świeżych kurek 1 cebula biała 300 g boczku wędzonego kawałek sera gran padano kilka gałązek tymianku szczypta startej gałki muszkatołowej 150 ml śmietany kremówki Gdy mało czasu na obiad, to warto sobie pomóc półproduktami. U Hońki, którą zdecydowanie pochłonęło letnie lenistwo, tym półproduktem są dzisiaj kopytka. Resztę niestety trzeba przygotować samemu. Ale jeśli ktoś woli samemu zrobić kluchawki(...)osuszyć. Cebulę i boczek pokroić w kostkę. Na patelnię wrzucamy kolejno tymianek, boczek i cebulę. Czekamy aż się cebula zeszkli a boczek zrumieni, a wtedy dodajemy grzyby, które szybko tracą swój turgor. Na sam koniec wlewamy śmietankę i chwilę gotujemy, by ciecz trochę odparowała. Dorzucamy kopytka, by nam się podgrzały i już możemy podawać wygłodniałym paszczom. Hońka proponuje
Karczma Honoriettymnie nie zawiodło - zakochałam się w nich od pierwszego gryza! Niesamowicie delikatne i pachnące, idealne do słodkich dodatków (choć pysznie smakują też bez niczego)- nadają się na śniadanie, lekki obiad, podwieczorek i kolację. Po prostu rewelacja :) SKŁADNIKI: (na 2 zwykłe lub 3 cieniutkie naleśniki) 1 jajko 1/2 szkl mleka paczka budyniu (40g) - smak dowolny 1 łyżka mąki 1/2 łyżki(...)rzadkie ale takie ma być:) 2. Na dobrze rozgrzaną suchą patelnię wylać połowę ciasta (lub 1/3 jeśli naleśniki mają być cieniutkie). Smażyć na małym ogniu (gdy ciasto zgęstnieje szybko się przypiekają) z obu stron. Uwaga: po przewróceniu na drugą stronę naleśnik może się troszkę odkształcać (brzegi podnoszą się do góry) - można go przyklepać lub po prostu zdjąć
Kto ugości moich gości?więc musiałam danie trochę „wzmocnić”. Strzał padł na Amura. Lubię go za smak i nazwę, w której najchętniej zmieniłabym jedną literkę. Wtedy wszystko byłoby jasne :) Chłopaki zjedli obiad ze smakiem co mnie cieszy, bo podałam im nie tylko smaczne danie, ale bardzo zdrowe. 4 filety z amura 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 słodki ziemniak batat(...)pietruszki. W trakcie przygotowywania kaszy, smażymy rybę. Na patelni rozgrzać oliwę spod suszonych pomidorów i wrzucić pokrojone w plasterki dwa ząbki czosnku. Smażyć do momentu, aż zaczną pachnieć i szybko ściągnąć z patelni. Należy uważać, żeby ich nie spalić, gdyż staną się gorzkie. Na takiej rozgrzanej oliwie położyć filety z amura i smażyć z dwóch stron. Czas obróbki zależy
https:KKuchniaMniamwdrożenie nowego stylu życia. Jest to zupełnie tak jak w przypadku zmiany naszego charakteru gdy np. osoba nieśmiała chce stać się bardziej otwarta na ludzi. Nie następuje to szybko a cały proces następuje stopniowo. Konsekwentna chęć zmian i małe kroki to klucz do sukcesu. Problem z rezygnacją z odchudzania to najczęściej słomiany zapał który jest napędzany przez diety(...)ilość kalorii. Gdy podliczysz każdy dzień wyciągnij średnią dnia spożywanych kalorii w odniesieniu do miesiąca. To będzie Twój punkt wyjścia do dalszej pracy. Przeanalizuj szczególnie posiłki poza głównymi (śniadanie, obiad, kolacja) i to nimi będziemy się głównie zajmować a raczej je sukcesywnie eliminować. Główne posiłki możemy jedynie odchudzić i uzdrowić by zamiast nas zapychały - dały nam dużą porcję energii. Musisz
Kuchnia PROzdrowotnaPo raz kolejny zabieram Was w nieco bardziej orientalne klimaty. Będzie aromatycznie, pikantnie i kokosowo. A bohaterem będzie zupa kokosowa z warzywami i tofu. Kremowa, aksamitna
HealthyCreationsJak sprawić,aby codzienne życie nabrało witalności ? Jak powrócić po Świętach do prawidłowego rytmu naszego całego organizmu? Można, a nawet należy to zrobić przygotowując zdrowe, zrównoważone
Z Kuchni Do KuchniOd kilku dni chodziła za mną zupa z kukurydzy. Słodka ale ostrzejsza w smaku. Kremowa, aromatyczna i sycąca. Jak ją przygotuje jestem w stanie zjeść jej
Kuchnia w oparachMoja mania owsiankowo-śniadaniowa zatacza coraz szersze kręgi… Sama już przestałam się z tego powodu dziwić, a zaczęłam cieszyć. Przełom lutego i marca to kiepski
Karo in the KitchenKolejne danie nie tylko na wigilijną wieczerzę Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów bądź jak ja unikają obróbki termicznej orzechów więc rezygnują z keto-pierogów
Ola la LCHFSałatka warstwowa ziemniaczano - buraczkowa Kuchnia skandynawska charakteryzuje się prostotą, a jednocześnie wyrazistymi, często kwaśnymi smakami. Jednym z takich bardzo prostych, a zarazem efektownych dań jest sałatka
Codzienne GotowanieJeśli jesteście fanami klasycznego Boeuf Bourguignon ten wołowy gulasz zachwyci Was jeszcze bardziej – jest pełen skondensowanego, niesamowicie mocnego smaku. Kolor i aromat ma fenomenalny! Wszystko przez
Karo in the KitchenPolędwiczki drobiowe, to takie mięsko, które często bywa poszarpane i mało efektowne. Czasem są to takie skrawki, że nie bardzo wiadomo co z nimi zrobić. Jednak
Dieta moja pasjaBardzo lubię marynaty z udziałem mocnych alkoholi. Są bardzo smacznie, pod warunkiem że się nie przesadzi z ilością. Karkówkę zawsze warto utłuc i zostawić chociaż na
Państwo Wojtczuk gotująJak tam zima u Was, bardzo mroźno?? W Rzeszowie mrozik trzyma konkretnie. Mnie się podoba, może dlatego, że nie muszę wychodzić he. Dobrze, że w
kruche babeczkiMimo, że sezon szparagowy już chyba się zakończył ja jak zwykle jestem do tyłu z przepisami...Jednak muszę się nimi z Wami podzielić bo w końcu
chili & sugar