Pomysłów na pierś z kurczaka jak i na sosy jest bardzo wiele. Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka w sosie pomidorowo- bazyliowym. Obiad pyszny i szybki w przygotowaniu :) Pierś z kurczaka w sosie pomidorowo- bazyliowym podałam z kaszą jęczmienną pęczak od Młyny Stoisław . Kasza jęczmienna pęczak jest bardzo zdrowa, bogata w wiele wartości odżywczych
Zrób to smacznieCukinię uwielbiam pod każdą postacią! Dziś na obiad w formie zapiekanej, z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i orzechów! Składniki: 2 młode cukinie 1 biała cebula 5 listków czosnku niedźwiedziego 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki zmielonych orzechów 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Wykonanie: Cukinię umyć, przekroić wzdłuż
Tradycyjna Kuchniaprzecieru pomidorowego (przepis tutaj ), mam jeszcze kilka słoiczków z jesiennych zapasów. Możemy również użyć świeżych pomidorów, podgotowanych i przetartych przez sitko. To proste danie jednogarnkowe można zjeść na obiad lub kolację. Polecam! Kociołek po meksykańsku Składniki: Na pulpety; 300g mięsa mielonego wołowego, wieprzowego lub mieszanego 1 jajko 1 cebula ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, oregano
Smak mojej kuchniWiosna to czas szparagów. Zawsze czekam na nie z niecierpliwością. Dzisiaj mam dla Was propozycję na ciepły dodatek do obiadu. Szparagi z marchewką, smażone na patelni. Składniki: 2 duże marchewki pęczek zielonych szparagów kilka łyżek oliwy z oliwek łyżka masła sól Przygotowanie: Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy końce i kroimy na mniejsze kawałki
Smak mojego domuFantastyczna sałatka ze zdrowymi warzywami. Pyszna i aromatyczna. Z podanej ilości wychodzi całkiem spora miska, więc spokojnie możne posłużyć nam jako dodatek do obiadu, a następnie jako sałatka kolacyjna. Myślę też, że świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs z grilla. 2 kalarepy 1 ogórek zielony 1-2 pęczki rzodkiewek 1 czerwona cebula roszponka (ilość wg uznania) pęczek koperku pęczek
Smaki Na TalerzuObiad w wersji light, dla miłośników zdrowej diety :) Składniki: ½ kg fileta z indyka 1 por sól i pieprz do smaku masło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczki folia spożywcza Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc, odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora
Tradycyjna KuchniaZiemniaki do obiadu już Ci się znudziły? Nie musi być nudno! Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów- np. z pomidorami. Składniki: 12 ziemniaków 3 mięsiste pomidory 1 biała cebula 3 plastry żółtego sera 3 łyżki masła ½ szklanki śmietany 1 łyżeczka mąki sól i pieprz do smaku suszone zioła lub świeże 1 szklanka wody Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i udusić
Tradycyjna KuchniaSałatka z selera naciowego, rzodkiewki, uprażonych pestek słonecznika, ugotowanego jajka i odrobiny startego oscypka jest bardzo smaczna i bardzo chrupiąca. Znakomicie nadaje się jako sałatka do obiadu, na imprezy, Sylwestra czy na grilla. Świeża, wiosenna, z dużą ilością świeżej natki pietruszki posmakuje każdemu, kto lubi sobie pochrupać. Zamiast majonezu można dać sam jogurt grecki, ja dodałam odrobinkę majonezu, jedynie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieprzyspieszenie metabolizmu :)) Dlatego dziś pyszne połączenie - to co bardzo lubię łączyć w omletowych propozycjach - pomidorki i feta plus ukochane zielone szparagi :) Mega pycha! Oczywiście można zjeść omlet na lekki obiad czy kolację - jeśli komuś mało - dorzucając jeszcze jedno jajko :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 316 kcal) 2 jajka 4-5 sztuk zielonych szparagów 40 g sera feta
Moje Kuchenne Rewelacjedanie pełne smaku typu stir fry. Polędwiczka krótko smażona na maksymalnie rozgrzanym oleju jest soczysta i wyjątkowo smaczna, do tego aromatyczne grzyby shiitake, blanszowana pak choi, ugotowany ryż i obiad gotowy Polecam Składniki: 300 g polędwiczki wieprzowej 2 kapusty pak choi 4-5 suszonych grzybów shiitake świeży imbir (około 3/4 kciuka) 3 ząbki czosnku 1 łyżka cukru trzcinowego
Oryginalny smakWitam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę makaronową z sałatą zieloną i pomidorami. Sałatka jest treściwa i idealnie nadaje się do podania na kolacje lub na obiad jako samodzielne danie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebować: 300 g makaronu grubego – rurki, kokardki itp.. 300 g małych pomidorów 5 jajek ugotowanych na twardo około 15 oliwek zielonych
Uwaga Babcia GotujeSezon na szparagi możemy rozpocząć ! Na szybki wiosenny o biad polecam szparagi, jajko sadzone i dla wielbicieli dodatkowo ziemniaki z koperkiem :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon na szparagi możemy rozpocząć ! Na szybki wiosenny o biad polecam szparagi, jajko sadzone i dla wielbicieli dodatkowo ziemniaki z koperkiem :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldbyło, że z tego powodu jest nudno, to wprowadzam nieco urozmaiceń. Tym oto sposobem dziś mam dla Was propozycje na szparagową zupę do picia. Taka wersja jest doskonałym uzupełnieniem obiadu czy kolacji. Sami zobaczcie. Szparagowa zupa do picia składniki na 4 porcje 1 pęczek zielonych szparagów 150 g mrożonego groszku 165 ml mleka kokosowego (mała puszka
Przysmaki KarolkiFilety z kurczaka przygotować można na wiele sposobów. Jednym z moich ulubionych smaków, jest filet z kurczaka w teriyaki. Doskonały do obiadu, idealny jako szybka ciepła kolacja lub także jako składnik szybkiej sałatki. Sprawdza się także na kanapkach. Kurczaka w teryiaki przygotowuję na patelni, smażąc na pergaminie. Jest soczysty, jędrny i aromatyczny. Składniki na filet z kurczaka w teriyaki
kolorowotorcikowo