naleśniki z serem - 2416 przepisów (strona:66/162)

730. Migdałowe naleśniki z mąki ryżowej. 133

  ryżowe naleśniki na mleku migdałowym,  z ricottą,  nektarynką duszoną w miodzie i miodem  Przyzwyczajam się do codziennego pędu, porannego pośpiechu i

More food, love and dreams
Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem 167

Krok 2 Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę. Smażymy na minimalnej ilości oleju albo na suchej patelni. Sos do zapieczenia Krok 3 Ser mieszamy ze śmietaną oraz z pestkami. Krok 4 Naleśniki zawijamy wg ulubionego sposobu, układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem do zapiekania. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. function load(url, callback

CoolinarniePL
Kolorowe naleśnikowe szaszłyki z owocami 217

równe części. Następnie dodać do jednej porcji ciasta szpinak, do drugiej sok z buraka, a do trzeciej kurkumę. 2. Z gotowego ciasta kolejno kolorami usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni. 3. Nadzienie: Ser rozgnieść widelcem, dodać żółtka, ekstrakt waniliowy, cukier puder, startą skórkę, sok z cytryny i całość dokładnie wymieszać. 4. Kiwi obrać ze skórki i pokroić na grubsze

Szalona Kuchnia Eweliny
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i Lazurem 135

porze roku gotujemy na zielono z Gosią . Zielono mi 2018 to bardzo lubiana przeze mnie kulinarna inicjatywa, bo uwielbiam zielone warzywa... Składniki: 9 naleśników opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku olej, masło klarowane trójkąt sera Lazur 100 g kostka miękkiej fety 270 g pieprz do smaku Czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju lub klarowanego masła(...)niedużym ogniu. Partiami wsypywać na patelnię szpinak i dusić. Zdjąć z ognia i ostudzić. W misce rozdrobnić widelcem sery - fetę i Lazur. Wymieszać z ostudzonym szpinakiem, dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku pieprzem. Farszem smarować cienko środek każdego naleśnika. Naleśniki zwijać w rulon. Obsmażyć z obu stron na słoty kolor na oleju lub maśle klarowanym

Czerwień i błękit
Naleśniki zawijane z sosem bolońskim 309

Przyprawy: sól, bazylia, oregano, słodka papryka Ponadto: 30g tartego żółtego sera Rozgrzewamy dużą patelnię z odrobiną oleju. Wrzucamy na nią posiekaną cebulę. Podsmażamy na złoty kolor pod sam koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Po minucie dorzucamy mięso. Podczas kiedy mięso się smaży w misce miksera umieszczamy składniki na naleśniki i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Rozgrzewamy drugą patelnię(...)sosem beszamelowym, następnie na środku naleśnika układamy farsz mięsny (tak jak na zdjęciu) i zwijamy w rulonik. Układamy w naczyniu żaroodpornym. robimy tak do wyczerpania naleśników. Całość polewamy sosem pomidorowym oraz posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy na ciepło posypane bazylią. Smacznego

Kolizje Smaków
Placki z cukinii i żółtego sera 158

Placki smakują rewelacyjnie - są takie delikatne i kusząco pachną. Zresztą cukinia i żółty ser to jak dla mnie duet idealny! A dodatkowo masło do smażenia... 

Di gotuje
Naleśniki z farszem pieczarkowo- szpinakowym 191

zostały mi 4 sztuki suchych naleśników. Postanowiłam więc przygotować ten farsz i kolacja na ciepło gotowa. Składniki na ciasto naleśnikowe: 1/2 litra mleka 1 jajko mąka pszenna (ponad szklankę) szczypta soli olej Farsz 10 średniej wielkości pieczarek 1 szklanka mrożonego szpinaku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz smalec Dodatkowo: ser żółty zioła prowansalskie Przygotowanie farszu: Cebulę kroimy(...)smalcu. Dodajemy pieczarki starte na jarzynowej tartce i pokrojony szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy ok. 15 minut. Gotowy farsz studzimy. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierchu posypujemy startym serem żółtym i ziołami prowansalskimi. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp.+ 180 st.C ok. 10 minut (aż ser się zrumieni

tojestpyszne.blogspot.com
Naleśniki z pełnoziarnistej mąki żytniej 128

ramach diety Naturhouse, mąkę pszenną zastępujemy np. pełnoziarnistą. Całe szczęście, takową znalazłam w szafce i szybciutko usmażyłam kilka mini naleśników.    Moje naleśniki z mąki pełnoziarnistej przełożyłam chudym białym serem wymieszanym z odrobiną jogurtu naturalnego, łyżeczką płynnego miodu naturalnego oraz z truskawkami. Niestety kompletnie nie potrafię podać Wam proporcji na ciasto naleśnikowe. Zawsze robię

Rusty Fork
KROKIETY Z FARSZEM BROKUŁOWO-SEROWYM 198

brokuły, 2 kremowe serki topione (po 100 g), opakowanie ziołowego serka topionego (100 g), 10 dag tartego sera żółtego, sól, pieprz, 3 łyżki mleka. Dodatkowo: jajko i bułka tarta do panierowania, olej do smażenia. Przygotowanie: Z podanych składników przygotowuję ciasto na naleśniki, smażę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, studzę. Brokuły gotuję w osolonej wodzie do miękkości, miksuję za pomocą(...)garnka, dodaję mleko i pokrojony w kostkę ser topiony. Gotuję na średnim ogniu cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie dodaję ser żółty, zmniejszam ogień i jeszcze przez chwilę gotuję, aby ser się rozpuścił. Farsz doprawiam do smaku solą i pieprzem (dosyć obficie, ma być wyrazisty). Na naleśnikach rozkładam ostudzony farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku

JejKuchnia
zapiekana tortilla 138

fasoli czerwonej lub białej 1/2 papryki (kolor jaki mamy) 1 cebula 2 pomidory lub 1/2 puszki pomidorów bez skórki przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, meksykańska, chili   ser żółty lub mozzarella Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy kukurydzę i pomidory i dusimy przez(...)groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną porcję nadzienia zawijamy w rulon jak naleśnik i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem lub nakładamy plastry sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok 10-15 min tak aby ser się rozpuścił Smacznego

Gotowanie z pasją
60 przepisów śniadaniowych dla studenta 1160

Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna(...)szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata

Moja smaczna kuchnia
Naleśniki budyniowe 831

Dzisiaj zrobiłam rewelacyjne naleśniki budyniowe, które ostatnio królują w internecie. Spróbowałam i powiem, że koniecznie musicie zrobić. Przygotowałam je z serem na słodko. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na naleśniki np, drożdżowe, maślane, bananowe itp. Wszystkie pomysły znajdziecie w zakładce   Naleśniki i gofry Składniki: 2 jajka 400 ml mleka 2 łyżki oleju 400 ml wody

O kuchni z uczuciem
Kilka pomysłów na... 154

propozycji z dodatkiem tego pysznego sera, no o ile nie zjecie go najpierw prosto z pudełka/ew. z pieczonymi warzywami :D   gryczane naleśniki z pomidorowym farszem z czerwonej soczewicy i cebulki, z serem z ziemniaka (vegan) potrawka pomidorowa z ciecierzycą, kalafiorem z brokułami i tahini (vegan) makaron z sosem z sera z ziemniaka, z brokułami (vegan) kluski

More food, love and dreams
Naleśniki z młodymi warzywami, Kinowa Etykieta 180

Zmiksuj 1 kostkę sera z niebieską pleśnią i ½ dużego jogurtu naturalnego. Posmaruj naleśniki sosem. Następnie przygotuj farsz: podsmaż a później uduś młode warzywa: 2 marchewki, 1/3 kapusty i 2 cebule z zielem angielskim i liściem laurowym. Porządnie dopraw farsz pieprzem, solą, sokiem z cytryny i ziołami (np. oregano, bazylią, lubczykiem) i czym tam jeszcze chcesz. Na każdy naleśnik kładź

Qlinarnie i Qlinarnie
Naleśniki – przepis podstawowy 145

Praktycznie każde dziecko i każdy dorosły chętnie zje naleśniki na obiad lub na deser. Możemy je podawać na słodko np. z dżemem czy serem osłodzonym miodem, jak również na słono i ostro. W zasadzie naleśniki można jeść ze wszystkim co tylko lubimy. Składniki na około 8 dużych naleśników: 1,5 szklanki mąki 2,5 szklanki mleka

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania