obiad - 95112 przepisów (strona:1151/6341)

Soczysty i miękki zapiekany filet z kurczaka 168

Zapiekana pierś kurczaka z warzywami to bardzo smakowity pomysł na chociażby niedzielny obiad. Mięso z piersi kurczaka bardzo łatwo jest wysuszyć, piekąc w ten sposób pozostaje ona soczysta i cudownie miękka. Polecam taką zrobić nie tylko tym, co unikają smażonych mięs. Posmakuje wielu. Lekka mimo tłuszczu z masła i majonezu zachwyci niejedno podniebienie. Tu podałam składniki dla dwóch osób. Proporcjonalnie(...)proszę zwiększyć składniki, jeśli na obiedzie będzie więcej osób Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 6 pieczarek * 1 mała papryka * 1 cebula * 2 łyżeczki majonezu * masło * natka pietruszki * sól, pieprz czarny i ziołowy * opcjonalnie ulubione zioła do drobiu Filet z kurczaka umyłam i stłukłam delikatnie tłuczkiem. Oprószyłam solą i pieprzami. Odstawiłam na 30 minut by mięso wchłonęło przyprawy. Na patelni

Pieprzyć z Fantazją
Niedzielne śniadanie – omlet 139

Rzadko mamy czas na to aby przygotować sobie dobre śniadanie i usiąść wspólnie przy stole. Jedynym takim dniem w tygodniu jest niedziela, choć też nie każda

Związek na patelni
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 194

przełóż do słoiczków i pasteryzuj przez 45 minut.   Do przygotowania takiej ćwikły możesz wykorzystać buraki po ugotowaniu czystego barszczu czerwonego (sprawdź przepis) .       D odatki do obiadu… Pomidory w śmietanie Surówka z selerem naciowym Surówka ze świeżych ogórków Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego Sałatka obiadowa z cukinii

Kulinarny S.O.S.
Mielone pieczone w boczku 154

mielonego, ale czasem szukam sposobów, by je urozmaicić. Stąd wzięły się mielone pieczone w plastrach boczku Pomysł może się okazać szczególnie przydatny, gdy zjadą się goście i trzeba przygotować obiad dla większej ilości osób – w piekarniku przygotujesz jednocześnie więcej mielonych niż na patelni i to bez obaw, że zapełnisz dom zapachem smażenia lub spalonego tłuszczu.   Do kotletów polecam

Kulinarny S.O.S.
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 194

przełóż do słoiczków i pasteryzuj przez 45 minut.   Do przygotowania takiej ćwikły możesz wykorzystać buraki po ugotowaniu czystego barszczu czerwonego (sprawdź przepis) .       D odatki do obiadu… Pomidory w śmietanie Surówka z selerem naciowym Surówka ze świeżych ogórków Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego Sałatka obiadowa z cukinii

Kulinarne S.O.S.
Mielone pieczone w boczku 154

mielonego, ale czasem szukam sposobów, by je urozmaicić. Stąd wzięły się mielone pieczone w plastrach boczku Pomysł może się okazać szczególnie przydatny, gdy zjadą się goście i trzeba przygotować obiad dla większej ilości osób – w piekarniku przygotujesz jednocześnie więcej mielonych niż na patelni i to bez obaw, że zapełnisz dom zapachem smażenia lub spalonego tłuszczu.   Do kotletów polecam

Kulinarne S.O.S.
Barszcz czerwony na wędzonce zabielany + film 139

Barszcz czerwony na wędzonce zabielany to klasyczna potrawa, która może stanowić pyszne i pożywne danie obiadowe. Taki barszcz to pełnowartościowy posiłek a zarazem proste w wykonaniu

Smakowite Dania
Warzywa pieczone z kiełbasą 203

Dziś danie konkretne - warzywa ( ziemniaki, marchewka, cebula, papryka) zapiekane z dodatkiem kiełbasy. Ja ten typ jedzenia nazywam daniem dla drwala:) Warto do dania dodać jeszcze jakąś

Smaczny zeszyt
Szynka pieczona w pomidorach 434

pierwsze doskonale nadaje się jako pieczeń obiadowa, a po drugie jako domowa wędlina na kanapki. U mnie spełniła obydwa te zadania. Zrobiłam spory kawałek, więc starczyło i na obiad i zostało do zjedzenia na zimno jako wędlina na kanapki. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,5kg ok. 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki ostrej(...)lepiej wierzch mięsa. Po upieczeniu mięso pozostawiłam w piekarniku na ok. 15-20 minut by odpoczęło, a następnie z mięsa odkroiłam kilka grubszych plastrów do podania na gorąco na obiad. Powstałym z pieczenia sosem z warzywami polałam ugotowane ziemniaki. Resztę mięsa przykryłam i wstawiłam z powrotem do piekarnika by stygło. Gdy wystygło wyjęłam je z sosu i owinęłam folią aluminiową

Waniliowe Improwizacje
Jak przechowywać ryby i owoce morza 238

zjeść. Jeśli masz wątpliwości, czy ryba wytrzyma tyle czasu, ale planujesz ją zjeść nie następnego dnia, lecz pojutrze, najlepiej będzie jak rybę zamrozisz. Zyskasz wtedy pewność, że doczeka twojego obiadu bez szwanku. Teraz kilka słów jak przechowywać ryby w lodówce. Rybę świeża dokładnie zawiń albo w folię spożywczą, albo w papier śniadaniowy, lub papier do pieczenia i wstaw na półkę(...)dokładnie namydl dłonie i myj w ciepłej wodzie co najmniej 20 sekund. Pilnuj porządku w kuchni! Wszelkie resztki wrzucaj od razu do kosza. My stosujemy następująca metodą, gdy przygotowujemy obiad z owocami morza lub rybami. Najpierw kroimy wszystkie świeże produkty, a na koniec zabieramy się za ryby. Do obróbki używamy osobnej deski i noża. Przeczytaj nasz poradnik 7 grzechów głównych

Niedzielny kucharz
Domowy makaron z sosem z szynki z czarnuszką 160

Dzień dobry :)  Co powiecie na pyszny domowy szybki obiad. Makaron smaki dzieciństwa i błyskawiczny sos z przepysznej szynki od Dudy. Jak zawsze prosty w wykonaniu, do tego surówka z kapusty i obiad gotowy. Zapraszam :) Składniki na makaron: 6 żółtek 1/4 szklanki wody 300 g mąki typ 550 lub 0 + do podsypania 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju

Sama słodycz i szczypta chili
Ryż zapiekany z twarogiem 253

Prosty, szybki do przygotowania i wegetariański obiad - ryż zapiekany z jajkami oraz twarogiem. Może nie wygląda zbyt okazale, a zapiekanka ryżowa jest rewelacyjna w smaku oraz mocno sycąca. Poniższe danie sprawdzi się również idealnie na słodkie śniadanie czy też podwieczorek.  Składniki na 2-3 porcje: 1 szklanka surowego ryżu (po ugotowaniu 0,5 kg ryżu) 1 kostka twarogu półtłustego

Ugotować
Jak zrobić zrazy 220

zrazy wołowe. Dawniej w Polsce było to danie, które serwowano na różnego typu uroczystości lub święta. Dzisiaj to już klasyk w naszych kuchniach. Zazwyczaj zrazy przygotowujemy na odświętne obiady czy przyjęcia. Jednak również mogą gościć na codziennych obiadach. Przygotowanie zrazów jest dosyć pracochłonne i nie należy do zbytnio prostych dań. Mimo to warto nauczyć się je przyrządzać, ponieważ jest niezwykle

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Łopatka wieprzowa pieczona w sosie 153

Łopatka wieprzowa pieczona w sosie sprawdzi się na domowy, niewymagający dużo pracy obiad dla całej rodziny. Łopatka marynowana w ziołach i pieczona w bulionie jest wyrazista w smaku, soczysta i mięciutka. Zasmakuje z pewnością wszystkim mięsożercom. W przygotowaniu marynaty pomógł mi kamienny moździerz, dzięki któremu można utrzeć przyprawy, co wydobywa ich pełnie aromatów i nadaje potrawie bardziej intensywny smak(...)Zobacz inne przepisy na pieczoną wieprzowinę: Karkówka Po Cygańsku Z Pieczarkami I Papryką Szynka Z Warzywami Pieczona W Rękawie Karkówka Pieczona W Musztardzie Schab Pieczony W Ketchupie – Przepis Na Obiad Karkówka Kebabowa Z Piekarnika Schab Zapiekany Z Pieczarkami I Cebulą Artykuł Łopatka wieprzowa pieczona w sosie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania