zamrożenia, gdy nagle przyjdzie mi ochota na to kwaśne warzywo. Wracając do meritum, czyli konfitury: przygotowuje się je prosto, a efekt... Moi drodzy, C. oszalał na punkcie tego dżemu! Naleśniki jadł tylko z nim, choć obok stały lody! To naprawdę niewyobrażalny wręcz komplement pod adresem konfitury. Spróbujcie i Wy, póki czas jeszcze nie minął... Konfitura rabarbarowa z rodzynkami macerowanymi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKolejny już przepis na wykorzystanie serwatki po domowym twarogu :) Tym razem to nie naleśniki, a aromatyczny, pszenno-żytni chlebek z dodatkiem surowych ziemniaków, dzięki którym dłużej zachowuje świeżość i nie jest suchy. Zauważyłam, że coraz częściej zostawiam chleby na dłuższe wyrastanie, np. tak jak tutaj- na 10-12 godzin. Po prostu bardziej mi smakują :) Nie od dziś wiadomo
Nastoletnie WypiekanieUkładać w wieżę, polać syropem klonowym. UWAGA: W internecie znalazłam przepis, w którym smaży się pankejki na maśle. Wypróbowałam go, jednak moim zdaniem wychodzą wtedy bardziej racuchy niż amerykańskie naleśniki. Przetestowałam metodę z przetartą patelnią nieraz i ta właśnie jest najlepsza
Cakes By Kejtzdecydowanie smak, jaki pamiętam z kuchni mojej mamy. Mama często przygotowywała obiady z produktów sezonowym, a truskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi czy też makaron z truskawkami i białym serem, drożdżówki, kompot, ciasta na ciepło, na zimno, zupy owocowe, deserki z truskawkami, no i oczywiście cała "przetwórnia" dżemy z truskawkami
SMYKWKUCHNIchłodniejsze dni doskonale was rozgrzeje jeśli dodacie go do herbaty. A taki nierozcieńczony warto pić w małych ilościach przed snem, dla wzmocnienia organizmu. Możecie też spróbować np. polać nim naleśniki, tak jak polewa się syropem klonowym. Nie będziecie żałować. Możliwości użycia tego syropu są tak ogromne, że nie jesteśmy w stanie wypisać wszystkich. Ale chętnie dowiemy się
Marder&Marder Manufacturetrzy smaki: wiśnia, cztery owoce i owoce lasu, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi niestety, nie mam jeszcze gofrownicy, przymierzam się do zakupu, kupiłam gofry gotowe w Makro
W Mojej Kuchni Lubięktórym zazwyczaj blenduję. Pasta z pieczonej papryki jest po prostu boska! Ale teraz chyba najważniejsza kwestia, czyli jak polecam to jeść lub z czym. Osobiście zaserwowałem pastę na naleśnikach z ciecierzycy oraz z delikatnymi w smaku warzywami. Świetnie też sprawdzi się na kanapkach, cieście francuskim czy nawet jako sos do pizzy. Pasta z pieczonej papryki naprawdę wymiata! Pieczona papryka
Blendmanchleba, ani twarogu. W diecie pojawiło się też więcej mięsa, niż jadam w tygodniu. Brakowało mi roślin strączkowych, nie pojawiły się w żaden dzień. I jajek, bo nie licząc naleśników, w ciągu tygodnia zjadłam tylko jedno. Zwykle jadam ich znacznie więcej. Nie zamieniałam dni. Stosowałam kolejno, jak otrzymałam w jadłospisie. Dlatego przez dwa pierwsze dni na obiad miałam rybę
Kucharzycadanie powstało w sumie jako eksperyment w kuchni. A może by zrobić jakieś ciekawe naleśniki. Dodać karobu, żeby uzyskać "czekoladowy" posmak i kolor. Jako nadzienie będzie mała ilość słodkiej nutelli oraz świeża klementynka dla zrównoważenia smaku. Wyszło smaczne i ciekawe - polecam spróbować
Milion Smakówpozostałą po twarogu serwatką (dla tych co nie wiedzą- serwatka to ten żółtawy płyn, który przecedzaliśmy ;))?? Jest bardzo zdrowa i można ją wykorzystać do upieczenia chleba, usmażenia placuszków, naleśników, można wypić, a nawet podlać nią kwiatki :) Pod żadnym pozorem jej nie wylewajcie! Jeśli nie macie pomysłu, co z nią zrobić, to zamroźcie. Na pewno kiedyś się przyda. Zaglądajcie
Nastoletnie Wypiekaniepołowy łyżeczki tahiny. Pieczarki piec przynajmniej 20 minut. Podawać gorące jako samodzielną przekąskę lub z sałatą jako danie główne. ----- Podobne: Papryki faszerowane kaszą gryczaną Pieczarki faszerowane mięsem i natką Naleśniki z mięsem z rosołu
Weekendy w domu i ogrodziebył wyjątkowy dla mnie dzień. Córcia skoro świt zaczęła krzątać się po kuchni a potem zaserwowała naleśniki! poradziła sobie sama z jajkami, odmierzaniem a nawet ze smażeniem :) duma mnie rozpierała a śniadanie było pyszne. Potem przyszła pora obiadu i co? otóż Córcia postanowiła zrobić kotleciki! niestety nie przeczytała przepisu do końca i choć bardzo się starała część czynności przejęłam
Dzieje kuchennej Wiewiórysłoików, zakręcamy nakrętki i układamy słoiki do góry dnem, zostawiając je na 12 godzin. Następnie sprawdzamy szczelność zamknięcia i wstawiamy słoiki do spiżarki, lub spożywamy z dodatkiem placków, naleśników lub gofrów
Miód i pieprzbrokuła i sera nadaje się nie tylko na kanapki. Ostatnio użyłem jej zamiast sosu jako podkładu pod składniki w stromboli. Spokojnie można ją też wykorzystać na pizzy, w naleśnikach, tortilli i wielu innych wytrawnych przekąskach. Macie jakieś ciekawe pomysły? Komentujcie! Po trzecie: jest zdrowy. Brokuł jest bogatym źródłem potasu i wapnia, a także witamin A i C oraz kwasu
Proste-przepisy.plkażdym kroku. W parkach i na łąkach jest ich pełno. Koniecznie wybierzcie się na zbiory! Do placuszków użyłam mąki Puszystej Wrocławskiej marki Lubella, która idealnie nadaje się do naleśników. *Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki: Placuszki: ok. 15 baldachów kwiatów czarnego bzu 2 jajka Czytaj dalej... Artykuł Placuszki z kwiatów czarnego bzu z sosem
Pasja Smaku