obiad - 94612 przepisów (strona:1167/6308)

Gofry klasyczne 124

Dziś zapraszam na gofry. Jest to podstawowy, najlepszy przepis na gofry klasyczne - bez udziwnień i dodatków w cieście. Lekkie, chrupiące gofry, które będą doskonałą podstawą do

Smaczny zeszyt
Curry z dyni i szpinaku z orzeszkami ziemnymi 116

Chociaż kolejny tydzień zapowiada się ciepło, to warto mieć pod ręką przepis na rozgrzewające, gęste curry- bo to danie idealne na jesień i jak nie w

Smaczny zeszyt
Kuleczki wieprzowe na liściach sałaty 128

Grillowane kuleczki wieprzowe to świetna propozycja na przystawkę albo danie na imprezę. Można je zawinąć w liść sałaty z dodatkiem kolendry, cebulki i sosu chilli i

Smaczny zeszyt
Zupa grzybowa 146

Niezwykle aromatyczna zupa z grzybów leśnych z makaronem. To chyba mój ulubiony sposób na wykorzystanie leśnych grzybów. Włoszczyzna, grzyby, obowiązkowo dużo natki pietruszki. Prosta i przepyszna

Smaczny zeszyt
Zapiekanka z ryżem kurczakiem i grzybami 131

Zapiekanka jesienna grzybowa z ryżem który został od poprzedniego obiadu. Dzięki temu zrobiłam ją bardzo szybko, i wykorzystałam resztki. Jaka jest w smaku? Obłędna, lekko serowa, mocno grzybowa pachnie lasem. Mega dobra na ciepło i na zimno.    1 woreczek ryżu ugotowany 1 cebula 40 dkg podgrzybków 100 g sera żółtego startego 200 g śmietany gęstej 18 % sól, pieprz(...)Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję cztery łyżki oleju, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka i odstawiam na godzinę do lodówki. Ryż wykorzystałam ugotowany z poprzedniego obiadu. Tak zwany recykling kuchenny. Cebulę, czosnek kroję drobno. Przesmażam na patelni na oleju, dodaję kurczaka i dalej przesmażam ale chwilę bo kurczak będzie jeszcze pieczony. Przekładam na talerz

wesoła kuchnia
Puszyste drożdżowe ciasto ze śliwkami 117

Cześć! To ciasto jest mega puszyste i smaczne. Uwielbiam drożdżowe ciasta. Dodatek dżemu i kubka mleka czyni to jedzenie iście królewskim :) Składniki: * 50 dkg mąki * 1

Pieprzyć z Fantazją
Jak ułożyć zbilansowaną dietę – najprostsze menu na tydzień 87

jogurt, ser i ich odpowiedniki, głównie o obniżonej zawartości tłuszczu. Od czego zacząć Jak ułożyć zbilansowaną dietę? Dziś zajmiemy się tylko pozornie najbardziej skomplikowaną częścią codziennego jadłospisu – czyli obiadami. Świetnym uzupełnieniem lunchy, które zaproponujemy będą: sniadanie w postaci musli czy granoli z jogurtem, jajek oraz owoców na podwieczorek. Podstawowe składniki w tym menu to: – ryba (grupa(...)migdałowej panierce Zobacz przepis Nuggetsy z pieczonymi warzywami i surówką Zobacz przepis Panierowane, pieczone ryby z frytkami Zobacz przepis Wszystkie dania zrobiliśmy w niedzielę, w czasie kiedy przygotowywaliśmy niedzielny obiad, na który były pieczone ryby z warzywami i frytkami. Upiekliśmy też własną focaccię, na którą przepis znajdziecie tutaj. Przekonacie się, że jest to najłatwiejszy do zrobienia chlebek na świecie. Focaccię

Niedzielny kucharz
Surówka węgierska z kiszonej kapusty 134

dodajemy oliwę, mieszamy i przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem *** *** Ponownie mieszamy i odkładamy na około 30 minut aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Roladki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym z pieczarkami 152

Uwielbiam takie obiady a w szczególności z sosem pomidorowym. Mięso jest bardzo aromatyczne a dodatek małych pieczarek dopełnia smak całego dania. Roladki w smaku przypominają domowe gołąbki, tylko bez kapusty.  Polecam na rodzinny obiad! 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 70 g ugotowanego ryżu 4 jajka 1 biała cebula ½ pęczka świeżej natki pietruszki 4 łyżki bułki tartej Sól

VioletoweKucharzenie
Yakisoba – smażony japoński makaron z krewetkami i kurczakiem 106

dzisiaj, tak przy piątku, mam dla Was genialny przepis na dość szybki w przygotowaniu obiad. Mimo, że do jego przygotowania nie potrzebujemy wielu specjalnych składników, to po połączeniu ich wszystkich otrzymujemy nietuzinkowe danie pełne interesującego aromatu. Uważajcie, ciężko jest poprzestać na jednej porcji…! Danie świetnie sprawdza się do lunchboxa i smakuje nawet na zimno. Przepis na 4 porcje. Składniki

Be Fit Be Strong
Szarlotka (ciasto kruche na smalcu) 168

 Cześć! Królowa jesiennych wypieków: szarlotka. Są jej różne wydania. Ja zatęskniłam za szarlotką taką jaką jadłam w dzieciństwie. Co ją odróżniało od tych innych? Prostota

Pieprzyć z Fantazją
Spaghetti z pesto pietruszkowym i wędzonym łososiem 129

Pomysł na szybki do przygotowania, zdrowy i lekki obiad - spaghetti z domowym pesto pietruszkowym podane z wędzonym łososiem. Prosto i smacznie. Do tego dania polecam dodać łososia wędzonego na gorąco 😉  Składniki na 3-4 porcje: 1/2 opakowania makaronu typu spaghetti (200 g) 1 duży pęczek natki pietruszki (80 g) 2 ząbki czosnku 1 garść mieszanki orzechów (np. włoskie, brazylijskie

Ugotować
Policzki wieprzowe w winie 81

Policzki wieprzowe w winie są doskonałą propozycją dania na wykwintny obiad. Najlepiej komponują się z puree ziemniaczanym lub młodymi ziemniakami. W przygotowaniu wbrew pozorom są łatwe i wcale nie tak pracochłonne jakby się wydawało. Mięso z policzków jest bardzo delikatne, jeszcze delikatniejsze od mięsa z polędwicy. Jedynym problemem w ich przygotowaniu może być dostępność – raczej nie znajdziecie

Kuchnia Bazylii
Penne z dynią, grzybami i boczkiem (Penne con zucca, funghi e pancetta) 140

już w klimacie jutrzejszego Międzynarodowego Dnia Makaronu i na obiad przygotowałyśmy makaron z kremowym sosem dyniowym, boczkiem i grzybami. Prosty i szybki w przygotowaniu pomysł na niezwykle smaczny obiad w jesiennej scenerii.  A skoro jutro obchodzimy Dzień Makaronu, chciałabym już dziś zaprosić Was na jutrzejsze wpisy. Podzielę się z Wami  m.in. przepisem na domowy makaron, zdradzę Wam sztuczki

La grande e la piccola cuoca
Sernik z chałwą 191

Lubicie chałwę? Jeżeli tak to podsyłam Wam super przepis na sernik z chałwą. Udekorowany możecie wykorzystać jako tort :) Składniki: spód 200 g ciemnych herbatników 150 g

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania