inaczej. Ludzie siedzą, zamawiają kawy, imbryki z herbatą, lemoniady, koktajle, coś słodkiego
Raj dla PodniebieniaJest nas cztery. Znamy sie od dawien dawna. Spotykamy się razem lub osobno. Według potrzeby, według możliwości. Dzielimy się radościami, smutkami, przeczytanymi książkami, przepisami na obiad czy sałatkę, wykradamy z zabieganej rzeczywistości czas tylko dla nas. Jeśli płaczemy, to razem. Jeśli się śmiejemy, to do rozpuku. Zawsze. Jeśli mamy problem, słuchamy się, wspieramy, jak możemy. Rozmawiamy o wszystkim. Począwszy
Raj dla Podniebieniaśniadania! Osobiście jestem zwolenniczką porannych posiłków. W moim przypadku jest tak, że jeśli go nie zjem z rana, skutki złego samopoczucia potrafię odczuwać przez cały dzień…Mogę pominąć obiad, odpuścić sobie kolację, ale śniadanie to pozycja obowiązkowa w moim menu. Tymczasem częstujcie się tym prostym sposobem na pokonanie rannego głodu Składniki (na 2 porcje) 6 – 7 łyżek płatków
Raj dla Podniebienianaszym stole. Podaję go w wersji na ciepło i na zimno np.jako domową wędlinkę. Z patelni, grilla czy jak w tym przypadku jako składnik do sosu, na obiad. Kurczak, to łatwe do obróbki mięso i poradzą sobie z nim świetnie nawet osoby mało przebywające w kuchni. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 szalotka 1/2 czerwonej marynowanej papryki
Gosia gotujeblogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację. Składniki: 3 duże kulki mozzarelli 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz Wykonanie: Mozzarellę osączyć z zalewy, każda pokroić
magiczna kuchnia Kasijest najlepsze na upalne dni? Moim zdaniem chłodnik. Znakomicie nadaje się na obiad, a przy tym ugasi pragnienie. Do chłodnika wystarczą ziemniaczki posypane koperkiem i wszyscy są zadowoleni. Ale czy jedliście z buraczków? Jest rewelacyjny! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieCzęsto zostają Wam z obiadu ziemniaki ? bo mi tak, kiedy mam więcej czasu robię takie oto kuleczki, są naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania :) około 400 g ugotowanych dobrze utłuczonych ziemniaków 1 łyżeczka ziół prowanalskich 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka posiekanego
Sama słodycz i szczypta chiliTeż tak macie, że pyszne dania powstają u Was z potrzeby zużycia składników, które zostały Wam w lodówce? Mi po przygotowywaniu posiłków na detoks, zostały ugotowane
Głodni Wrażeń - fit przepisykociołka , latem smakują najlepiej . Nie wykonuję ich fanatycznie co weekend , ale jak jest ładna pogoda trudno się oprzeć , tym bardziej,że w kuchni robi się mega gorąco podczas gotowania obiadu , a na dworze nie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W marketach pojawiło się znowu wiele, dziwnych mięs już gotowych do pieczenia , ja jednak wolę kombinować sama
Ogrodnik w podróżybottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tak szybkiego obiadu u nas już dawno nie było. Dwa główne składniki i danie gotowe. A ten smak! <3 WOW! Sami nie spodziewaliśmy się ;) Składniki 300 g spaghetti 1 puszka makreli
R'n'G KitchenKotleciki jajeczne to pomysł na wykorzystanie ugotowanych jajek oraz nadmiaru zieleniny. Wystarczy jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z posiekaną pietruszką oraz koperkiem, uformować kotleciki, obtoczyć je
UgotowaćPomysł na bardzo szybki i odżywczy obiad (pokrzywa jest bogata w żelazo i witaminę C). Najlepiej zrywać górne liście z terenów oddalonych od dróg i dopóki roślina jeszcze nie zakwitła. Koniecznie weźcie rękawiczki i nożyczki :). Składniki na 2 porcje: 200-300 g makaronu 3-4 duże garście liści pokrzywy ½ kostki sera typu feta 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego
Qlinarnie i Qlinarnie