obiad - 94612 przepisów (strona:2404/6308)

Surówka z pora, marchewki i jabłka 63

Szybka, smaczna i przyjemna. Idealna właściwie do każdego obiadu. Róbcie więc. Na najbliższą niedzielę. U nas już raczej kulinarnie bardziej wielkanocnie, ale Wy się nie krępujcie. Gotujcie jak przystało na normalnych ludzi :). Składniki: mała biała część pora 1 duża marchewka 1 jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól   Umyte jabłko i marchewkę

Kardamonovy
Sałatka z ogórków kiszonych, marchewki i cebuli 62

olejem rzepakowym. Sałatka wylądowała na talerzach z kotletami z czerwonej soczewicy. Nie spodziewałam się, że to będzie fajne połączenie. Chciałam po prostu mieć tę sałatkę na blogu, a na obiad były kotlety. Wyszło super. Składniki: 8 ogórków kiszonych 1 cebula 1 marchewka 1 ząbek czosnku pół pęczka koperku 2 łyżeczki oliwy extra virgin sól pieprz Ogórki kroimy w grubsze plasterki

Kardamonovy
Młoda kapusta zasmażana 63

razu uśmiechnęłam się nie tylko w duszy. Nie kupiłam jednak żadnej, bo w lodówce w domu czekały na mnie dwie sztuki <3. Jedna poszła na surówkę na dzisiejszy obiad, druga na kapustę zasmażaną. Kuchnia polska jest czymś niesamowitym. Łapcie przepis, jest zupełnie zwyczajny. Składniki: 1 młoda kapusta 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła pół szklanki wody

Kardamonovy
Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami 84

podobnych smaków, bo to byłoby już za dużo. Sałaty i ogórki są delikatne, więc bardzo fajnie uzupełniają braki subtelności. Taka sałatka świetnie sprawdzi się na grilla lub do lekkiego obiadu, np. krewetek. Ja klasycznie zjadłam ją bez niczego, zaraz po zrobieniu zdjęcia, bo lubię i już. Na samą myśl o niej teraz, mam ślinotok po łokcie. Bo lubię i już

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 73

Ostatnio udało mi się wyhaczyć młodą kapustę pekińską, więc postanowiłam zrobić z niej surówkę. Dla mnie idealnym uzupełnieniem do tej surówki i pulpetów był brązowy ryż. I tak powstał obiad niemal idealny. Przepis na pulpety macie tutaj → pulpety gotowane w ajvarze . Jak sobie teraz tak myślę, to takie surówki dobrze sprawdzą się także przy okazji grillów czy kanapek z szarpaną

Kardamonovy
Sałatka z ogórkami, chili i kolendrą 59

wyszło super. Jest słodycz, kwas, ostrość i chrupkość. Nie sądzę aby ta sałatka idealnie pasowała do fasolki szparagowej z bułką tartą , ale akurat taki duet trafił się nam na obiad. Myślcie co chcecie, było pysznie. Składniki: 6 średnich ogórków gruntowych 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 chili 1 łyżka uprażonych ziaren sezamu 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku

Kardamonovy
Kuskus z papryką, cukinią i fetą 75

pozbyć przed wyjazdem na drugą część wakacji. Kupiliśmy trochę za dużo niektórych produktów, postanowiłam zrobić z nich drugie śniadanie. Kuskus z papryką, cukinią i fetą poleca się także jako obiad do pracy. Bardzo często tego typu sałatki robiłam właśnie do pracy. Piszę robiłam, bo obecnie siedzę z Tolką w domu, a My pracuje zdalnie. Kuskus możecie zastąpić jakąkolwiek inną kaszą

Kardamonovy
Pappardelle z cukinią i gorgonzolą 79

Pappardelle z cukinią i gorgonzolą to przepis z wakacyjnego obiadu. Przeglądając zdjęcia, przypomniało mi się, że przecież miałam go Wam tutaj opublikować. Kuchnia, jaką mieliśmy do dyspozycji na wakacjach nie była jakoś genialnie wyposażona, ale do tego typu posiłków zupełnie nie musiała. Zresztą tutaj naprawdę nie ma jakiejś filozofii. Przepis jest banalnie prosty, a samą potrawę robi się błyskawicznie

Kardamonovy
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z marchewką 85

kwestia dodania większej ilości marchewki, może to zasługa oliwy, którą uwielbiam. Wszystko fajnie zagrało, zjedliśmy wszystko za jednym zamachem. Tego typu surówki pasują mi praktycznie do każdego wytrawnego obiadu. Ryba, wiadomo. Gulasze i inne pieczyste. Kotlety mięsne, bezmięsne. Z soczewicy i kaszy. Z tego co pamiętam jedliśmy ją z pasztetem z cukinii . Dla mnie – bomba. Surówka z kiszonej czerwonej

Kardamonovy
Pieczeń z mielonej szynki wieprzowej z warzywami (na Święta lub na kanapki) 97

dziś jemy? Pyszna i zdrowa pieczeń z chudej, mielonej szynki, z dodatkiem warzyw. Pyszna jako mięso do obiadu - na świeżo, ale także na zimno jako zamiennik wędliny.  1kg mięsa mielonego 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 dużego selera 1 pęczek zielonej pietruszki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę przyprawy: sól, pieprz, gyros, czosnek granulowany

Szefowa kuchni
Sałatka Tortellini i Kurczakiem 80

tortellini może Wam posłużyć jako poczęstunek dla gości, ponieważ bardzo efektownie prezentuje się na stole. Możecie ją także zabrać ze sobą do pracy lub zjeść w domu na obiad czy kolację. Sałatka jest smaczna, syta, pełna kolorowych warzyw. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszną sałatkę z tortellini i kurczakiem . Jeśli jej skosztujecie, na pewno poprosicie o więcej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Żeberka zapiekane z kapustą – kuchnia podkarpacka 76

Żeberka zapiekane z kapustą – kuchnia podkarpacka Żeberka zapiekane z kapustą to idealne danie na świąteczny obiad. Do naczynia do zapiekania wkłada się kapustę i obsmażone mięso, po czym całość zapieka się w piekarniku. Równie dobrze danie można przyrządzić w garnku z grubym dnem, dusząc je na wolnym ogniu, choć wymaga ono wówczas mieszania i doglądania. Żeberka zapiekane z kapustą

Trzeci talerz
Likier z nutelli wg Iwony Przekop 606

Przepis na likier z nutelli z grupy 1000 pomysłów na obiad i nie tylko autorstwa Pani Iwony Przekop . Składniki 300 ml mleka 150 ml śmietany 30% 200 ml wódki 200 g nutelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mleko że śmietaną podgrzać, tylko pilnować aby się nie zagotowało i wykipiało, dodać Nutella mieszać aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Wlać wódki, wymieszać

Do Garów!
Pierogi ruskie 489

Przepis na pierogi ruskie z grupy 1000 pomysłów na obiad i nie tylko autorstwa Pani Urszuli Radziewicz . Farsz Około 1kg ziemniaków 0,70 dkg twarogu- półtłusty 2 cebule sól pieprz Ziemniaki ugotować następnie- ziemniaki, ser miele, dodaję zeszkloną na maśle cebulę, sól,pieprz do smaku. Wyrabiam na jednolitą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 4 szklanki mąki pszennej, łyżeczka soli

Do Garów!
Gofry dyniowe fit 97

Ciężko mi nawet powiedzieć ile dyni przerobiłam w tym roku. Mały człowiek uwielbia dynie, mam ją w słoikach i zamrożoną, zawsze można ją wykorzystać do deserów, do obiadów, ogranicza nas tylko wyobraźnia. Zapomniałam do masy dodać oleju, mimo wszystko gofry wyszły chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Gdy zamienilibyśmy jeszcze mąkę pszenną na jakąś pełnoziarnistą, np. orkiszową, byłyby bardziej

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania