naleśniki z serem - 2416 przepisów (strona:72/162)

Placki z jajek i żółtego sera (wersja z cebulą i salami) 157

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Wiem, wiem - podobne placki już niedawno były ( klik ). Ale są naprawdę  przepyszne i mogłabym je jeść codziennie. Tym razem

Di gotuje
Naleśniki z charakterem, na zakwasie 168

nasmażyłam mnóstwo naleśników! Naleśniki są chrupiące, pulchne i delikatnie kwaskowe. Smażyłam duże i zupełnie małe. Grubsze i cienkie. Smakują wybornie z serem, szpinakiem i domowym dżemem. Ja podjadałam podczas smażenia bez żadnego nadzienia! Polecam! Naleśniki na zakwasie Przykładowo na zaczyn 30g zakwasu, 150g wody, 150g mąki żytniej razowej.     Na naleśniki potrzebujemy 250g aktywnego zakwasu

Leśny Zakątek
Naleśniki z kurczakiem, porem, pieczarkami, kukurydzą i serem żółtym 397

Pamiętacie Mini quesadillas czyli tortilla z... tostera :) z pysznym farszem pieczarkowo-porowym z kurczakiem i serem żółtym? Tak mi posmakowało to nadzienie, że tym razem zrobiłam z nim naleśniki (dorzuciłam tylko kukurydzę). Wyszło przepysznie! SKŁADNIKI: 1 pierś kurczaka 1 duży por 50 dag pieczarek 25 dag sera żółtego 2-3 łyżki sosu sweet chilli (można zastąpić pikantnym keczupem

Kto ugości moich gości?
Krokiety z kurczakiem i szpinakiem 174

szklanki wody Sól Farsz: 600 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 150 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 200 g sera feta 2 jajka Bułka tarta do panierowania Sól Pieprz Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą. Smażymy je na rozgrzanej patelni.  Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy go na rozgrzanej(...)patelni z odrobiną oleju lub oliwy. Dodajemy mrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do miękkości mięsa. Jeszcze ciepły farsz mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem feta. Farsz nakładamy na każdy placek, po dwie łyżki na jeden. Zwijamy w kopertę. Krokiety panierujemy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy na rumiano

VioletoweKucharzenie
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM – pyszne! 253

szczypta * masło klarowane – 3 łyżki FARSZ: * kasza gryczana – ok. 100 g * duża cebula – 1 szt * ser biały – 100 g * sól, pieprz , papryka * świeży szczypiorek i koperek * masło klarowane SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na naleśniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki. Kaszę gryczaną gotujemy al dente, cebulkę siekamy, przesmażamy na maśle

Ostra na Słodko
Domowe nachosy – przepis 318

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 szklanki mąki kukurydzianej wody na oko ( tyle ,żeby ciasto było lejące , jak na naleśniki – te cienkie ) sól do smaku do posypania , dowolnie drobno tarty ser lub chilli jeśli ma być na ostro Mąkę wsypujemy do głębokiego naczynia , dodajemy szczyptę soli ( do smaku ) , dolewamy do niego stopniowo wodę i mieszamy(...)długo ,aż osiągniemy gęstość ciasta naleśnikowego – takiego ciut rzadszego na bardzo cienkie naleśniki . Na mocno rozgrzanej patelni do naleśników smażymy najpierw coś w rodzaju tortilli – średniej wielkości krążki , nie zbyt wielkie bo inaczej nachosy też będą wielkie . To nie jest trudne bo ciasto szybko się ścina i nie rozłazi się po patelni , tak jak naleśnikowe . Smażymy

Ogrodnik w podróży
Placek z serem żółtym i dżemem 148

naleśnika , bądź placka to dzień stracony , a tu przedstawiam placka z żółtym serem , jeden z ulubionych , smakuje bardzo fajnie , połączenie sera żółtego i dżemu , bardzo fajny smak , zapraszam do spróbowania . Składniki  ( z tego ciasta wychodzą około 3 nie duże placki ) 2 szklanki mąki  2 jajka  pół łyżeczki soli 1 szklanka mleka 3 plasterki sera ( sera można dodać(...)mineralną , ciasto ma być troszkę gęste troszkę bardziej niż naleśniki . Jak mamy dokładnie wymieszane ciasto to odstawiamy na pół godziny , po upływie tego czasu zaczynamy smażyć placki , na rozgrzaną patelnie dodajemy troszkę oleju i wylewamy na rozgrzaną patelnie ciasto , jak mamy ciasto wylane na patelni to układamy plasterki sera i delikatnie zalewamy ciastem naleśnikowym plasterki sera i smażymy

Mój Smak
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 179

zależy Wam na ciągnących się kawałkach sera po ugryzieniu, to polecam użyć mozzarellę w kulce i pokroić ją w kostkę- wtedy na pewno ten efekt zostanie osiągnięty :) Sposób ich przygotowania jest prosty, jednakże troszkę pracochłonny, ale na pewno warty poświęcenia tego czasu i jedno jest pewnie- n a imprezę czy na obiad- fantastyczne! :) Naleśniki: * mąka- 100 g * mleko(...)jajko- 1 szt. * cukier trzcinowy- 1 łyżka * olej ryżowy- 1 łyżka * sól- szczypta Nadzienie: * pieczarki- 500 g *ser mozzarella- 150 g * cebula- 1 szt. * sól, pieprz, papryka wędzona * olej- 1 łyżka Dodatkowo: * jajko- 2 szt. * bułka tarta- do obtoczenia naleśników * olej ryżowy- do smażenia Naleśniki: Z podanych składników wyrobić ciasto i smażyć naleśniki (trochę grubsze) na rozgrzanej

Kraina Miodem Płynąca
Ruskie Naleśniki Zapiekane Pod Beszamelem 190

masła 2 łyżki mąki czubate 1 i 1/2 szkl mleka sól, pieprz do smaku 2 łyżki startego żółtego sera 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Składniki na naleśniki mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. W tym czasie szklimy cebulkę, oraz przesmażamy boczek pokrojony w kostkę (smażymy je osobno(...)mleko, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Każdy naleśnik napełniamy farszem i układamy wzdłuż formy jeden obok drugiego tworząc tak 2 piętra. Gotowe, zalewamy beszamelem i obsypujemy startym serem. Pieczemy w 190 stop. przez około 25-30 minut

Gotowanie...to proste !
Nalesniki z kremem migdalowym 158

Dzis mam zly dzien i zeby sie zrelaksowac i odreagowac stresy postanowilam zrobic slodkie nalesniki. Wlasciwie juz od dawna mialam ochote na cos takiego, ale tak

Przysmaki Karolki
Krokiety z pieczarkami i parówką 311

Przepis na pyszne krokiety z farszem z pieczarek, pora, sera żółtego i parówek. Najbardziej smakują mi podane z czerwonym barszczem. Składniki (na ok 14 krokietów): 2

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto na naleśniki 245

Naleśniki... na ostro, na słodko, na ciepło, na zimno, zapiekane czy też prosto z patelni, z mięsem, z serem, z owocami, z warzywami, z dżemem, z cukrem, a może suche? Nie ważne jakie najbardziej lubimy i jak najczęściej jadamy. Jedno jest pewne - najważniejsze jest ciasto! Ciasto powinno być puszyste, miękkie, delikatne, jednak na tyle trwałe żeby nie rwało się(...)bitą śmietaną, cukrem pudrem czy dowolnymi owocami, i do podawania na wytrwanie - z mięsem, z warzywami, zapiekane z serem czy z sosem. Wiele osób cukier dodaje zupełnie niepotrzebnie. Po pierwsze jest to niezdrowe dla organizmu, a po drugie po co? Podając naleśniki na słodko, właśnie tym słodkim nadzieniem gwarantujemy słodki smak, a podając na wytrawnie nie potrzebujemy słodkiego ciasta

Jedzeniomania
Naleśnikowa zapiekanka Gyros 469

papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą jak na sałatkę.  Przygotować sos: Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach (można także na tej o drobnych). Zmiksować ze śmietaną, jajami i przyprawą. Farsz nakładać w naleśniki i zwijać je w ciasne rulony. Ułożyć jedną warstwę na spodzie, tak by na długość mieściły się(...)naleśniki. Polać 1/3 sosu serowego, ułożyć drugą warstwę ale odwrotnie niż poprzednią, tak by na długość mieścił się już tylko jeden naleśnik. Wylać resztę sosu. Zapiekankę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 25 minut by wierzch sie zarumienił. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Zapiekanka świetnie się kroi, nie rozpada się. Do farszu można dodać także

Poezja Smaków - blog kulinarny
Domowy twaróg 228

żółtawa serwatka. Mieszaninę pozostawiamy na pół godziny. Na sitku układamy gazę/ściereczkę i przelewając przez nie mieszaninę odcedzamy ser od serwatki. Pozostawiamy ser na sitku całą noc (najlepiej w lodówce) rano podajemy z chrupiącą bułeczką, racuchami, naleśnikami lub samym miodem;).  * idealne byłoby wiejskie mleko, prosto od krowy, jednak gdy nie mamy do niego dostępu ser można przygotować

Zapiski Młodej Żony
Naleśniki zapiekane z pesto z bazylii i rukoli z dodatkiem mozzarelli i oliwek 261

robimy według przepisu. Do miski blendera dajemy umytą rukolę, bazylię, oliwę, przepuszczony przez praskę czosnek i blendujemy. Następnie dodajemy orzeszki i starty ser. Ponownie blendujemy, żeby składniki nam się połączyły, doprawiamy solą o pieprzem. Naleśniki smarujemy całe pesto, składamy i do środka wkładamy pokrojone oliwki i pokrojone na mniejsze części kulki mozzarelli. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania