ryżowe naleśniki na mleku migdałowym, z ricottą, nektarynką duszoną w miodzie i miodem Przyzwyczajam się do codziennego pędu, porannego pośpiechu i
More food, love and dreamsKrok 2 Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę. Smażymy na minimalnej ilości oleju albo na suchej patelni. Sos do zapieczenia Krok 3 Ser mieszamy ze śmietaną oraz z pestkami. Krok 4 Naleśniki zawijamy wg ulubionego sposobu, układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem do zapiekania. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. function load(url, callback
CoolinarniePLrówne części. Następnie dodać do jednej porcji ciasta szpinak, do drugiej sok z buraka, a do trzeciej kurkumę. 2. Z gotowego ciasta kolejno kolorami usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni. 3. Nadzienie: Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtka, ekstrakt waniliowy, cukier puder, startą skórkę, sok z cytryny i całość dokładnie wymieszać. 4. Kiwi obrać ze skórki i pokroić na grubsze
Szalona Kuchnia Ewelinyporze roku gotujemy na zielono z Gosią . Zielono mi 2018 to bardzo lubiana przeze mnie kulinarna inicjatywa, bo uwielbiam zielone warzywa... Składniki: 9 naleśników opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku olej, masło klarowane trójkąt sera Lazur 100 g kostka miękkiej fety 270 g pieprz do smaku Czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju lub klarowanego masła(...)niedużym ogniu. Partiami wsypywać na patelnię szpinak i dusić. Zdjąć z ognia i ostudzić. W misce rozdrobnić widelcem sery - fetę i Lazur. Wymieszać z ostudzonym szpinakiem, dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku pieprzem. Farszem smarować cienko środek każdego naleśnika. Naleśniki zwijać w rulon. Obsmażyć z obu stron na słoty kolor na oleju lub maśle klarowanym
Czerwień i błękitPrzyprawy: sól, bazylia, oregano, słodka papryka Ponadto: 30g tartego żółtego sera Rozgrzewamy dużą patelnię z odrobiną oleju. Wrzucamy na nią posiekaną cebulę. Podsmażamy na złoty kolor pod sam koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Po minucie dorzucamy mięso. Podczas kiedy mięso się smaży w misce miksera umieszczamy składniki na naleśniki i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Rozgrzewamy drugą patelnię(...)sosem beszamelowym, następnie na środku naleśnika układamy farsz mięsny (tak jak na zdjęciu) i zwijamy w rulonik. Układamy w naczyniu żaroodpornym. robimy tak do wyczerpania naleśników. Całość polewamy sosem pomidorowym oraz posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy na ciepło posypane bazylią. Smacznego
Kolizje SmakówPlacki smakują rewelacyjnie - są takie delikatne i kusząco pachną. Zresztą cukinia i żółty ser to jak dla mnie duet idealny! A dodatkowo masło do smażenia...
Di gotujeramach diety Naturhouse, mąkę pszenną zastępujemy np. pełnoziarnistą. Całe szczęście, takową znalazłam w szafce i szybciutko usmażyłam kilka mini naleśników. Moje naleśniki z mąki pełnoziarnistej przełożyłam chudym białym serem wymieszanym z odrobiną jogurtu naturalnego, łyżeczką płynnego miodu naturalnego oraz z truskawkami. Niestety kompletnie nie potrafię podać Wam proporcji na ciasto naleśnikowe. Zawsze robię
Rusty Forkbrokuły, 2 kremowe serki topione (po 100 g), opakowanie ziołowego serka topionego (100 g), 10 dag tartego sera żółtego, sól, pieprz, 3 łyżki mleka. Dodatkowo: jajko i bułka tarta do panierowania, olej do smażenia. Przygotowanie: Z podanych składników przygotowuję ciasto na naleśniki, smażę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, studzę. Brokuły gotuję w osolonej wodzie do miękkości, miksuję za pomocą(...)garnka, dodaję mleko i pokrojony w kostkę ser topiony. Gotuję na średnim ogniu cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie dodaję ser żółty, zmniejszam ogień i jeszcze przez chwilę gotuję, aby ser się rozpuścił. Farsz doprawiam do smaku solą i pieprzem (dosyć obficie, ma być wyrazisty). Na naleśnikach rozkładam ostudzony farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku
JejKuchniafasoli czerwonej lub białej 1/2 papryki (kolor jaki mamy) 1 cebula 2 pomidory lub 1/2 puszki pomidorów bez skórki przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, meksykańska, chili ser żółty lub mozzarella Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy kukurydzę i pomidory i dusimy przez(...)groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną porcję nadzienia zawijamy w rulon jak naleśnik i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem lub nakładamy plastry sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok 10-15 min tak aby ser się rozpuścił Smacznego
Gotowanie z pasjąBruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna(...)szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata
Moja smaczna kuchniaDzisiaj zrobiłam rewelacyjne naleśniki budyniowe, które ostatnio królują w internecie. Spróbowałam i powiem, że koniecznie musicie zrobić. Przygotowałam je z serem na słodko. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na naleśniki np, drożdżowe, maślane, bananowe itp. Wszystkie pomysły znajdziecie w zakładce Naleśniki i gofry Składniki: 2 jajka 400 ml mleka 2 łyżki oleju 400 ml wody
O kuchni z uczuciempropozycji z dodatkiem tego pysznego sera, no o ile nie zjecie go najpierw prosto z pudełka/ew. z pieczonymi warzywami :D gryczane naleśniki z pomidorowym farszem z czerwonej soczewicy i cebulki, z serem z ziemniaka (vegan) potrawka pomidorowa z ciecierzycą, kalafiorem z brokułami i tahini (vegan) makaron z sosem z sera z ziemniaka, z brokułami (vegan) kluski
More food, love and dreamsZmiksuj 1 kostkę sera z niebieską pleśnią i ½ dużego jogurtu naturalnego. Posmaruj naleśniki sosem. Następnie przygotuj farsz: podsmaż a później uduś młode warzywa: 2 marchewki, 1/3 kapusty i 2 cebule z zielem angielskim i liściem laurowym. Porządnie dopraw farsz pieprzem, solą, sokiem z cytryny i ziołami (np. oregano, bazylią, lubczykiem) i czym tam jeszcze chcesz. Na każdy naleśnik kładź
Qlinarnie i QlinarniePraktycznie każde dziecko i każdy dorosły chętnie zje naleśniki na obiad lub na deser. Możemy je podawać na słodko np. z dżemem czy serem osłodzonym miodem, jak również na słono i ostro. W zasadzie naleśniki można jeść ze wszystkim co tylko lubimy. Składniki na około 8 dużych naleśników: 1,5 szklanki mąki 2,5 szklanki mleka
Mama Gotujekurczaka, łyżeczka ostrej papryczki w proszku, łyżka KASI sól do smaku, dodatkowo: mały przecier pomidorowy, łyżeczka soli czosnkowej, łyżka bazylii, pieprz - szczypta, 50 g sera mozzarella, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Składniki na naleśniki łączymy razem. W razie potrzeby dodać odpowiednio mąki lub mleka. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę. Smażymy wraz(...)papryczką na łyżce masła. Do przecieru pomidorowego dodajemy sól czosnkową, bazylię oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Na na naleśnika wykładamy kurczaka i po łyżce przecieru oraz trochę natki. Składamy w kopertę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy pozostałą część przecieru wraz z serem mozzarella. Podpiekamy ok 20minut w temp. 160 stopni. Podajemy z mieszanką sałat wraz z ogórkiem małosolnym
Lena Gotuje