rollsa użyjemy 3 połówki. Arkusz papieru ryżowego moczymy przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy na deskę. Posypujemy czarnym sezamem, nakładamy nadzienie: krewetki, listki bazylii, sałatę, awokado, marchewkę, makaron ryżowy, szczypior, paprykę, paski skórki cytrynowej. Kolejność nakładania składników jest w zasadzie dowolna, poza krewetkami. Powiny być kładzione pierwsze, aby były widoczne po zrolowaniu. Dodatkowo możemy posypać całość czarnym sezamem(...)Przykrywamy wilgotną ściereczką. Spring rolls z awokado i krewetkami podajemy z sosem słodko kwaśnym lub innym dowolnym, ulubionym. S pring rolls z awokado i krewetkami to propozycja na lekki obiad, czy kolację. Świetnie sprawdzą się jako przystawka na domową imprezę, czy też do pracy. Zaletą tej potrawy jest dowolność doboru składników nadzienia i sosu. Za „jednym zamachem” można przygotować kilka
mojewypiekiinietylkoCześć :D Pominę to co dzieje się za oknem.... Jednak z okazji, że teoretycznie robi się ciepło.....teoretycznie oczywiście, zaczęłam wprowadzać troszkę zielonego do kuchni :D
Pieprzyć z FantazjąMacaroni and cheese to prawdziwa uczta dla serowych smakoszy. Bardzo szybka w przygotowaniu no i oczywiście również bardzo prosta. Odrobina musztardy dodaje potrawie charakteru, Całość bogata
wysmienityJest jesień więc co… więc pieczemy dynię i przerabiamy na pure! Co najmniej raz w tygodniu wielka rozłupana dynia ląduje w piekarniku. Potem miksuję na
Cooking for EmilySą, już są szparagi, pyszne, chrupiące i z mnóstwem witamin. Pokazały się na straganach czyli w moim domu, na moim talerzu też muszą być przymusowo. A
Moje Małe CzarowanieP esto pietruszkowe samo zdrowie :). Pesto z natki pietruszki można zrobić tylko z oliwą i cytryną, lub z dodatkiem słonecznika, migdałów, innych świeżych ziół. Spróbujcie także
SzczyptaSmaQZazwyczaj takie potrawki robię zabielone śmietaną, bo lubię. Ale tym razem, chcąc trochę odchudzić efekt końcowy) nie dodałam jej wcale. Smaku nie ujęło, a było troszkę
Kolorowy PrzepisownikWrzesień upływa w szybkim tempie, jeszcze chwila i na naszych stołach znowu zagoszczą ciężkie, rozgrzewające potrawy. Póki co dziś obiadowa propozycja - co prawda jeszcze nie z
psgotujemyŁatwa, ekspresowa i pyszna- tym razem zabrałam się za tartę, ale troszkę w inny sposób. Starałam się zainspirować ulubionymi kuchniami i stworzyć coś zupełnie innego. Tarta
Wielki apetytDzisiaj po wszelakich pierożkach, sałatkach i innych cudeńkach, przyszła pora na coś normalnego. Przedstawiam przepis na najzwyklejszy rosół dla dziecka. Moja córka, jak większość
Lubczyk i WaniliaSkładniki: 2 litry wywaru z rosołu (może być bulion ) 10 pieczarek startych na tarce o grubych oczkach 2 serki topione o smaku pieczarkowym 20 dag mielonego
kgwjanczewoPo świątecznym obżarstwie, czasie gdy na stole królowały tradycyjne potrawy jak pierogi, bigos, krokiety czy barszcze, chciałam Wam zaproponować coś zupełnie innego:) Potrawa, której smak przeniesie
Kuchnia Pełna PasjiWykorzystany przepis znalazłam na zakupionym opakowaniu krewetek koktajlowych, z modyfikacjami do własnego smaku :) Danie polecam na kolację dla dwojga :) Składniki: krewetki koktajlowe ok.350g (najlepiej kupić zamrożone
Pudełko rozmaitościwidokiem na Jaworzynę Krynicką z wyjściem na taras, gdzie w promieniach słońca lub w cieniu parasola można zjeść nieśpieszne śniadanie lub poczytać książkę z hotelowej biblioteczki, zamówić kilkudaniowy obiad, a wieczorem delektować się romantyczną kolacją. Cudowne widoki, słońce pieszczące skórę i górskie powietrze wymieszane z wyjątkowymi aromatami serwowanych potraw i trunków ;) W menu, które zmienia się wraz z porami roku(...)jest mistrzem w tym co robi ale również posiada umiejętność dzielenia się tajnikami sztuki kulinarnej. W dalszej kolejności mieliśmy przygotować kaczkę na sosie z liczi, zupę galangalową z kokosem, makaron nudle z owocami morza i lody smażone w kokosie podane na ciepłej konfiturze. Ku zadowoleniu uczestników program warsztatów dość szybko powiększył się o dodatkowe elementy, łącznie z wycieczką po kuchni
SzczyptaSmaQ