już klasyk, a więc takiego przepisu nie może zabraknąć na mojej stronie. Jest to przepis bardzo uniwersalny, gdyż świetnie sprawdza się na śniadanie, do lunchbox’a, na słodki obiad, a nawet deser. Ponadto, możemy poszaleć z różnymi rodzajami mąk w przygotowaniu naleśników, co może całkowicie odmienić oblicze tego dania Składniki na 14 sztuk ( z tego przepisu ): – 150g mąki pszennej
Be Fit Be StrongCześć! Propozycja nie tylko na stół wigilijny. Bardzo smaczne wydanie śledzi, zachęcam by takie śledzie przygotować. Tu podałam składniki na porcję dla 4 osób. Jeśli
Pieprzyć z FantazjąNajlepsze na jesienne śniadanie - delikatne placki z dynią i do tego przesmażone śliwki. Chyba ciężko sobie wyobrazić lepszy początek dnia:) Do placków dodaję pure z dyni
Smaczny zeszytDzisiaj pomysł na pyszny, pożywny, wegetariański obiad. Zapraszam na bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami, fetą i posypane startym parmezanem. Idealnie sprawdzą się na obiad lub ciepłą kolację. Bakłażany mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Świetnym pomysłem na wykorzystanie tego warzywa jest również przepyszna Parmigiana di melanzane lub znana i lubiana Moussaka (musaka) . Polecam! Składniki: 3 średnie bakłażany 3/4 szklanki kaszy kuskus
Oryginalny smakCiasto, które jest jednym z ulubionych mojego Męża. Wielu ich nie ma, a jeśli już jakieś są, to na pewno nie te "swoje", przygotowywane w domu
Kuchnia w czekoladzieCześć! Wracam swoimi wypiekami do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor
Pieprzyć z FantazjąDzisiaj przepis na ekspresowy do przygotowania obiad. Smażone filety z morszczuka podane ze śmietanowym sosem wraz z dodatkiem suszonych pomidorów. Bardzo smaczne połączenie smaków. Poniższe danie polecam podawać z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw (miks sałat i pomidory koktajlowe wraz z dodatkiem czerwonej cebuli). Składniki na 2 porcje: filet z morszczuka (wagowo około
UgotowaćJesień w tym roku jakoś wyjątkowo mnie zdemotywowała. To chyba przez tą ładną pogodę, bo szkoda czasu na siedzenie w kuchni, zdjęcia :) Mam za to w
Kuchnia w czekoladzieCzerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana – Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. robimy nawet Gołąbki z modrej kapusty Surówka z czerwonej kapusty pasuje do większości tradycyjnych polskich obiadów. Ale jeśli wolicie kapustę białą, to polecam mój przepis na Surówkę Colesław . Polecam też zbiór przepisów na pyszne surówki do obiadu. Składniki na surówkę z modrej kapusty: 1 mała główka czerwonej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciepło, ponieważ wtedy czuć jeszcze więcej smaku i aromatu. Taka sałatka z pieczoną dynią i komosą będzie również świetnym pomysłem do lunchboxa lub jako lekka kolacja, czy dodatek do obiadu. Coś innego niż zwykle, ale jakże pysznego! Składniki pół szklanki suchej czerwonej komosy ryżowej (zwykła biała lub jakaś inna drobna kasza też będą pasowały) jedna nieduża dynia hokkaido , ok. 800g(...)pestki dyni. Wszystkie składniki na dressing mieszamy ze sobą i skrapiamy nim sałatkę przed podaniem. Gotowe! Sałatka z pieczoną dynią i komosą może być świetnym dodatkiem do mięsa na obiad lub posiłkiem do pracy. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=295567&channelId=31230&partnerId=18607&graphicId
Analiza Smakumąż rzuca od czasu do czasu hasło „zrobiłabyś coś normalnego na obiad” to wiem, że chodzi mu o jakieś klopsy. Za pomysł tych dzisiejszych muszę podziękować ukochanej Pani Krysi, kolejny zresztą, bo mogliście już poznać jej genialny marchewkowy tort . Zrobienie całego obiadu zajęło mi dosłownie pół godziny, bo klopsom towarzyszyła czerwona soczewica z kolendrą i buraczki domowej roboty
greenscarfKremowa zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na naszą ulubioną kremową zupę pieczarkową. Serwuję ją najczęściej jesienią i zimą. Zupy
Słodkie okruszkiCześć! Sławna ryba po grecku. Mile widziana na stole nie tylko z okazji Wigilii czy Bożego Narodzenia. Imprezy, spotkania - taka przekąska sprawdza się zawsze! Składniki: * ok
Pieprzyć z FantazjąSkładniki : • wołowina – 1 kg • czerwona papryka – 1 szt. • zielona lub żółta papryka – 1 szt. • mielona słodka papryka – 3 łyżki • mielona ostra papryka – 1 łyżka • liście laurowe
KUCHNIA POLSKA