obiad - 94612 przepisów (strona:2944/6308)

Pieczony łosoś w nasionach Chia z cytryną,grillowanym młodym porem i żółtym pomidorkiem na liściach botwinki z kiełkami sałaty,r 158

okresem jak dla mnie do eksperymentowania w kuchni . W zasięgu ręki mamy młode świeże warzywa i zioła . Danie naprawdę jest bardzo proste do przyrządzenia w 40 minut ogarniemy cały obiad . Składniki 4 osoby 4 porcje fileta łososia surowego 1 łyżeczka nasion Chia- szałwia hiszpańska 4 plasterki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 2 młode pory typu baby opakowanie żółtych koktajlowych

Viola cooks with passion
placki warzywne z kaszą gryczaną 168

gorącą patelnię. Smażymy 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe. Smacznego Jeżeli placki nie są wystarczająco spójne należy dodać więcej mąki. Placuszki możemy potraktować jako samodzielne danie na obiad lub kolację ale także, jako przekąska do pracy. Idealnie będą smakować z ulubionym sosem

Gar Zdrowia
Sałatka z buraków, ciecierzycy i jajek 235

oderwać od nich oczu..i kombinuję z nimi w kuchni co się da. Olej lniany świetnie dopełnia wszelkie sałatki śledziowe. Ostatnio mam kulinarną fazę na buraki. Jadamy tarte do obiadu, pieczone, gotowane jako dodatek do sałatek. I dobrze, bo to samo zdrowie - dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Szklanka soku z buraków potrafi zdziałać

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z jajek z lubczykiem i tymiankiem 270

Witam serdecznie po bardzo długiej, bo prawie dwuletniej przerwie..................... Jeśli nie macie pomysłu na szybki, smaczny wiosenny obiad, to skorzystajcie z mojej propozycji. Kotlety z jajek, bo o nich mowa, robię zazwyczaj własnie Wiosną, kiedy pojawiają się świeże zioła, które doskonale do nich pasują. Dzisiaj skorzystałam z dobrodziejstw smaku lubczyku i tymianku. Składniki: 10 jaj 1 średnia cebula 1 duży

Gosia gotuje
Tarta ze szparagami i serem 151

swoim zaopatrzeniu. A szkoda, bo smakują wybornie. Szkoda, że sezon na nie jest taki krótki, warto więc go wykorzystać dość intensywnie. Polecam tą tartę. Jest sycąca, idealna na obiad lub kolację. Na ciepło i na zimno. Na deszcz i na słońce Idealna również na pikniki plenerowe. Nie brudzi rączek Przypominam o obciążeniu ciasta, w czasie wstępnego zapiekania. Inaczej ciasto podniesie

Mieszam w Garnku
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM 395

Pomysłów na pierś z kurczaka jak i na sosy jest bardzo wiele. Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka w sosie pomidorowo- bazyliowym. Obiad pyszny i szybki w przygotowaniu :) Pierś z kurczaka w sosie pomidorowo- bazyliowym podałam z  kaszą jęczmienną pęczak  od  Młyny Stoisław . Kasza jęczmienna pęczak jest bardzo zdrowa, bogata w wiele wartości odżywczych

Zrób to smacznie
Cukinia zapiekana z orzechami i niedźwiedzim czosnkiem 134

Cukinię uwielbiam pod każdą postacią! Dziś na obiad w formie zapiekanej, z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i orzechów! Składniki: 2 młode cukinie 1 biała cebula 5 listków czosnku niedźwiedziego 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki zmielonych orzechów 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Wykonanie: Cukinię umyć, przekroić wzdłuż

Tradycyjna Kuchnia
Kociołek po meksykańsku 356

przecieru pomidorowego (przepis tutaj ),  mam jeszcze kilka słoiczków z jesiennych zapasów. Możemy również użyć świeżych pomidorów, podgotowanych i przetartych przez sitko. To proste danie jednogarnkowe można zjeść na obiad lub kolację. Polecam! Kociołek po meksykańsku Składniki: Na pulpety; 300g mięsa mielonego wołowego, wieprzowego lub mieszanego 1 jajko 1 cebula ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, oregano

Smak mojej kuchni
Szparagi z marchewką, smażone na patelni 210

Wiosna to czas szparagów. Zawsze czekam na nie z niecierpliwością. Dzisiaj mam dla Was propozycję na ciepły dodatek do obiadu. Szparagi z marchewką, smażone na patelni. Składniki: 2 duże marchewki pęczek zielonych szparagów kilka łyżek oliwy z oliwek łyżka masła sól Przygotowanie: Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy końce i kroimy na mniejsze kawałki

Smak mojego domu
Sałatka zielono-czerwona 128

Fantastyczna sałatka ze zdrowymi warzywami. Pyszna i aromatyczna. Z podanej ilości wychodzi całkiem spora miska, więc spokojnie możne posłużyć nam jako dodatek do obiadu, a następnie jako sałatka kolacyjna. Myślę też, że świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs z grilla. 2 kalarepy 1 ogórek zielony 1-2 pęczki rzodkiewek 1 czerwona cebula roszponka (ilość wg uznania) pęczek koperku pęczek

Smaki Na Talerzu
Fit roladki z indyka faszerowane porem 133

Obiad w wersji light, dla miłośników zdrowej diety :)  Składniki: ½ kg fileta z indyka 1 por sól i pieprz do smaku masło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczki folia spożywcza Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc,  odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora

Tradycyjna Kuchnia
Ziemniaki w pomidorach 137

Ziemniaki do obiadu już Ci się znudziły? Nie musi być nudno! Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów- np. z pomidorami. Składniki: 12 ziemniaków 3 mięsiste pomidory 1 biała cebula 3 plastry żółtego sera 3 łyżki masła ½ szklanki śmietany 1 łyżeczka mąki sól i pieprz do smaku suszone zioła lub świeże 1 szklanka wody Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i udusić

Tradycyjna Kuchnia
Chrupiąca sałatka z selera naciowego 676

Sałatka z selera naciowego, rzodkiewki, uprażonych pestek słonecznika, ugotowanego jajka i odrobiny startego oscypka jest bardzo smaczna i bardzo chrupiąca. Znakomicie nadaje się jako sałatka do obiadu, na imprezy, Sylwestra czy na grilla. Świeża, wiosenna, z dużą ilością świeżej natki pietruszki posmakuje każdemu, kto lubi sobie pochrupać. Zamiast majonezu można dać sam jogurt grecki, ja dodałam odrobinkę majonezu, jedynie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Omlet ze szparagami, fetą i pomidorkami 136

przyspieszenie metabolizmu :)) Dlatego dziś pyszne połączenie - to co bardzo lubię łączyć w omletowych propozycjach - pomidorki i feta plus ukochane zielone szparagi :) Mega pycha! Oczywiście można zjeść omlet na lekki obiad czy kolację - jeśli komuś mało - dorzucając jeszcze jedno jajko :)  SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 316 kcal) 2 jajka  4-5 sztuk zielonych szparagów 40 g sera feta

Moje Kuchenne Rewelacje
Stir-fry z polędwiczką wieprzową, grzybami shiitake i pak choi 182

danie pełne smaku typu stir fry. Polędwiczka krótko smażona na maksymalnie rozgrzanym oleju jest soczysta i wyjątkowo smaczna, do tego aromatyczne grzyby shiitake, blanszowana pak choi, ugotowany ryż i obiad gotowy Polecam Składniki: 300 g polędwiczki wieprzowej 2 kapusty pak choi 4-5 suszonych grzybów shiitake świeży imbir (około 3/4 kciuka) 3 ząbki czosnku 1 łyżka cukru trzcinowego

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania