obiad dla 2 osób - 3974 przepisów (strona:13/265)

Bitki drobiowe z kurkami 184

Polecam nasze przepisy na bitki wieprzowe z karkówki , bitki wieprzowe z kurkami , no i oczywiście tradycyjne bitki z wołowiny . Jak zrobić bitki drobiowe z kurkami? Składniki na obiad dla 3-4 osób: podwójna pierś kurczaka sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 cebula 1 szklanka świeżych kurek 3 łyżki mąki pszennej świeży koperek 200 ml śmietany 12% Przygotowanie: Kurki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z marchewki 143

porcja witamin w postaci surówki z marchwi.  Marchewka pełna witamin, minerałów i wartości leczniczych, dzisiaj podana z jogurtem naturalnym, soczysta z czosnkowym posmakiem - idealny dodatek do obiadu.  Przepis: (dla 2 osób) Składniki: 4 duże marchewki 6 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól ziołowa, pieprz  Wykonanie: 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce

Mój pomysł na
Curry z kurczaka 222

szybkiego obiadu jak i potrawy na specjalną okazję. 3 filety z kurczaka 400ml mleka kokosowego Curry Papryka Śmietanka Ryż Sezam Sól Pieprz Cukier Podane proporcje wystarczą na obiad dla 4-5 osób. Mięso z kurczaka myjemy i suszymy. Kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Paprykę kroimy w paski i razem z mięsem podsmażamy na głębokiej patelni. Gdy mięso będzie

MarcinChef
FRYTKI Z BATATÓW 194

jako np. lekka kolacja. Można je podawać same lub z dowolnym, ulubionym sosem. Polecam! Ten smak Was zauroczy... :-) Ja przygotowywałam z 4 średnich batatów, jako dodatek do obiadu dla 5-ciu osób. Ten smak jest uzależniający... :-) Składniki: - 4 średnie bataty - sól (u mnie himalajska) -ok.15 łyżek oleju (dałam po połowie z pestek dyni i oliwę z oliwek) Bataty dokładnie wyszorowałam

Smaczne Zdrowe
Farmerska sałatka z kurczaka – sos ranch 262

sobie jest bardzo sycąca – ja uwielbiam ją zapakowaną pomiędzy kromkami świeżego chleba, z liściem sałaty. Z tej ilości składników dostaniecie dwie solidne porcje na lunch lub obiad, dla dwóch dorosłych osób – warto zrobić więcej. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka z wolnego wybiegu: usmażone, ugotowane a już najlepiej – wg TEGO PRZEPISU 3 spore łodygi selera naciowego 50g suszonej żurawiny wielkoowocowej

Karo in the Kitchen
Drobiowe roladki z mozzarellą i suszonymi pommidorami 224

Pyszny pomysł na zdrowy, aromatyczny obiad :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób- 1 porcja - 278 kcal) 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka (600 g) 8 suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125 g) kilka listków bazylii sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka oliwa z oliwek - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE Każdą pierś przekrawamy w poprzek na 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki z kurczaka 726

łączy całość. Robię różne wersje tych roladek, ale tą wersję smakową lubię najbardziej, która do tego elegancko wygląda, idealnie nadaje się na przyjęcie, nie wspominając o zwykłym obiedzie. Składniki dla 2 osób bardzo głodnych: 1 podwójna pierś kurczaka, domowa Pasta paprykowa 1 ser mozzarella szynka szwarcwaldzka – 8 plastrów posiekana natka pietruszki 1 słodka papryczka chili sól i pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
indyczy udziec z leśnymi grzybami 165

Udziec indyczy z grzybami Udziec z indyka, serwowany z dodatkiem leśnych grzybów w pomidorowo porowym sosie, jest  gwarancją sukcesu każdego obiadu. składniki  dla 6 osób marynata do mięsa 1,5 kg udźca z indyka 1 łyżka octu  jabłkowego 2 łyżki domowego  maggi szczypta lubczyku szczypta suszonego czosnku  szczypta papryki słodkiej  sól, pieprz

Miód i pieprz
Stek z tuńczyka z tropikalną salsą 185

reklamuję teraz żadnej marki ale w tym tygodniu w sieci zaczynającej się na "L" można kupić ładne steki z tuńczyka. Skorzystałam z okazji aby przygotować pyszny obiad :) Składniki dla 4 osób: 4 około 2 cm steki z tuńczyka 1-2 łyżki oliwy  Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu teriyaki ( można kupić w L)  sok z połowy

Jemy Pijemy
Babka z kardamonem i pomarańczą 113

nieduża babeczka będzie w sam raz na deser po sobotnio-niedzielnym obiedzie dla trzech - czterech osób. Starcza akurat na dwa dni. Pięknie pachnie kardamonem i startą skórką ze świeżej pomarańczy. Właśnie zaczyna się na nie sezon. Najbardziej lubię kupować pomarańcze na gdyńskiej Hali Targowej u mojego ulubionego sprzedawcy, który ma te pochodzące z Hiszpanii. Wolę je od pomarańczy z Włoch

Posadzone i zjedzone
Golonka najlepsza i mięciutka 148

zjedzą wszyscy ze smakiem:) Pamiętajmy, żeby nie kupować zbyt dużej ani zbyt małej golonki. Najlepsza, to taka o wadze około 1,2 kg . Golonka najlepsza i mięciutka obiad dla 3- 4 osób 1 golonka wieprzowa około 1,2 kg 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por 3 kulki ziela angielskiego 2 listki laurowe 1 łyżka soli oraz 1 duża

Posadzone i zjedzone
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 204

nutę smakowo - zapachową  daje oregano i czosnek. Tak przygotowana cukinia stanowi dla mnie pełne danie obiadowe. Jest to również doskonała ciepła przekąska na imprezki. Składniki (obiad dla 4 dorosłych osób): 2 kg małych cukinii 500 g mielonej łopatki 100 g kaszy jaglanej 2 duże cebule 4 łyżki oliwy 6 ząbków czosnku 3 czubate łyżeczki oregano   (polecam

Smak mojego domu
Roladki z kurczaka z feta i pomidorami. 163

Propozycja na niedzielny obiad. Składniki dla 2 osób: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka jeden 1 cm plaster fety 1/2 średniego pomidora sparzonego i obranego ze skórki papryka słodka, sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia rolad + 1 całe jajko Sałatka: 1 ogórek zielony 1 pomidor obrany ze skórki 1 łyżka śmietany 12 % pieprz do smaku 1. Fileta myjemy

Gotowanie...to proste !
Pstrąg faszerowany pieczarkami w jabłkach zapiekany 222

taki dziwoląg... Potrawa ta zawiera wszystkie elementy tradycyjnego, polskiego gotowania i surowce powszechnie wykorzystywane w polskiej kuchni. Polecam przyjrzeć się mu z bliska i przygotować na niedzielny obiad :) Składniki dla 3 osób: 3 pstrągi tęczowe - średnie 300g świeżych pieczarek 1 cebula - duża 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka bułki tartej 3 jabłka 1/2 szkl. soku jabłkowego sok z 1/2 cytryny sól

Grunt to przepis!
czerwona fasola z kapustą 163

fasola z kapustą Te proste i smaczne danie możemy potraktować, jako propozycję na lekki posiłek, lub jako nieco inny dodatek do obiadu. składniki dla czterech osób 250 g czerwonej fasoli 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 niewielkiej główki kapusty sól, pieprz szczypta cukru szczypta zmielonego kminku 1/3 pęczka szczypioru sposób przygotowania Fasolę moczymy

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania