Cześć! Przepis na to ciasto jest jednym z pierwszych w moim starym zeszycie. Kartki już pożółkły i niemiłosiernie się poplamiły...same ;) Dlaczego ciasto nazywa się Pocałunek
Pieprzyć z FantazjąZapraszam Was pod nowy adres mojego bloga http://karolakulinarnie.pl/ Prace nadal trwają, ponieważ chcę zachować wszystkie dotychczasowe przepisy. Zapraszam serdecznie!
Karola gotujeDzisiaj pomysł na danie przygotowane z pieczonej dyni hokkaido i jabłek podane z ryżem. Zupa-krem, która jest bardzo gęsta i sycąca. Obiad na słodko, który powinien posmakować dzieciom. Ponadto jest to świetny sposób na przemycenie warzyw i owoców w zupie mlecznej. Polecam przygotować. Składniki na 2-3 porcje: 1/2 dyni hokkaido (waga po usunięciu miąższu około
UgotowaćSałatka z tofu – jest bardzo szybka w przygotowaniu, zdrowa i lekka. Idealnie nadaje się na kolację lub przekąskę do pracy. Nie wiem czy wiecie czym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kiedy widzę w sklepie mięso (mielone z indyka – ulubione, delikatne) od razu myślę o kształtnych, soczystych, domowych i dobrze doprawionych kotletach mielonych. Wspomnienie dzieciństwa jak nic, wspaniały domowy obiad za którym od razu tęsknię gdy dawno nie było..:) Prostota, tradycja, a zakochać się można bezpowrotnie! Kotlety mielone podaję na kilka sposobów: z tłuczonymi ziemniakami z wody, pieczonymi, puree, wszelakimi(...)kaszami, ryżem, nawet z makaronem. Dziś kotlety z kaszą gryczaną i smażoną cukinią z cebulą i suszonymi pomidorami, aromatyczny, nieco urozmaicony od klasycznego obiad. Pysznie jest przez kilka dnia SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebula 1 czerstwa kajzerka 2 jajka sól, świeżo zmielony pieprz olej do smażenia lub masło klarowane bułka tarta do obtoczenia kotletów
Zasmakuj KuchniCześć! Następny przepis oraz wpis na moim blogu z cyklu "wspomnienie dzieciństwa". Inni nazywają je kluskami, ale ja znam je pod nazwą pyzy. A konkretnie
Pieprzyć z Fantazjądużo pysznego jedzenia i miła obsługa. Kolejnym razem zawitamy tutaj na zimę i wtedy oczywiście dodam kilka słów o wnętrzu. Jedzenie: 4,5/5 pyszny obiad – bardzo duże porcje, wszystko świeże i smaczne Wygląd restauracji: 5/5 – miejsce ma swój klimat i łączy się w piękną całość. Obsługa(...)minut) – niestety czas oczekiwania jest bardzo długi – jest to zrozumiałe, ale niestety może być to duży minus. Ceny: 4/5 – duże bardzo porcje, cena obiadu to około 30 zł za osobę Artykuł Restauracja „Karczma Pod Kogutkiem” Kraków – recenzja pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plMinęło trzy lata od jej przygotowania. Nie że o niej zapomniałam, po prostu tak często piję alkohol, że nie nadążam szafek opróżniać :D Mało tego, pigwówkę
Kuchnia w czekoladzieSałatka z kurczakiem, kapustą pekińską i fetą z dodatkiem kukurydzy, papryki, suszonych pomidorów oraz ogórków to to sprawdzona propozycja na domowe imprezy lub spotkania w gronie
Smakowite DaniaSałatka idealna na imprezę. Ja przygotowałam ją na moje urodziny. Jest bardzo charakterystyczna w smaku, ale doskonale pasuje do wódeczki. Wiem jednak od osób niepijących, że
Karola gotujeDanie, które postanowiłam przetestować na imprezie urodzinowej mojego męża. Na tyle lubię bawić się gotowaniem, że nie boję się podawać pierwszy raz robionej potrawy tłumkowi gości
Karola gotujeJabłka z cynamonem w każdej postaci- czy te w klasycznej szarlotce czy też pod kruszonką, są nieodłączną częścią mojego deserowego menu w czasie jesieni. Dziś jednak
PysiaGotuje.plChoć tegoroczna jesień dosłownie wysypała grzybami, ja niestety nie miałam okazji wybrać się do lasu. Ale… nie ma tego złego, co by na dobre nie
PysiaGotuje.plKarkówka pieczona w musztardzie wychodzi bardzo soczysta i aromatyczna. Można ją podać na ciepło na obiad w towarzystwie gotowanych ziemniaków i np. buraczków albo poczekać, aż przestygnie i pokroić na kanapki. Pomocnym urządzeniem do pieczenia dużych kawałków mięsa jest termometr w sondą, dzięki któremu wiemy dokładnie jaka jest temperatura wewnątrz i od tego uzależniamy czas pieczenia. Składniki na karkówkę pieczoną(...)temperaturę, najlepiej będzie piec je około 2 -2,5 godz. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i karkówkę zostawiamy w nim jeszcze na 20 minut. Jeśli mięso chcemy podać na obiad, kroimy je w plastry grubości 2-3 cm, a na bazie płynu, który wytworzył się podczas pieczenia, można przygotować sos: płyn wlewamy na patelnię, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę
e-PrzepisyKulinarneWarzywne placki z cukinii, marchewki i ziemniaków przygotujecie w kilka chwil. To świetne danie na kolację czy dodatek do obiadu. Na pomysł ich zrobienia wpadłam któregoś wieczoru, kiedy próbowałam się pozbyć warzyw zalegających w kuchni Przy przygotowywaniu placków pamiętajcie, aby wykładać je dopiero wtedy na patelnię, kiedy olej będzie dobrze rozgrzany. W przeciwnym razie placuszki będą się rozpadać, a także
Kuchnia Bazylii