Pieczone marchewki to idealny dodatek do obiadu, ale także do spakowania do pudełka do pracy czy szkoły. Dziś postanowiłam przygotować pikantne pieczone marchewki z dodatkiem miodu i ostrego sosu chili - sriracha. Takie połączenie okazało się fantastyczne i jest to zdecydowanie danie dla osób, które lubią pikantne dania. Oczywiście ostrość potrawy można regulować ilością sosu chili dodanego do marynaty, ale to danie musi mieć delikatnego "kopa". Polecam! Składniki : 500g młodej marchewki 2 łyżki miodu 1 łyżecz... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...